-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Daiva Rudokaitė palydėta į paskutinę kelionę: „sudie“ tarė kolegos aktoriai ir artimieji

Sekmadienio popietę teatro ir televizijos aktorė, psichoterapeutė Daiva Rudokaitė palaidota Romainių 1-ose kapinėse. Atsisveikinti atvyko artimiausi bičiuliai ir kolegos.
Daivos Rudokaitės laidotuvės
Daivos Rudokaitės laidotuvės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Daiva Rudokaitė palaidota Romainių 1-ose kapinėse. Aktorius Dainius Svobonas nešė nuotrauką, o Nacionalinio Kauno dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas – urną su pelenais.

Kolegė aktorė Inesa Paliulytė pasakė jautrią kalbą, paminėdama anapilin iškeliavusios Daivos savybes ir jas jungiančius prisiminimus.

Laidotuvėse taip pat dalyvavo aktoriai Vidas Bareikis, Rolandas Kazlas, Nijolė Narmontaitė, Aidas Manikas ir kiti.

Norintieji atsisveikinti su D.Rudokaite sekmadienį, nuo 10 val. iki 15 val., rinkosi Nacionalinio Kauno dramos teatro Didžiojoje salėje.

Žmonės.lt primena, kad apie kolegės, talentingos menininkės, psichoterapeutės Daivos Rudokaitės netektį Nacionaliniam Kauno dramos teatrui pranešė jos sutuoktinis Vytautas Blaževičius.

„Labai didelė netektis teatrui ir visai teatro bendruomenei, viena šviesi viltis – kad tiek daug išgyvenimų, patirčių, kurios visada švytinčia energija savotiškai lydi jos besišypsantį veidą, tarsi pailgina jos gyvenimą mūsų atminty ir kiekvieno širdy, ir neįsileidžiam tos minties, kad mirtis padarė savo“, – BNS pirmadienį sakė Nacionalinio Kauno dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas.

Daivos Rudokaitės pasiekimai

D.Rudokaitė gimė 1969 metų balandžio 15 dieną Panevėžyje.

1987–1991 metais mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, baigė vaidybos studijas. 1990 metais stažavosi Juilliardo meno mokykloje Niujorke. 1991–1993 metais vaidmenis kūrė „Šiaurės Atėnų“ teatro trupėje. 1994 metais prisijungė prie Nacionalinio Kauno dramos teatro trupės.

Daiva Rudokaitė / D.Stankevičiaus nuotr.
Daiva Rudokaitė / D.Stankevičiaus nuotr.

Aktorė taip pat buvo psichodramos specialistė, 2006 metais baigė psichologijos studijas Vytauto Didžiojo universitete. 2005–2011 metais studijavo Europos psichodramos institute, tapo sertifikuota psichodramos terapeute, mokytoja, supervizore. Nuo 2009 iki 2018 metų ėjo Lietuvos psichodramos draugijos prezidentės pareigas, buvo Europos psichodramos asociacijos ir Lietuvos psichodramos draugijos narė.

Nacionalinis Kauno dramos teatras pranešime nurodo, kad aktorė savo žiniomis dalinosi su Vytauto Didžiojo universiteto ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentais. 2018 metais D.Rudokaitė Lietuvos sveikatos mokslų universitete įgijo Sveikatos psichologijos magistro laipsnį. Tais pačiais metais jai suteiktas Lietuvos psichodramos draugijos Garbės narės vardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius