-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deivio ir Renatos Norvilų viešnagė už Atlanto: pažintis su L.Mažyliu Amerikoje ir poilsis Meksikoje

Deivis ir Renata Norvilai svečiavosi Amerikoje, kurioje aplankė Čikagos ir Klyvlendo lietuvius. Per dvi savaites trukusią kelionę pora buvo nuvykusi pailsėti ir į Meksikos kurortą Kankuną.
Deivis ir Renata Norvilai, Liudas Mažylis
Deivis ir Renata Norvilai, Liudas Mažylis / Asmeninio albumo nuotr.

Dainininkas, laidų vedėjas ir dainų kūrėjas D.Norvilas pasakojo, kad už Atlanto porą pakvietė draugai. Čikagoje ir Klyvlende jiedu su Renata surengė porą koncertų, taip pat su Amerikos lietuviais Lietuvos šimtmečio proga ruošia spektaklį „Žemės paukščiai“ .

„Bandysime pastatyti spektaklį bendromis jėgomis kartu su Amerikos lietuviais. Tokie dalykai yra labai žavūs ir labai įdomūs. Visi esame gražiai užsidegę, o rezultatas turėtų matytis jau po Naujųjų metų“, – 15min pasakojo D.Norvilas.

Jungtinėse Amerikos Valstijose Norvilai lankosi jau ketvirtą kartą, todėl šįkart pora daugiau laiko skyrė ne susipažinimui su šalimi, o bendravimui su draugais.

„Sutikome labai daug žmonių. Teko dalyvauti ir Čikagos lietuvių „Rotary“ klubo susitikime, ten išvydome net Liudą Mažylį, kuris skaitė paskaitą rotariečiams. Įsivaizduokite, Lietuvoje nesusitinku, o Amerikoje sutikau! Buvo įdomu gyvai išgirsti, kaip profesorius rado tą Nepriklausomybės aktą“, – šypsojosi Deivis.

Asmeninio albumo nuotr./Deivis Norvilas, Renata Norvilė ir Liudas Mažylis
Asmeninio albumo nuotr./Deivis Norvilas, Renata Norvilė ir Liudas Mažylis

Kelionės metu Deivis ir Renata stengėsi susipažinti su „lietuviškąja“ Amerika.

„Pamatėme Kudirkos, Maironio, Basanavičiaus biustus. Norėjome nulėkti iki Smetonos urnos, nes ji saugoma Klyvlende, bet dėl laiko stokos nepavyko to padaryti. O kalbant apie Čikagą, aplankėme generalinį konsulatą, susipažinome su naujai paskirtu generaliniu konsulu Mantvydu Bekešiumi. Nė dienos nebuvo, kad prasėdėtumėme ir nieko neveiktume“, – juokėsi Deivis.

Koncertai su Renata šįkart buvo ypatingi – D.Norvilas pirmą kartą gyvenime scenoje grojo fortepijonu.

„Truputį sau streso sukėliau pirmą kartą akompanuodamas pianinu Renatai. Gitara, net mušamaisiais esu grojęs, o fortepijonu niekada neteko groti prieš auditoriją. Jau dabar būsiu drąsesnis, bet pirmas kartas yra pirmas kartas... Bet kokiu atveju ten koncertuoti yra tikras malonumas“, – šypsojosi D.Norvilas.

Asmeninio albumo nuotr./Deivio ir Renatos Norvilų kelionės akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Deivio ir Renatos Norvilų kelionės akimirka

D.Norvilas pasakojo, kad kuo toliau, tuo labiau Jungtinės Amerikos valstijos jam palieka vis didesnį įspūdį.

„Net skrydis kažkokiu būdu jau pradėjo nebeprailgti. Aš negaliu užmigti lėktuve, tad man tenka žiūrėti filmus. Bet dėl to aš labai džiaugiuosi, visiškai nepajutau jokios aklimatizacijos, nes anksti ryte išskridome iš Lietuvos, po pietų buvome Amerikoje – tuomet iki vakaro pabendrauji, pagurkšnoji kokio gėrimo su draugais susitikęs“, – sakė D.Norvilas.

Deivis teigė, kad pirmųjų kelionių į Ameriką metu būdavo įsitempęs, todėl pataria visiems keliausiantiems atsipalaiduoti ir daugiau pasitikėti savimi.

„Anksčiau nuogąstavau, kad galbūt mano anglų kalba silpnesnė, galbūt nesupratau, ką man kažkas pasakė ir tuomet nepatogu pasakyti, kad kažko nesupratai. Tai visiškai šiuo klausimu buvau atsipalaidavęs ir taip daryti manau reikėtų, nes jie puikiausiai pakartoja ir suvokia, kad tu esi ne vietinis“, – sakė D.Norvilas.

Deivio teigimu, lietuviams iš amerikiečių reikėtų pasimokyti paslaugumo ir aptarnavimo kultūros.

„Mes nesam tokie jau labai blogi, kokie buvome, mes tikrai labai gerėjam ir kiekvieną kartą, nuvykęs į užsienį, aš pagiriu savo šalį. Mes tikrai nesame kažkokie atsilikėliai ir nėra taip, kad pas mus niekas netobulėja ir negražėja. Aišku, jų apsisukimai, prekių pakeitimai, grąžinimai, jeigu tau nepatiko, yra gerokai aukštesniame lygyje nei pas mus. Niekas neklausia, dėl ko tau netiko tos kojinės ar kelnės kokios. Tiesiog grąžinami pinigai ir viskas, o Lietuvoje su šiuo dalyku reikia gerokai pakovoti“, – pasakojo D.Norvilas.

Asmeninio albumo nuotr./Deivio ir Renatos Norvilų kelionės akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Deivio ir Renatos Norvilų kelionės akimirka

O kas Amerikoje sužavėjo labiausiai?

„Tautų gausa, begalinis virtuvių pasirinkimas. Iš tiesų esu visiškai įsimylėjęs vieną restoraną. Gal jis ir vadinamas greito maisto restoranu, bet ten fantastiška. Tai – „Tortillos“ restoranų tinklas, kurių aplink Čikagą jų yra labai daug. Aš visiems primygtinai rekomenduoju paragauti ten šonkauliukų. Ten yra vienareikšmiškai etaloniniai šonkauliukai. Lietuvoje nieko panašaus neteko ragauti. Jūs turit tai paragauti, fantastika“, – šypsodamasis kalbėjo Deivis.

Renata ir Deivis Norvilai spėjo nuskristi ir į Meksikos kurortą Kankuną. „Pagulinėjome, nudegėme kaip velniai ir tiek“, – juokėsi Deivis.

„Kurorte labai geras, paslaugus aptarnavimas, niekas nelenda į akis, o tai man labai patiko. Be to, nemačiau girtų rusų. Jų be abejo buvo, bet tikrai nemačiau jokių incidentų. Graži, mėlyna jūra, geras maistas“, – apie Kankuną kalbėjo Deivis.

Asmeninio albumo nuotr./Deivio ir Renatos Norvilų kelionės akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Deivio ir Renatos Norvilų kelionės akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Deivio ir Renatos Norvilų kelionės akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Deivio ir Renatos Norvilų kelionės akimirka

D.Norvilas teigė, kad mėgsta išbandyti įvairiausiais virtuves, todėl domėjosi ir meksikiečių maistu.

„Valgėme jų keptas vištienos šlauneles įvairiausias, kai norisi prisiliesti prie jų aštrumo. Realiai tik prisiliesti, nes to ir užtenka. Padėkoji ir eini prie europietiško maisto. Nepadarė nei labai gero, nei labai blogo įspūdžio meksikietiškas maistas. Gal aš taip negalėčiau maitintis, nes tos dujos stipriai kauptųsi, tai renkiesi tai, kas tau patinka“, – juokėsi D.Norvilas.

Kankuną Deivis palygino su Turkijos kurortais. „Aš nebuvęs Turkijoje, bet įsivaizduoju, kad Kankunas yra kažkas panašaus. Amerikiečiams tas kurortas yra gerokai arčiau, gal ir ne taip jiems brangu, viskas įskaičiuota, kokteiliai puikūs, o Margaritas aš įsimylėjau. Nėra jose daug alkoholio, nes guli po saule, gurkšnoji ir jautiesi gyvas. Visą laiką realiai praleidome pajūryje“, – sakė D.Norvilas.

Taip pat iguanos Deiviui ir Renatai paliko įspūdį.

„Labai žavu yra, kai valgai ir prie tavęs prisėlina iguanos – kažkokia fantastika. Moterys klykia ir cypia, bet jų ten tiek daug... Iguanos, dar kažkokie žvėreliai. Jos vaikšto ir paplūdimy, ir viešbučių teritorijoje, absoliučiai visur“, – 15min su šypsena pasakojo D.Norvilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius