Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl koncerto savaitgaliui į Indiją vykusi Edita Mildažytė: „Suprantu, kad tai – beprotybė“

Pasidaryti trumpas atostogas ir porai dienų išvykti į kokį nors Europos miestą šiandien jau įprasta, o kaip, jei kyla mintis trims dienoms skristi į Indiją? Skamba keistokai.
Edita Mildažytė ir Gintautas Vyšniauskas
Edita Mildažytė ir Gintautas Vyšniauskas / Asmeninio albumo nuotr.

Tačiau jei pasitaikytų proga gauti dovanų ne tik lėktuvo bilietus, bet ir viešbutį bei kultūrinę programą, veikiausia retas tokios galimybės atsisakytų. Jos neatsisakė ir laidų vedėja Edita Mildažytė, savaitgaliui su vyru Gintautu Vyšniausku išvykusi į Mumbajų.

„Suprantu, kad vykti savaitgaliui į Indiją skamba kaip beprotybė, bet mes gavome labai didelę dovaną“, – pasakojimą apie neįprastą kelionę Žmonės.lt pradėjo E.Mildažytė.

Asmeninio albumo nuotr./Zubinas mehta, Edita Mildažytė ir Gintautas Vyšniauskas
Asmeninio albumo nuotr./Zubinas Mehta, Edita Mildažytė ir Gintautas Vyšniauskas

Į Mumbajų lietuvius pakvietė didžiausios Indijos farmacijos kompanijos savininkas  Yusufas Khwaja Hamiedas. Jis – geras vieno žymiausių planetos dirigentų, iš Mumbajaus kilusio Zubino Mehtos bičiulis, todėl Edita ir Gintautas sulaukė ir kvietimo apsilankyti dviejuose klasikinės muzikos koncertuose.

„Apskritai buvo keista vykti į Indiją klausytis klasikinės muzikos. Ten nėra poreikio tokiai muzikai. Delyje net nėra normalios salės, o Mumbajuje, kur gyvena daugiau nei 21 milijonas gyventojų, salė talpina vos tūkstantį svečių. Ji labai nedidelė ir kažkuo primena Vilniaus Kongresų rūmus“, – kalbėjo E.Mildažytė.

Asmeninio albumo nuotr./Edita Mildažytė ir Gintautas Vyšniauskas
Asmeninio albumo nuotr./Edita Mildažytė ir Gintautas Vyšniauskas

Z.Methos koncertai lietuviams nebuvo naujiena. Vieną jų E.Mildažytei teko išgirsti ir Vilniuje, kai 2014 metais jis drauge su Izraelio simfoniniu orkestru viešėjo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, ji jo klausėsi ir Vienoje, specialioje naujametėje programoje.

„Įdomu tai, kad koncertas vyko su Australijos orkestru ir Australijos vyriausybė finansavo viso orkestro narių skrydžius. Tie nariai išsibarstę po visą pasaulį, tačiau ministras geba atrasti pinigų tokiems projektams, jiems tai aktualu. Tokia situacija Lietuvoje būtų sunkiai įsivaizduojama“, – svarstė E.Mildažytė.

Porą dieną Indijoje praleidę lietuviai aplankė du koncertus. Juose skambėjo garsiausi Ludwigo van Beethoveno, Giuseppe Verdi, Gioacchino Antonio Rossini, Johanneso Brahmso, Josepho Haydno, Wolfgango Amadeus Mozarto, Franzo Schuberto kūriniai.

E.Mildažytei Indijoje jau teko viešėti prieš porą metų. Tuomet tris savaites po šalį keliavusi moteris spėjo aplankyti ne vieną miestą, nors Mumbajų tąsyk teko aplenkti – čia ji lankėsi pirmą kartą.

Asmeninio albumo nuotr./Edita Mildažytė ir Gintautas Vyšniauskas
Asmeninio albumo nuotr./Edita Mildažytė ir Gintautas Vyšniauskas

„Pamačiau visiškai kitokią Indiją, nei man teko matyti iki šiol. Mumbajus – tai miestas su civilizacija. Jis visiškai kitoks nei daugelis Indijos miestų. Nors daug istorijos ten ir nėra. Pamatėme garsiuosius vartus į Indiją, šiek tiek pavažinėjome. Tačiau nekėlėme sau tikslo apibėgti kuo daugiau šventyklų, tiesiog mėgavomės akimirka“, – pasakojo E.Mildažytė.

Vos porą dienų, tačiau įspūdžių pora parsivežė su kaupu. Keliauti jiems teko per Stambulą, ten praleidę vakarą lietuviai spėjo pasigrožėti rudenėjančiu Turkijos didmiesčiu, pavakarieniauti ant Europą ir Aziją jungiančio tilto, mėgavosi romantika.

„Man patinka tokios netikėtos išvykos. Kai išsiruoši į ilgą, kelias savaites trunkančią kelionę, tada apipini save įsipareigojimais, kad turi kuo daugiau pamatyti, gyveni pagal planą. O kai atvyksti kelioms dienoms, nesvarbu, ar į Mumbajų, ar į Romą – tada tiesiog atsipalaiduoji ir mėgaujies, juk vis tiek visko neaplėksi“, – linksmai pasakojo E.Mildažytė.

Daugiau kelionės akimirkų – nuotraukų galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius