-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl santuokos su vyru emigravęs lietuvis Mindaugas: „Ateis diena, kai Lietuvoje bus galima tai padaryti“

Iš mažo Lietuvos miestelio – Kuršėnų – kilęs Mindaugas (28), panoręs prisistatyti pavarde Gocht, savo laimę atrado Vokietijoje – joje ne tik lengviau apsirūpina finansiškai, bet ir mėgaujasi asmenine laime – santuoka su mylimu vyru. „Manau, ir Lietuvoje ateis toks laikas, kai bus galima tai padaryti“, – tikisi jis.
Mindaugas Gocht su vyru Wolfgangu
Mindaugas Gocht su vyru Wolfgangu / Asmeninio albumo nuotr.

„Esu kilęs iš mažo Lietuvos miestelio – Kuršėnų. Ten praėjo visa mano vaikystė. Kiek save atsimenu, ji nebuvo klota rožių žiedlapiais, nes dėl tėvų aplaidumo ir susiklosčiusių prastų gyvenimo sąlygų visi broliai ir seserys buvome išskirstyti po skirtingus vaikų namus. Išėjęs iš jų įstojau į profesinio rengimo centrą, ten įgijau virėjo specialybę. Apsigyvenau pas tetą, kuriai esu labai dėkingas už ištiestą pagalbos ranką, nes tik į ją sunkiais momentais ir galėjau atsiremti, todėl ačiū jai“, – portalui Žmonės.lt savo istoriją pasakoti pradeda Mindaugas.

Vaikinas atsiminė, kad gyvenimas nusidažė ryškesnėmis spalvomis tuomet, kai jis išbandė modelio darbą – turėjo galimybę ne tik papildomai užsidirbti, bet ir labiau atskleisti save.

„Vėliau išbandžiau modelio darbą – tapau vienos Kauno miesto modelių agentūros nariu. Nuo tada ir prasidėjo gyvenimo pokyčiai į gerąją pusę, galėjau labiau atskleisti savo asmenybę, užsidirbti“, – teigė jis.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht

Šeima nepatikėjo homoseksualumu

Vaikinas teigė, kad visada jutęs, jog jį traukia stipriosios lyties atstovai, tačiau iš pradžių nemanęs, kad tikrai yra gėjus ir savo ateities nesies su jokia moterimi. Galutinius taškus sudėliojo dalyvavimas pažinčių laidoje, po kurios Mindaugas teigė galutinai supratęs savo jausmus ir požiūrį.

„Dalyvavau TV šou „Būk mano meile“ – ten ėjau įsitikinti, ar tikrai esu gėjus. Po laidos nebeliko abejonių, jog merginos manęs seksualiai nedomina. Jau ir anksčiau buvau užsiminęs šeimos nariams, kad esu gėjus, bet dauguma jų pagalvojo, kad aš tiesiog juokauju...“ – atsiminė jis.

Vis dėlto vėliau visi netruko suprasti, kad tai – ne juokai. Iš artimųjų Mindaugą labiausiai palaikė sesuo, su kuria jis bendrauja iki šiol ir yra dėkingas už jos supratingumą.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht su vyru Wolfgangu
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht su vyru Wolfgangu

Meilė, įveikusi kliūtis

Su savo aštuoneriais metais vyresniu mylimuoju Mindaugas susipažino Vokietijoje. Lemtinga pažintis išsirutuliojo į tikrus jausmus, kuriems nesutrukdė nei iš pradžių buvęs artimųjų priešiškumas, nei atstumas, nei ta pati judviejų lytis.

„Su savo vyru Wolfgangu susipažinau viename modelių atrankos renginyje, kuris vyko Vokietijoje. Ten ir susikirto mūsų keliai – mus supažindino jo motina. Ji pati iš pradžių negalėjo susitaikyti su tuo, kad jos sūnus yra gėjus. Vis dėlto vėliau jai teko susitaikyti su lemtimi – juk galų gale pati mus ir supažindino. Šiuo metu mano santykiai su jo tėvais po truputį gerėja“, – džiaugėsi asmenine laime Mindaugas.

Jis su vyru – gana skirtingos asmenybės, tačiau tai netrukdo jiems jau dvejus metus mylėti vienas kitą. Vienerius metus iš jų – jiedu jau susituokę ir labai džiaugiasi šeimynine laime.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht su vyru Wolfgangu
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht su vyru Wolfgangu

„Su vyru kartu kaip šeima gyvename jau daugiau kaip metus. Susituokėme atsižvelgdami į vienas kito jausmus. Partnerystę sudariau sveiku protu, neatsižvelgdamas į jokias materialines vertybes, nes man gyvenime tiesiog reikėjo ir trūko mylimo žmogaus šalia“, – prisipažįsta jis.

Vestuvėse vaikinas buvo pasipuošęs ryškiai raudonais marškiniais, baltu kaklaraiščiu, turėjo puokštę. Tuo tarpu jo vyras pasirinko klasikinio tipo kostiumą. Mindaugo teigimu, ceremonija buvo kukli, tačiau jausminga.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht su vyru Wolfgangu
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht su vyru Wolfgangu

„Vestuvės įvyko civilinės metrikacijos biure. Į ceremoniją iš mano šeimos narių atėjo tik sesuo, nes kitiems atvykti nebuvo galimybės. Iš vyro giminės dalyvavo jo tėvai, brolis su žmona ir keletas draugų. Buvo ir pašalinių asmenų, kurie norėjo stebėti ceremoniją, bet viskas įvyko ramiai, be jokių nesklandumų“, – teigė jis.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht su vyru ir artimaisiais santuokos dieną
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht su vyru ir artimaisiais santuokos dieną

Po santuokos abu vyrai gyvena įprastą gyvenimą, kaip ir visos kitos poros – dirba, kartu leidžia laisvalaikį, susitinka su draugais.

„Mano vyras yra kompiuterių specialistas, jam 36-eri metai. Aš šiuo metu dirbu administratoriumi naktiniame bare, o laisvu laiku dar padirbu ir kaip modelis. Vokietijoje vyrai modeliai gali uždirbti kur kas daugiau negu Lietuvoje“, – atviravo Mindaugas.

Apie vaikus ir Lietuvą

Mindaugas prisipažįsta, kad ateityje galbūt norėtų, kad jų šeima pasipildytų atžalomis, tačiau teigia, kad kol kas rimtai apie tai su partneriu dar nesvarstė. Vaikinas įsitikinęs, kad šis sprendimas turi būti priimtas labai atsakingai ir atsižvelgiant į vaiko norus.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht su vyru Wolfgangu
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht su vyru Wolfgangu

„Dėl vaikų įsivaikinimo dar rimtai negalvojame, bet jeigu tai kada nors įvyktų, prieš paimdami vaiką į šeimą atsižvelgsime į jo amžių – norime, kad jis pats galėtų išreikšti norą gyventi mūsų šeimoje. Tokiu būdu išvengtume galimų psichologinių traumų. Nors, manau, jau geriau turėti du tėčius, negu įprastą alkoholikų šeimą“, – svarstė jis, pats turėjęs sunkią vaikystę.

Manau, kad vaikui geriau turėti du tėčius, negu įprastą alkoholikų šeimą.

Vaikinas teigė, kad emigravus į Vokietiją jo gyvenimas pasikeitė iš esmės – tiek finansiškai, tiek morališkai jis jaučiasi geriau, laisviau ir užtikrinčiau.

„Gyvendamas Lietuvoje mačiau beveik tik juodąją gyvenimo pusę. Išvykus į Vokietiją viskas nušvito balta spalva, nes čia žmonės negyvena svetimų gyvenimų, nesidomi jų asmeniniais reikalais. Čia nesvarbu, kas tu, kokios odos spalvos ar lytinės orientacijos. Tiesiog jų išsilavinimo ir kultūros lygis aukštesnis negu Lietuvoje. Lietuviams reikėtų to pasimokyti iš kitų šalių“ – įsitikinęs jis.

Mindaugas išreiškė viltį, kad Lietuvoje kada nors ateis toks laikas, kai netradicinės orientacijos žmonės nebus užgauliojami ir turės teisę gyventi pilnavertį gyvenimą – susituokti ir būti šeima.

„Aš nesmerkiu ir neišsižadu savo šalies. Emigravau ne todėl, kad parodyčiau savo šaliai nepagarbą – tiesiog norėjau laisvės ir asmeninės laimės. Emigravau ir esu laimingas. Neverkime, kad mums blogai – Lietuvoje ašaros neišspręs problemų, todėl reikia nuo žodžių pereiti prie darbų. Manau, kad ateis diena, kai Lietuvai neliks kito pasirinkimo kaip tik įteisinti tos pačios lyties partnerystę“, – savo viltį išsakė jis.

„Visi žmonės yra lygūs, todėl ir elgtis reikia pagal lygias teises. Žinokime ne tik savo teises, bet ir pareigas – o ginti savo teises ir yra mūsų orumo ir garbės pareiga“, – baigdamas pokalbį pridūrė jis.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Gocht

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius