Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl vaidmens Sandra Daukšaitė-Petrulėnė buvo pasiryžusi nusiskusti galvą plikai

Sandra Daukšaitė-Petrulėnė yra viena žinomiausių Lietuvos aktorių. Bet pasirodo, aktorė, vaidinanti tiek teatre, tiek kine, niekados nebaigė aktorinės mokyklos.
Sandra Daukšaitė Petrulėnė
Sandra Daukšaitė Petrulėnė / Mariaus Vizbaro nuotr.

Nuo vaikystės ji dalyvavo vaidinimuose ir skaitovų konkursuose, buvo renginių organizatorė ir vedėja. Po mokyklos studijavo anglų kalbą, nors visada jautė, kad nori gyventi aktorinį gyvenimą, bet neišdrįso stoti į vaidybą, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

„Turbūt tas kaimo sindromas ir suveikė. Galvojau, kažkaip aš nieko nemokėsiu, nieko nesugebėsiu. Nežinau, ką ten reikia daryti. Mūsų aplinkoje nebuvo nei vieno aktoriaus. Nors aš žinojau, kad kažkas įvyks. Esu tikrai labai sėkmingas žmogus“, – apie svajonę tapti aktore pasakojo Sandra.

Vis dėlto jos gyvenimas pasisuko taip, kad moteris atsidūrė teatro scenoje ir turėjo galimybę dirbti su talentingiausias aktoriais. Labiausiai ji yra dėkinga savo pirmajam teatro mokytojui Petrui Venslovui, kuris ir paskatino ją tapti aktore. Pati Sandra dar būdama mokykloje, susisiekė su P.Venslovu ir pradėjo mokytis aktorinių paslapčių.

„Nuo to karto mes palaikėme ryšį. Galvojau, kad tai yra stebuklų stebuklas. Tuo metu įvyko kažkas neįmanomo mergaitei iš Vainikų kaimo. Ir po to aš, įstojusi į anglų kalbą, visai netikėtai susitinku Petrą gatvėje. Po kiek laiko jis paskambina ir sako, kad reikia jaunų žmonių, entuziastingų teatro mylėtojų. Mane pakvietė ir mes pradėjome dirbti. Tai buvo pirmasis mano teatro mokytojas“, – šiltais prisiminimais dalinosi aktorė.

Nors ir Sandrai neteko baigti aktorinės mokyklos, ji nuoširdžiai myli ir vertina savo darbą. Nepraleidžia nei vienų aktorinių mokymų, semiasi žinių, nuoširdžiai ruošiasi visiems vaidmenims. Aktorė pripažįsta, kad geriausi jos mokytojai yra scenos partneriai. Daug mokytis ir išeiti iš komforto zonos yra aktorės kasdienybė. Aktorei ne kartą teko daryti ir ekstremalius dalykus dėl vaidmens.

„Jeigu reikia, tai ir darau. Viename iš vaidmenų reikėjo boksuotis. Ėjau į boksą. Siaubas, kaip sunku, bet labai smagu. Dainuot reikėjo – sunkiau negu boksuotis. Kartą mane norėjo nuskusti plikai, iš pradžių galvoju, nelabai noriu. Vėliau sutikau. Bet vis dėlto režisierius persigalvojo“, – apie aktorinius iššūkius pasakojo Sandra.

„Šeškinės 20“ – trečiadienį 20 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius