-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Direktoriaus kėdė iškeitęs į teniso raketę senjoras A.V.Būda: „Kortuose pluša net 80–90 metų žaidėjai“

Prieš daugiau nei 50 metų teniso aistra užsikrėtęs senjoras Antanas Vytautas Būda, mylimo sporto neapleidžia iki pat šių dienų, korte judėdamas kas antrą dieną. Vyras teigia, kad tai nepaprastai gera veikla net ir jo amžiuje, mat ne tik kad išjudina visą kūną, bet ir lavina reakciją bei stiprina susikaupimą, taip suaktyvinant smegenų veiklą.
Senjoras Antanas Vytautas Būda
Senjoras Antanas Vytautas Būda / Evaldo Rudžio nuotr.

Kaip ir kiekvieną šeštadienį, „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus vėl žadins senjorų norus pildanti laida „Pirmi kartai. 60+“, kurioje dalinamasi ne tik senjorams aktualia šių dienų informacija, bet ir unikaliomis istorijomis, kurių herojai, laužydami mitus apie savo amžių, išpildo ilgai kauptas svajones ir pasiryžta išbandyti dalykus pirmą kartą savo gyvenime.

Šios savaitės laidos herojus – technikos mokslų daktaras Antanas Vytautas Būda, kuris sukūręs ir daugiau nei 30 metų vadovavęs kelionių agentūrai „Eura Travel“, šiandien direktoriaus portfelį padėjęs į spintą ir jį iškeitęs į teniso raketę.

„Tenisą praktikuoju jau penkiasdešimt metų. Kai apsigyniau disertaciją, su draugu pradėjome žaist ir taip nuo 1972 metų iki šių dienų ir žaidžiu. Tai yra fizinis judėjimas, reakcija, susikaupimas. Tenisą pradėti sportuoti niekuomet nevėlu, nes pasaulio turnyruose net 80-90 metų žaidėjai dar pluša teniso kortuose“, – laidoje pasakos pašnekovas.
Nors senjoras – garbingas technikos mokslų daktaras, daugiau nei tris dešimtmečius savo gyvenimo jis paskyrė kelionėms. Jas organizavęs, lydėjęs turistus, dirbęs gidu, Antanas įkūrė sėkmingai gyvuojančią kelionių agentūrą, kurios valdymą dabar jau perleidęs savo sūnums.
„Prieš daugiau nei 30 metų, kai baigiau institutą ir dirbau mokslinį darbą, jau mokėjau keturias užsienio kalbas, todėl galėjau pats vesti ekskursijas po visą Europą. Pats lydėdavau turistų grupes, pilnus autobusus į Londoną, Romą, Paryžių, Barseloną. Buvau ir gidu, ir kelionės vadovu, o dabar šį verslą perleidau sūnums“, – istorija dalinsis Antanas.

Evaldo Rudžio nuotr./ Antanas Vytautas Būda
Evaldo Rudžio nuotr./ Antanas Vytautas Būda

Laidos pašnekovas net metus gyveno ir dirbo Amerikoje, tačiau supratęs, kad emigranto dalia vargana, grįžo į Lietuvą, tvirtai teigdamas, kad visur gerai, bet namuose geriausia. Visgi, daug šalių aplankęs ir daug ko matęs Antanas laidos kūrybinei komandai išsiduos turintis vieną norą – pirmą kartą atsisėsti už kartingo vairo ir šią jo svajonę išpildyti padės laidos draugai „Kartlandas Kaunas“

„Anūkė vis kviečia ir kviečia į kartingus, o aš neatrandu tam laiko. Bijoti važiuoti tikrai nebijau, esu vairavęs dviejų aukštų autobusą, bet čia atrodo, kad įsėdi į mėnuleigį. Labai neįprastas, bet smagus jausmas. Todėl ir kitiems senjorams palinkėčiau nebijoti bandyti tai, ko dar nesat bandę, nes kai nebandai, tai ir tų pirmų kartų nebūna“, – tikins laidos herojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius