-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizainerė Aušra Haglund Šv.Bartolomėjaus saloje susižadėjo su futbolo treneriu: prancūzas piršosi dukart

Į Niujorką su mintimi pradėti naują etapą išvykusi Aušra Haglund (53) per metus svetur surado daugiau nei tikėjosi. Viską aukštyn kojomis apvertusios trumpos atostogos Šv.Bartolomėjaus saloje privertė į gyvenimą pažvelgti visai kitu žvilgsniu – nieko nebeplanuoti ir iš gyvenimo imti viską, ką jis duoda. Ir šiandien jis jai davė labai daug – saloje sutiktą meilę, su kuria juokas netyla nė akimirkai, dvejas sužadėtuves ir net planuojamas dvejas vestuvių šventes.
Dizainerė Aušra Haglund susižadėjo su Aimé Delvalis
Dizainerė Aušra Haglund susižadėjo su Aimé Delvalis / 15min/Luko Balandžio ir asmeninio albumo nuotr.

Naujas gyvenimo etapas tik sau

Praėjusiais metais čia, Lietuvoje, uždariusi savo mados namus, išpardavusi visus baldus ir net automobilį Aušra Haglund susikrovė lagaminus ir išvyko į Niujorką – kaip pati sako, pradėti naujo savo gyvenimo etapo.

„Turėjau svajonę – kai vaikai užaugs, aš pradėsiu savo gyvenimą. Sūnus Gabrielius jau seniai gyvena savarankiškai, o kai dukrą Melani, kaip sakau, irgi atkirpau nuo bambagyslės, tai tada ir išsiruošiau į Niujorką“, – 15min pasakojo Aušra Haglund.

Asmeninio albumo nuotr./Aušra Haglund su šeima Niujorke
Asmeninio albumo nuotr./Aušra Haglund su šeima Niujorke

Su savo kūryba dalyvavusi parodoje, Aušra sako vėliau dariusi viską, kad Niujorke įsitvirtintų. Pakviesta dėstyti į „Fashion Institute of Technologies“, ji šios progos nepraleido ir mėgavosi darbu su studentais. Kūrybinės veiklos taip pat nepamiršo – jos drabužiai ir rankinės buvo demonstruojami ant podiumų.

Nors darbai klojosi itin sėkmingai, Aušros turistinės vizos laikas ėjo pabaigos link. Tačiau tuomet į pagalbą įsijungė kolegos, su kuriais ji dirbo skirtingose mados organizacijose, tarybose. Jie patys ėmė pildyti dokumentus, teigdami, kad dizainerė yra reikalinga šaliai.

„Visgi dokumentų patvirtinimas užtrunka ilgą laiką. O tuo metu mano gyvenime atsitiko daug dalykų. Būdama pas draugus aš paslydau ant laiptų, atsidūriau ligoninėje. Mano koja buvo labai stipriai patempta, kas turbūt buvo dar blogiau nei lūžis, nes man nedėjo gipso, traumą turėjau „išvaikščioti“. Tuomet pagalvojau, kad tai yra ženklas – turiu atsitraukti, pailsėti, įvertinti savo gyvenimą. Nusipirkau bilietus į Šv.Bartolomėjaus salą, kur turiu draugų, nusprendžiau čia pabūti 10 dienų“, – prisimena Aušra Haglund.

Asmeninio albumo nuotr./Aušra Haglund
Asmeninio albumo nuotr./Aušra Haglund

Kadangi, kaip planavo, atostogos turėjo būti trumpos, jų išvyko tik su rankiniu bagažu – įsidėjusi šortus ir dvi sukneles. Tačiau galiausiai jai prireikė visos spintos naujų drabužių – ši kelionė Aušros gyvenimą apsuko visiškai kitu kampu.

„Vieni draugai pasiūlė pagyventi jų laive ir pagalvoti, ar tikrai noriu po viso savo gyvenime patirto streso vėl grįžti į tą patį ritmą. Aš juk viena auginau vaikus, man iššūkių tikrai pakako. Todėl kai tas vanduo mane užliūliavo, išvalė smegenis, supratau, kad man vis dėlto čia labai gera, ėmiau ieškoti galimybių likti. Juolab sala yra Europos Sąjungoje, kur man nereikia jokių vizų ir čia negalioja kvaili D.Trumpo įstatymai. O ir šiaip, turiu pasakyti – nors Niujorkas ir labai daug duoda, bet iš tavęs atima viską“, – prisipažino ji.

Skrydžių bendrovei sutikus jos atgalinį bilietą į Niujorką, kur buvo palikti visi dizainerės daiktai ir kolekcijos, perkelti į kitą datą, nebeliko jokių argumentų čia nelikti. Tad Aušra įkvėpė oro ir ryžosi pabandyti.

„Pastebėjau, kad vis dėlto turėti amatą yra labai svarbus dalykas. Kai jį turi, gali dirbti ir keliauti po pasaulį. Šv.Bartolomėjaus sala nėra pigi, iš santaupų būtų buvę sudėtinga gyventi. O aš čia panaudojau visus savo diplomus. Turėjau keletą interjero užsakymų, siuvau sukneles, užuolaidas, iš viso to uždirbau ir galėjau gyventi. Dariau viską, ką ir Lietuvoje“, – džiaugėsi dizainerė.

Asmeninio albumo nuotr./Aušra Haglund
Asmeninio albumo nuotr./Aušra Haglund

Sutikta meilė prie salos pririšo galutinai

Kaip sakoma, kai mažiausiai tikiesi, būtent tada meilė ir pasirodo. O dar kai gyvenime esi daug matęs, tiksliai žinai, ko nori, tai tuomet viskas klostosi kur kas paprasčiau.

Dizainerės širdį visiškai pavergė saloje sutiktas prancūzas Aimé Delvalis (60). Jis – futbolo treneris ir teisėjas bei savo apželdinimo įmonę turintis vyras.

„Uždaviau sau klausimą – o kam aš dar turiu bandyti, ieškoti, tempti gumą? Su Aimé viskas išėjo labai greitai, susipažinę, mes netrukus kartu ir apsigyvenome. Viskas buvo taip natūraliai! Toks jausmas, kad šis žmogus su manimi buvo visą gyvenimą“, – tikino Aušra.

Paklausta, kuo ją sužavėjo prancūzas, dizainerė ėmė vardinti: „Tai sumišęs jausmas – tarp žavaus vyro, kuris aktyvus, stadione tebebėgiojantis futbolo treneris, ir draugo, kuris manimi pasirūpins, nesvarbu, kas nutiktų. Besišypsantis, šiltas žmogus... Ech, ir dar daug daug – jis nuostabiai gamina ir kaskart vis nustebina... Ar dar vardinti?“ – šypsojosi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Aušra Haglund ir Aimé Delvalis
Asmeninio albumo nuotr./Aušra Haglund ir Aimé Delvalis

Susižadėjo du kartus

Kai santykiai yra tiesiog nepriekaištingi, o laikas saloje – toks ryškus, įkvepiantis ir jaudinantis, kūrėja sako, turbūt šią akimirką iš gyvenimo daugiau prašyti net negalėtų.

Bet visai neseniai mylimasis Aimé jųdviejų gyvenimą nutarė dar labiau paįvairinti.

„Jis turi be proto gerą humoro jausmą, kurį turiu ir aš. Mes labai daug juokiamės. Visa tai, su kuo susiduriame, paverčiame pokštais.

Vieną sekmadienį, besiruošiant į pliažą, jis priėjo ir man į ausį pasakė, kad nori su manimi praleisti visą savo gyvenimą. Atkišusi ranką paklausiau, kur mano žiedelis. Jis nesutriko, surado auksinę dovanų juostelę ir užrišo man ant piršto. Aš padariau tą patį ir pasakiau: visada tavo“, – juokdamasi prisimena Aušra.

Asmeninio albumo nuotr./Aušra Haglund ir Aimé Delvalis
Asmeninio albumo nuotr./Aušra Haglund ir Aimé Delvalis

Į šį iš pirmo žvilgsnio abiem tik juoką keliantį žaidimą jiedu įsisuko visai dienai. „Atvykę į pliažą, užsisakėme rožinio šampano. Kadangi sala yra maža, Aimé čia yra žinomas dėl savo darbo, tad baro darbuotojai, pamatę juosteles ant mūsų pirštų, paklausė, ką jos reiškia. Jis atsakė: mes susižadėjome! Baras ėmė mus vaišinti, mes ėmėme švęsti sužadėtuves, kurios iš tiesų buvo pokštas“, – šypsojosi kūrėja.

Visai netrukus A.Haglund išvyko penkioms savaitėms atostogų į Lietuvą. O grįžusi namo, pas mylimąjį, rugsėjo 15-ąją ji sulaukė dar vienų sužadėtuvių. Bet šįkart – jau visiškai rimtų.

„Jis priklaupė ant kelio, ištiesė žiedą su deimantais ir paprašė būti jo žmona“, – stebuklingąją akimirką prisiminė Aušra.

Ir nors nuo jųdviejų draugystės pradžios praėjo vos 7 mėnesiai, nei vienam, nei kitam tai neatrodė per mažas laiko tarpas tokiam žingsniui. Svarbiausia, kad jie jaučiasi vienas dėl kito tikri, laimingi ir beprotiškai įsimylėję.

„Jau anksčiau buvome kalbėję apie tai, ar mes tikrai norime gyventi susimetę, jis manęs klausė, ar man santuoka yra svarbu. Iš tiesų, man tai yra labai svarbu. Kai šiaip gyveni su vyru, apima jausmas, kad viskas ne iki galo nuoširdu, žinai, kad bet kada gali atsistoti ir išeiti, nes neturi jokių įsipareigojimų. Bet tai yra ne man. Gyvenimas susimetus yra ne man“, – tikino A.Haglund.

Asmeninio albumo nuotr./Aušra Haglund
Asmeninio albumo nuotr./Aušra Haglund

Kels dvi vestuvių šventes

Ilgai nelaukę, vos susižadėję, Aušra ir Aimé ėmė jau planuoti vestuvių šventę. Vestuves žada iškelti ne vienas, o dvejas – Lietuvoje ir Šv. Bartolomėjaus saloje.

„Mes jau apie tai galvojame, tik dar nenusprendėme datos. Kadangi Aimé turi didelę šeimą Prancūzijoje, ją atsigabenti į mūsų salą būtų labai sunku. Todėl norime vieną šventę padaryti Lietuvoje, o kitą, mažą, čia, saloje“, – pasakojo ji.

„O šiaip, žinokite, aš jau nieko nebeplanuoju. Tiesiog iš gyvenimo imu tai, ką jis man šiandien duoda, ir džiaugiuosi. Kai visko atsisakai, kai nuo savęs „nusiimi visus drabužius“, visus pasiekimus, tada gyvenime viskas pasidaro taip paprasta...“ – 15min džiaugėsi Aušra Haglund.

Žiūrėkite galeriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius