Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dukrą Eladą į mokyklą išleidęs Kristupas Krivickas: „Aš irgi eisiu į pirmą klasę“

Kristupas ir Jurgita Krivickai šiandien švenčia: dukrą Atėnę (9) jiedu palydėjo į trečią, o Eladą (6) – į pirmą klasę. Visa Krivickų šeima ryte dalyvavo Vilniaus „Žemynos“ progimnazijos Rugsėjo 1-osios šventėje.
Kristupas ir Jurgita Krivickai su dukromis
Kristupas ir Jurgita Krivickai su dukromis / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Eladai ir Atėnei išėjus į mokyklą namuose lieka tik mažiausioji Jurgitos ir Kristupo Krivickų dukra Fausta (3). Bet ir ji jau žino, kas gi ta Rugsėjo 1-oji: vyresnės seserys mažylei rodo pavyzdį. 

„Aš irgi eisiu į pirmą klasę! Taip jau yra – kai vaikai eina į mokyklą, tai ir tėvai eina. Taigi šįmet einu ir į pirmą, ir į trečią klasę“, – bendraudamas su Žmonės.lt juokėsi K.Krivickas. 

Tėvas džiaugiasi, kad Elada su Atėne drauge bus ne tik namuose, bet ir mokykloje: „Elados ir Atėnės klasės bus tame pačiame koridoriuje. Taigi Atėnė jai bus kaip apsauga! Elada nebijo eiti į mokyklą. Vaikai turi suprasti, kad bijoti reikia to, kas gali pakenkti, o tuo, kas gali padėti ,reikia džiaugtis. Elada džiaugiasi, kad galės mokytis, bendrauti. Žiūrėdama į Atėnę ji mato, kad mokykla – smagi patirtis, geras dalykas. Taigi į tai žiūri kaip į žaidimą.“

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kristupas Krivickas su dukromis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Kristupas Krivickas su dukromis

K.Krivickas pasakojo, kad paruošti Eladą mokyklai truko išties ilgai. „Mokyklai Elada ruošėsi visus septynerius metus, bet paskutinius pusę metų – ypatingai aktyviai. rūpinomės medicininėmis pažymomis, privalomosiomis odontologų išvadomis, kitais popierėliais... Vėliau keliskart pasikvietėme privačią mokytoją, kad Elada jaustųsi drąsiau, kad pamatytų, kaip atrodo pamoka, pramoktų šiek tiek skaityti. Apie mokyklą – kaip ten bus smagu – su dukra jau ilgai kalbėjomės“, – pasakojo jis. 

Ir nors kiti tėvai stengiasi vaikams parinkti kuo ypatingesnes, patogesnes mokyklas, Krivickai į viską pažiūrėjo paprastai: „Šiais laikais viskas vyksta griežtai. Mes esame paprasti žmonės, taigi, kaip ir visi kiti mirtingieji, valstybinę mokyklą „gavome“ pagal gyvenamąją vietą. Jokių blatų, protekcijų ar kitų reikalų... Tai – sąrašėlyje pagal gyvenamą vietą mums paskirta mokykla. Mes jiems „laba diena“, o jie mums – „sveiki atvykę“. Taip pat buvo ir su mokytoja – viskas suskirstyta, paskirta... Ir gerai, šaunu! Patys nieko nesirinkome – einame į, mano galva, labai gerą mokyklą, ir tuo džiaugiamės.“

Po Rugsėjo 1-osios šventės mokykloje Krivickai nusprendė vaikus palepinti – smagiai atšvęsti ir iškilmingai pažymėti mokslo metų pradžią šeimos rate. „Viskas turi būti paprasta: po to, kai oficialioji dalis pasibaigia, vaikams reikia pramogos. Kartu nuspręsime, ką veikti – ar eiti į kiną, ar į jų norimą restoraną, ar ką kitą nuveikti. Jiems reikia gauti tam tikrą apdovanojimą už pradžią. Gal dar močiutės pasveikins, palinkės sėkmės. Atšvęsime įprastai – taip, kaip visos Lietuvos šeimos, į mokyklą išleidžiančios pirmokus“, – sakė K.Krivickas. 

Šią Rugsėjo 1-ąją mokslo metai prasidėjo ne vieno žinomo žmogaus atžalai, tarp jų ir Elenos Puidokaitės-Atlantos dukrai Saulei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius