Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvylikos valandų Monikos Dirsytės performansas – svetimame bute tarp trijų tūkstančių knygų

Nuo sausio 8 d. 18 val. iki sausio 9 d. 4 val. ryto menininkė Monika Dirsytė atliks ilgos trukmės performansą „Veidaknygė” alternatyvioje erdvėje „Studium P”, knygyne „Juodas šuo” (Pylimo g. 20, Vilnius).
Monika Dirsytė
Monika Dirsytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Monika Dirsytė 12 valandų trukmės performansu, kuriame bus panaudota virš trijų tūkstančių knygų, pateiks savo komentarą apie šiuolaikines komunikacijos priemones ir senųjų medijų vaidmenį jose. Performansas siekia parodyti esamus socialios visuomenės problemų iškyšulius ir iškelti diskusiją apie juos, pasitelkiant netikėtą vaizdą, veiksmą, vietą.

Performansas „Veidaknygė” kalba apie greitais žingsniais einantį pasaulį, kurį vis sparčiau užima virtuali realybė. Joje naudojami komunikacijos būdai skverbiasi į kasdieninį žmonių gyvenimą, formuoja jų bendravimą, santykį su kitais ir savimi. Rodos, laiko patikrinta medija kaip spausdinta knyga, pradedama nustumti šalin. Socialinių tinklų aprėptis didėja, įtraukdama ir naikindama senąsias medijas ar jas priversdama mutuoti. Ką šiandien reiškia knyga, ar ji mums reikalinga šiame socialinių medijų pasaulyje? Kaip mūsų tarpusavio santykius keičia virtuali komunikacija?

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Monika Dirsytė ir Oskaras Koršunovas
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Monika Dirsytė ir Oskaras Koršunovas

Šiuos klausimus iškels jauna menininkė: „iš žmonių ir įvairių įstaigų rinkau įvairiausias nebereikalingas knygas, paruoštas išmetimui, sunaikinimui. Knyga – vertybė, bet, pasirodo, ir jos neaplenkia laikas. Daug svarstau apie vartojimo kultūrą, apie internetą, facebooką ir panašius, šiandieniniam žmogui reikalingus reiškinius, performansą kursiu gana neįprastoje patalpoje – bute-knygyne, kuriame gyvena žmonės. Viską bus galima stebėti tiesiogiai internetu”.

Monika Dirsytė pasižymi ilgos trukmės, daug fizinių jėgų reikalaujančiais kūriniais, kuriuose vizualumas yra stiprus veiksnys. Šis performansas, vyksiantis neįprastoje nedidelio knygyno „Juodas šuo” erdvėje, bus iki šiol ilgiausiai trukusiu kūrėjos meniniu veiksmu bei skvarbiu komentaru apie šiuolaikinio žmogaus pasaulį. 

Asmeninio albumo nuotr./Monika Dirsytė
Asmeninio albumo nuotr./Monika Dirsytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius