-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dž.Butkutės vyro E.Strasevičiaus byla pasiekė finišą: paaiškėjo prokuroro siūloma bausmė

Penktadienį Kauno apygardos teisme baigta nagrinėti psichotropinių medžiagų byla, kurioje vienas iš kaltinamųjų – dainininkės Džordanos Butkutės vyras, jos prodiuseriu dirbantis Elegijus Strasevičius. Teismo posėdžio metu pasakytos baigiamosios kalbos, E.Strasevičius išgirdo jam siūlomą skirti bausmę.
Kaltinamieji teisme
Elegijus Strasevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip skelbia portalas Kaunodiena.lt, nors E.Strasevičiui teoriškai grėsė įkalinimas iki penkiolikos metų, atsižvelgdamas į tai, kad vyras šiuo metu nėra teistas ir savo kaltę pripažįsta, minėtas medžiagas įsigijo ne platinimui, o savo reikmėms, prokuroras pasiūlė skirti švelnesnę bausmę. Vyrui siūloma skirti laisvės apribojimą dvejiems metams, įpareigojant šį laikotarpį nuo 24 iki 6 val. būti namuose.

Tiesa, kaip rašo minėtas portalas, E.Strasevičius per paskutinį žodį prašė dar švelnesnės bausmės – laisvės apribojimo tik vieneriems metams.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Elegijus Strasevičius teisme
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Elegijus Strasevičius teisme

Psichotropinių medžiagų byloje E.Strasevičius teisiamas kartu su gydytoju Arūnu Stučinsku, Virgilijumi Šliažu ir jo sutuoktine Dalia Šliažiene.

Kaunodiena.lt rašo, kad V.Šliažą ir D.Šliažienę nuo baudžiamosios atsakomybės prokuroras siūlo atleisti pagal laidavimą, o A.Stepučinskui siūloma skirti 5 metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuosprendį šioje byloje ketinama skelbti gruodžio 28-ąją.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Elegijus Strasevičius teisme
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Elegijus Strasevičius teisme

E.Strasevičių prokurorai kaltina dokumentų klastojimu, kuriuos turėdamas, jis galėjo įsigyti labai didelius psichotropinių vaistų kiekius.

Byla vyksta pagal tris baudžiamojo kodekso straipsnius – neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (260 str. 1 d. 3 d.), neteisėtas disponavimas LR tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti (BK 276-1 str. 1 d.), neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (BK 259 str. 2 d.).

Anot prokuratūros, A.Stučinskas išrašydavo psichotropinių vaistų receptus, suklastodamas dokumentus ir perduodamas juos kitiems kaltinamiesiems ne gydymo tikslais. Taip psichotropinius vaistus gydytojas padėjo įsigyti ir E.Strasevičiui – Dž.Butkutės vyras medikamentus neteisėtai įsigijo vaistinėse daugiau nei 20 kartų.

Vis tik dainininkės sutuoktinis šių medžiagų, kaip teigiama, neplatino, tad teismas gali atsižvelgti į šias aplinkybes ir skirti švelnesnę bausmę, nei numatyta įstatyme. E.Strasevičius yra teistas ir anksčiau – už apiplėšimą 14-kai metų jis sėdo už grotų. Vėliau vyras džiaugėsi pasikeitęs.

Prokuratūra ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad su receptu, ant kurio buvo A.Stučinsko parašas ir antspaudas, kartą psichotropinius vaistus pirko ir pati Dž.Butkutė. Bet kadangi tai buvo vienkartinis epizodas, ikiteisminis tyrimas jos atžvilgiu buvo nutrauktas pagal neatskleidžiamo asmens, turinčio tam tinkančią reputaciją, laidavimą.

D.Šliažienė kaltinama tuo, kad ji sistemingai naudojo suklastotus dokumentus, turėdama tikslą neteisėtai įsigyti vaistinių preparatų ir psichotropinių medžiagų savo vartojimui. V.Šliažas kaltinamas tuo, kad, įgijęs suklastotus receptus, neteisėtai įgijo psichotropinių vaistų, tokiu būdu, veikdamas kartu su A.Stučinsku, disponavo suklastotais dokumentais – juos panaudojo bei, neturėdamas tikslo platinti, neteisėtai disponavo (įgijo) didelius psichotropinių medžiagų kiekius.

Pats medikas A.Stučinskas kaltinamas tuo, kad jis ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu laiku, tačiau ne vėliau kaip 2021-05-17, turėdamas medicinos praktikos gydytojo licenciją ir jam suteiktą spaudą, nuo 2020-07-31 nebedirbdamas valstybės ar savivaldybės sveikatos priežiūros įstaigoje, todėl neturėdamas teisės verstis medicinos praktika, žinodamas, kad Lietuvos Respublikos medicinos praktikos įstatymas draudžia konsultuoti asmenis ne sveikatos priežiūros įstaigoje ir skirti jiems gydymą, suklastojo tikrus dokumentus receptus, įrašydamas juose žinomai neteisingus, juridinę reikšmę turinčius duomenis, taip siekdamas kitam asmeniui padėti įsigyti ne gydymo tikslais narkotines ar psichotropines medžiagas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius