-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

E.Daniūtės dukra Evita seka mamos pėdomis: tokio rezultato šokių varžybose nesitikėjo

„Vaikai, kurie seka tėvų pėdomis, patiria daug didesnį psichologinį spaudimą“, – Žmonės.lt tikina sportinių šokių šokėja, trenerė ir teisėja Edita Daniūtė-Gozzoli, dukrą Evitą ruošusi prestižinėms šokių varžyboms Londone. Merginai buvo nelengva – ant parketo ji grįžo po dvejų metų pertraukos ir turėjo vos pusmetį repeticijų. Visgi su partneriu iš Ukrainos ji pranoko visų lūkesčius – užėmė 6 vietą finale. „Evita nuostabiai pasirodė ir labai ja didžiuojuosi“, – džiaugiasi E.Daniūtė-Gozzoli.
Editos Daniūtės-Gozzoli dukra Evita šokių važybose Londone
Editos Daniūtės-Gozzoli dukra Evita šokių važybose Londone / Asmeninio albumo nuotr.

Šiomis dienomis Mirko ir Edita Gozzoli, jos dukra Evita ir merginos šokių partneris Afoninas Danylo iš Ukrainos mėgaujasi pačiomis pakiliausiomis emocijomis – poros sėkmė prestižinėse šokių varžybose viršijo visų lūkesčius. Kalbėdama su portalu Žmonės.lt Edita prisipažįsta, kad nė vienas iš jų keturių tokios aukštos vietos nesitikėjo.

„Šios varžybos – vienos svarbiausių pasaulyje, o jie, kaip pora, čia dalyvavo pirmą kartą. Galvojau, kad patekti į pusfinalį būtų labai puiku, to labai norėjau, bet finalo nesitikėjau. Visgi jie užėmė šeštąją vietą ir dar per penkioliktąjį Evitos gimtadienį. Visai šeimai buvo labai daug džiaugsmo“, – gerų emocijų nestokoja Edita Daniūtė-Gozzoli.

Asmeninio albumo nuotr./Edita Daniūtė-Gozzoli su dukra Evita šokių važybose Londone
Asmeninio albumo nuotr./Edita Daniūtė-Gozzoli su dukra Evita šokių važybose Londone

Graži istorija prasidėjo gana liūdnomis aplinkybėmis. Pavasarį jaunasis šokėjas kartu su mama bėgo iš karo siaubiamos Ukrainos. Vaikino situacija, anot Editos, buvo labai sudėtinga: jo šeima neturėjo galimybių leisti jam šokti Italijoje, tad kreipėsi į Gozzoli šeimą su prašymu jį pagloboti ir mokyti sportinių šokių. Gėris sugrįžo dvigubai: į šeimą priimtas vaikinas įkvėpė Editos dukrą Evitą po kelerių metų pertraukos grįžti į sportinius šokius.

„Afoninas – labai geras, puikiai išauklėtas, draugiškas berniukas. Jis daug padeda, stengiasi ir turi begalinį norą šokti, kuris paskatina ir Evitą. Be to, jie kartu labai gražiai atrodo. Dukrai dauguma vaikinų buvo per žemi, o su Afoninu jie ir ūgiu, ir proporcijomis vienas kitą atitinka. Tai – daug žadanti pora“, – portalui Žmonės.lt sako Edita.

Tose pačiose varžybose, būdama vos metais vyresnė už Evitą, kadaise šoko ir pati Edita. Tuomet su partneriu Arūnu ji užėmė penktąją vietą finale, tad, matant pasipuošusią ir ant parketo šokančią dukrą, jai sukilo aibė prisiminimų. „Buvo visiškas de javu“, – juokiasi moteris.

Sportinių šokių profesionalė labai džiaugiasi savo auklėtinių įvaizdžiu. Dukros vilkėtą rožinės ir juodos spalvos suknelę kartu su italų dizainere kūrė pati Edita.

„Manau, kad suknelė – labai nebloga, o bendras įvaizdis – puikus. Jis turi daug reikšmės ir šiai porai labai padėjo“, – tvirtina E.Daniūtė-Gozzoli, dėl Evitos suknios sulaukusi komplimentų jūros.

Griežta dienotvarkė ir reikli mama

Visgi norint pasiekti puikių rezultatų, vien tik noro neužtenka – reikia daug ir sunkiai dirbti. Prieš pusmetį Italijoje prasidėjo labai intensyvus pasiruošimas varžyboms, vasarą persikėlęs į Lietuvą, kur Edita organizavo šokių stovyklas. Kadangi Evita pastaruosius dvejus metus ant parketo nesisuko, jai pirmiausia reikėjo atgauti fizinę formą.

„Reikėjo stipriai pasitempti, nes ji anksčiau nebuvo pasiekusi labai profesionalaus lygio ir dar padariusi pertrauką, – sako Edita ir priduria, kad norint tinkamai pasiruošti rimtoms varžyboms, pusmečio gali neužtekti. – Iš principo, kad pora susišoktų ir imtų vienas kitą jausti, reikia bent jau metelių.“

Asmeninio albumo nuotr./Editos Daniūtės-Gozzoli su šokių partneriu Afonin Danylo
Asmeninio albumo nuotr./Editos Daniūtės-Gozzoli su šokių partneriu Afonin Danylo

Šiuo atveju Evita ir Afoninas neturėjo tiek laiko, kiek būtų norėję. Edita tvirtina, kad jų porai to pusmečio dar tikrai reikia. Taip pat jau yra numatyta, ką teks pakeisti, išmokti ir sušokti, tačiau ji tiki – kuo toliau, tuo bus geriau.

Nepaisant šių aplinkybių, Editos dukrai su porininku pavyko pasiekti tai, ko nė vienas iš komandos nesitikėjo. Kokia jų sėkmės paslaptis? Porą į priekį vedė tikslas, kuris, anot trenerės, šiuolaikiniam jaunimui yra būtinas.

„Kad vaikai norėtų šokti, reikia varžybų. Kai užsibrėžiamas tikslas, viskas yra daug lengviau: jie tampa labai motyvuoti, nori treniruotis ir ruoštis. Jeigu tiesiog sakai, kad reikia šokti ir gerinti rezultatus, jiems, vos tik pasidaro fiziškai sunku, atsiranda visokių minčių“, – patirtimi dalijasi Edita.

Asmeninio albumo nuotr./Editos Daniūtės-Gozzoli dukra Evita ir Afonin Danylo šokių važybose Londone
Asmeninio albumo nuotr./Editos Daniūtės-Gozzoli dukra Evita ir Afonin Danylo šokių važybose Londone

Ji priduria besidžiaugianti, kad šiais laikais, kai nemažai vaikų yra įnikę į socialinius tinklus ir nelabai motyvuoti, Evita turi su šokiais susijusių tikslų. „Manau, kad šokiai yra labai geras vaistas nuo depresijos ir visų problemų“, – šypsosi ji.

Paklausus, kodėl poros debiutui buvo pasirinktos tokios rimtos varžybos, Edita įvardija daug priežasčių. Pirmiausia – spalis buvo pats palankiausias metas, leidęs komandai tinkamai pasiruošti ir pasirūpinti visais reikiamais pasirodymo elementais. Kitas motyvas – didesnis stimulas stengtis.

„Kadangi visos šeimos investicijos labai didelės, be to, svetimas berniukas gyvena kartu, nepradėsi nuo mažų, paprastų varžybų. Reikia iškart imtis svarbiausių“, – tvirtina šokėja.

Asmeninio albumo nuotr./Editos Daniūtės-Gozzoli dukra Evita su Mirko Gozzoli
Asmeninio albumo nuotr./Editos Daniūtės-Gozzoli dukra Evita su Mirko Gozzoli

Reikli trenerė įsitikinusi, kad nepatogios ir streso kupinos situacijos veda į tobulėjimą, tad nei globojamam Afoninui, nei dukrai Edita atlaidi nebuvo. Ji neslepia, kad repeticijose elgdavosi labai griežtai, tad teko įsikišti ir jos vyrui Mirko.

„Tarp manęs ir Evitos nebuvo jokio mamos ir dukros ryšio, nes priešingu atveju būtų prasidėjusios ašaros. Treniravau ją tik kaip pedagogė, vyko grynas darbas. Mirko sakė, kad esu per griežta ir turiu būti minkštesnė, kadangi jie – dar labai jauni“, – su Žmonės.lt dalijasi ji.

Pastarąjį pusmetį Evitai teko atsisakyti ir nemažai pramogų. Tai lėmė ne tik intensyvus pasiruošimas varžyboms, bet ir protinis krūvis, mat penkiolikmetė lanko tiksliųjų mokslų licėjų.

Asmeninio albumo nuotr./Editos Daniūtės-Gozzoli dukra Evita šokių važybose Londone
Asmeninio albumo nuotr./Editos Daniūtės-Gozzoli dukra Evita šokių važybose Londone

„Būdavo didžiulis nuovargis. Ji grįždavo iš mokyklos, pavalgydavo, tada vykdavo į treniruotes, vėliau atlikdavo namų darbus ir eidavo miegoti, kadangi kitą dieną laukdavo tas pats“, – sako pašnekovė.

Visgi tai – dar ne iššūkių pabaiga. Edita tikina – vaikai, kurie seka tėvų pėdomis, turi susidoroti su dvigubai didesniu psichologiniu spaudimu nei kitokį kelią pasirinkę jaunuoliai.

„Kai atžalos bando pasiekti tai, ką pasiekė jų tėvai, baisiausia, kas gali nutikti, yra žmonių kalbos ir lyginimas, – tikina E.Daniūtė-Gozzoli ir priduria, kad nors Evita didžiuojasi visada, Londone šis jausmas buvo ypač stiprus. – Sakiau jai: šios varžybos parodys, ar ji yra pasiruošusi atsiduoti šimtu procentų, kad pasiektų aukščiausią lygį ir ar man verta toliau investuoti į šitą projektą. Ji tikrai parodė, kad yra užsispyrusi, stipraus charakterio ir kai kažko nori, gali tai pasiekti“.

Asmeninio albumo nuotr./Editos Daniūtės-Gozzoli dukra Evita Londone
Asmeninio albumo nuotr./Editos Daniūtės-Gozzoli dukra Evita Londone

Po itin sėkmingo starto Evita su porininku sustoti nežada. Nors Gozzoli šeima nusprendė šiek tiek laiko praleisti Londone, o Afoninas išvyko į mamos gimtadienį Šveicarijoje, kur dabar apsistoję jo tėvai, komanda jau turi numatę kitą tikslą – lapkritį vyksiantį pasaulio čempionatą.

„Mamai labai patiko šitas projektas, tad toliau treniruosimės, dirbsime, tikėsimės ir džiaugsimės. Viskas toliau tvarkingai suplanuota, jokio poilsio nebus“, – kalbėdama su Žmonės.lt juokiasi Edita Daniūtė-Gozzoli.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius