-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 02

Edita Užaitė po repeticijų skuba į „Zen mišką“: ramybę atradusi aktorė dabar padeda šimtams

Sukurti prieglobstį ieškantiems ramybės – idėja, kuri per ketverius metus tapo aktorės Editos Užaitės ir kino režisieriaus, televizijos prodiuserio Lino Ryškaus bendru kūrybiniu vaisiu. Budizmą praktikuojanti šeima Širvintų rajone atidarė meditacijos centrą „Zen miškas“, kuriame vyksta įvairios praktikos, padedančios atrasti šiuo metu bene kiekvieno paieškų lauke esančią ramybę. „Dėl kūno mes vaikštome į sporto klubą ir prisižiūrime, ką valgome, o dėl sielos ir dvasinio komforto nedarome nieko. Šis meditacijos centras – vieta būtent tam“, – sako E.Užaitė.
Edita Užaitė su vyru ir dukra
Edita Užaitė su vyru ir dukra / Luko Balandžio ir Aistės Gindrėnės nuotr.

Kino ir teatro aktorė Edita Užaitė su vyru Linu Ryškumi jau ne vienerius metus praktikuoja meditacijas, tad mintis sukurti prieglobstį bendraminčiams kilo natūraliai. „Supratome, kad tame yra prasmė ir naudingas poveikis žmonėms“, – apie mintį įkurti meditacijos centrą portalui pasakojo Edita.

Tiesa, tai nebuvo vienintelė priežastis. Su vyru keliaudama po įvairius pasaulio kampelius, Edita pastebėjo, kad mažus šeimos verslus, viešbučius ar restoranus turinys žmonės dažnai yra laimingi – be perdėtos įtampos ir nuolatinio lėkimo žymių veiduose. Būtent tai sutuoktinius paskatino sukurti kažką bendro ir taip Zen miške išdygo jųdviejų meditacijų centras.

Meditacijos centrą įkūrėte šimtamečio miško apsuptyje, kuris tarsi sufleruoja, kad ramybės oazę pasiklydę turėtų atrasti būtent čia. Tokia buvo mintis ar taip sudėliojo likimas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius