-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Jurgaitytė leidosi į vienuolyno požemius: tamsa, šikšnosparnių baimė ir nepamirštami potyriai

„Kai man sakė, kad važiuosim pažiūrėti vienuolyno, negalvojau, kad teks pamatyti jo požemius“, – juokiasi dainininkė Eglė Jurgaitytė. Drauge su 15min fotografu Vidmantu Balkūnu ji pasiraitojo rankoves, galvą pridengė šalmu ir leidosi į pranciškonų vienuolyno Valkininkuose rūsius.
Eglė Jurgaitytė
Eglė Jurgaitytė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Merginos neišgąsdino nei tamsa, nei purvas, nei jau kone 4 šimtmečius čia verdantis požeminis gyvenimas.

„Nelabai mėgstu mažų, itin siaurų patalpų, todėl pačioje pradžioje buvau šiek tiek išsigandusi. Tačiau smalsumas buvo stipresnis už bet kokias baimes ir dabar, jau išlindusi iš požemių, galiu pasakyti – tai be galo smagi atrakcija!“ – tikino Eglė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eglė Jurgaitytė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eglė Jurgaitytė

Pasak jos, labai įdomu savo akimis pamatyti, kad po žeme taip pat kadaise vyko veiksmas, kad čia kažkas gyveno, vaikščiojo senais takais, koridoriais.

„Nustebau, kad vaikštant po požemius galima tiek daug visko pamatyti. Kai kas metams bėgant čia natūraliai įgriuvę, sugriuvę, daug kas ir žmogaus nepaliesta. Tai tokia... istorija!“, – įspūdžiais dalijosi Eglė.

Vienuolynas Merkio pakraštyje čia buvo pastatytas apie 1635–1650 metus, kartu čia įsikūrė ir dvibokštė bažnyčia.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eglė Jurgaitytė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eglė Jurgaitytė

Pasivaikščiojimas po žeme Eglei buvo ne pats lengviausias išbandymas, vietomis norint patekti į didesnę erdvę jai teko ir pritūpti, o pro siauresnį tarpą – ir prašliaužti. „Buvau visa purvina, bet buvo labai gera. Iki šiol nieko panašaus nebuvau bandžiusi. Na, kadaise su klase dar mokykloje lankėmės Katedros požemiuose, tačiau ten viskas kitaip, viskas pritaikyta turistams. O čia... taip paslaptinga, autentiška“, – sakė mergina.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eglė Jurgaitytė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eglė Jurgaitytė

Fotografas Eglei juokais erzindamas priminė, kad kadaise jis čia su bičiuliais bandė skaičiuosi šikšnosparnius, todėl šiai teks būti atsargiai, neva jų čia – gausu. Ši žinią atlikėją privertė pasijusti kiek nejaukiai, tačiau ji sparnuotųjų tamsos gyventojų nesutiko. „Tikrai nebūčiau apsidžiaugusi, jei jie čia būtų skraidę! Nors, kita vertus – net jei jie būtų čia buvę – gal būtų ir dar įdomiau!“ – juokėsi optimizmo nestokojanti Eglė.

Ar mergina dar sykį norėtų ką nors panašaus kartoti? „Žinoma, tai – neįtikėtina patirtis. Todėl tikrai taip! Palandžioti po urvus rekomenduoju ir kitiems. Ypač tiems, kurie domisi istorija, architektūra, tiems, kurie nori prisiliesti prie praeities, pamatyti viską savo akimis ir suprasti, kaip metams bėgant tam tikri pastatai išlaikė savo didingumą“, – kalbėjo Eglė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Parasparniu į 700 metrų aukštį pakilusi Eglė Jurgaitytė: „Klausiat apie baimes? Oi, ne!“

VIDEO: Eglės Jurgaitytės skrydis į dangų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius