Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Straleckaitė tapo pirmojo mamų festivalio iniciatore: „Tegu motinystės nuotykiai prasideda“

Mamostogos – šis skambus pavadinimas mamų bendruomenei primins vidurvasarį surengtą fiestą, į kurią rinkosi moterys su vaikais iš visos Lietuvos. „Tegu nesumeluoti motinystės nuotykiai prasideda“, – festivalį tokiu šūkiu atidarė penkios jo organizatorės: Indrė Laveckienė, Alina Grybauskienė, Laura Mazalienė, Eglė Straleckaitė ir Erika Strazdauskaitė. Festivalio sumanytojos džiaugėsi, kad palaikymo sulaukė ne tik iš sostinėje gyvenančių veiklių moterų. Į renginį „Vilnius grand resort“ kupole skubėjo klaipėdietės, panevežietės, ukmergiškės, kaunietės.
Inga Žuolytė, Eglė Straleckaitė, Augustė Vebrickaitė ir Baiba Skurstene-Serdiukė
Inga Žuolytė, Eglė Straleckaitė, Augustė Vebrickaitė ir Baiba Skurstene-Serdiukė / Akvilės Razauskienės nuotr.

„Pabūkime šiandien savanaudės. Kiek tik įmanoma, skirkime laiko sau. Atsipalaiduokime, šypsokimės, dainuokime. Norime, jog šiandien vienai dienai taptume viena kitai geromis bičiulėmis, kurios padėtų, patartų ir jokiu būdu nesmerktų“, – linkėjo organizatorės.

Pirmąkart moderatorės role pasimatavo buvusi sportininkė, tinklaraštininkė ir taip pat mama Inga Žuolytė. Žinoma mama neslėpė, kad kvietimas prisijungti prie „Mamostogų“ tokiame amplua, ją labai nustebino ir pamalonino.

„Visada svajojau išbandyti tokį vaidmenį, tad net nedvejojusi sutikau“, – atviravo I.Žuolytė.

Akvilės Razauskienės nuotr./Festivalio „Mamostogos“ akimirka
Akvilės Razauskienės nuotr./Festivalio „Mamostogos“ akimirka

Viena iš organizatorių – Eglė Straleckaitė mamas su mažyliais pakvietė į Lietuvoje jau kiek primirštą flashmobą. Nedrąsiai pradėjusi mamų minia netruko atsipalaiduoti ir linksmai atsipalaiduoti.

„Norėjosi sukurti superinę nuotaiką nuo pat pradžių. Labai viliuosi, kad man tai pavyko – ne tik išjudinti kūnus, bet ir širdis“, – kalbėjo E.Straleckaitė.

Akvilės Razauskienės nuotr./Festivalio „Mamostogos“ akimirka
Akvilės Razauskienės nuotr./Festivalio „Mamostogos“ akimirka

Po energingos ryto pradžios mamos buvo pakviestos į veiklų bei pranešimų oazę. Pagrindinėje scenoje jų laukė įkvepiantys pokalbiai su verslininke Julija Žiže, įdomus Jūratės Bortkevičienės pranešimas apie tai, kaip suderinti darbus ir vaikučio auginimą, atrasti ir išbandyti praktikoje gydytojos – dietologės Linos Barauskienės patarimai mitybos klausimais, išskirtinės „Marmaluzi“ įžvalgos apie subalansuotą vaikų mitybos racioną, miego specialistės Dovilės Šafranauskės patirtis apie ramų šeimos miegą auginant dvynukes. Festivalio vakarą vainikavo „HiPP“ padovanotas itin energingas žinomų atlikėjų bei mamų Baibos ir Augustės koncertas.

Akvilės Razauskienės nuotr./Festivalio „Mamostogos“ akimirka
Akvilės Razauskienės nuotr./Festivalio „Mamostogos“ akimirka

Pievos erdvėje visa dieną mamų laukė pokalbiai prie kavos su aktyviomis tinklaraštininkėmis, vyko piešimo su kava dirbtuvės, kvapų deivės džiaugėsi galėdamos su mamomis pasidalinti eterinių aliejų paslaptimis. Mamos galėjo atsipalaiduoti ir pasidaryti rankų ar nėščiųjų masažus, išsitirti savo plaukų būklę, pasidaryti makiažą ar įsigyti lietuvių sukurtų išskirtinių rūbų už pusę kainos.

Mažieji festivalio lankytojai krykštavo stebėdami jiems skirtą teatrą, aktyviai dalyvaudami jiems skirtose spalvingose veiklose, o didžiausią įspūdį vaikučiams paliko piešimas ant automobilio bei šokiai ant scenos.

Festivalio akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius