Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egmontas Bžeskas: „Esu laimingesnis, kai mano dukros yra Lietuvoje“

2017-ųjų vasarą į Lietuvą iš šiltosios Ispanijos salos Tenerifės grįžęs Egmontas Bžeskas neslepia džiaugsmo. Nors į svečią šalį dar tenka užsukti, buvęs muzikos prodiuseris, dailininkas geriausiai jaučiasi gimtinėje, o galvojantiems apie emigraciją siūlo neskubėti. Ir nors jo dukterims dar keista vietoj palmių matyti beržus, varles ar užšalusius ežerus, E.Bžeskui tai, kad jos auga Lietuvoje – tikras džiaugsmas.
Egmontas Bžeskas su dukra Amelija
Egmontas Bžeskas su dukra Amelija / 15min nuotr.

Priežasčių, kodėl žinomas pramogų pasaulio atstovas grįžo į gimtinę, ne viena. 2016-ųjų metų pradžioje pradėjo byrėti trejus su puse metų trukusi prodiuserio ir Redos Bžeskienės santuoka. Anot Egmonto, buvusios žmonos gyvenimas Tenerifėje irgi nežavėjo.

Netrukus dailininko-grafiko diplomą turintis Egmontas laimėjo LRT projektą ir pelnė galimybę sukurti naujos LRT Naujienų tarnybos laidų studijos dizainą.

Tik E.Bžeskas pabrėžia – už bet kokius darbus svaresnis buvo tėvynės ilgesys.

„Man buvo labai gera grįžti į Lietuvą. Dabar gausu egzaltuoto kalbėjimo apie Lietuvą, tačiau, kad ir kaip banaliai tai skambėtų, sakau iš širdies – po tam tikro laiko pradėjo spausti ilgesys. Man labai gera čia, gal tik saulės trūksta“, – 15min kalbėjo E.Bžeskas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Egmontas Bžeskas su žmona Reda
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Egmontas Bžeskas su žmona Reda

Nors šiuo metu daugiausia darbų vykdo Lietuvoje – čia E.Bžesko įmonė konsultuoja rinkodaros ir dizaino srityje, rengia įvairius dizaino projektus – tenka užsukti ir į Tenerifę. Ten vyras įkūrė savo įmonę, dirba su renginiais. Tiesa, planų grįžti ilgam kol kas tikrai nėra.

„Tenerifė tikrai yra rojaus sala, bet ne mūsų. Mes ten būsime laukiami, mūsų talentas išnaudojamas, tačiau tavo šalis yra čia. O tai pajauti tik būdamas toli nuo Lietuvos“, – sako Egmontas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Egmontas Bžeskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Egmontas Bžeskas

Jis pabrėžia, kad lietuviams tikrai nederėtų spjauti ant savo šalies. Žolė svetur tikrai nėra žalesnė – iššūkių ir nesklandumų svetur irgi netrūksta.

„Ten tikrai viskas nėra padėta ant lėkštutės, o imigranto kelias, kaip kartais atrodo, tikrai nėra rožėmis klotas“, – sako Egmontas.

Visgi kiek įmanoma dažniau būti gimtinėje skatina ne tik tėvai, draugai, bet ir mažosios dukrelės. Ir nors po skyrybų Egmontas gyvena atskirai, su mergaitėmis stengiasi pasimatyti kaip įmanoma dažniau.

Neseniai dvejų metukų gimtadienį atšventusi Elvija Lietuvoje jaučiasi gerai. Tačiau ketverių Amelijai adaptacija ir grįžimas į gimtinę nebuvo lengvas.

„Ji vos aštuonių mėnesių išskrido į Tenerifę. Ten nėra jokio sniego, lietaus, ir nors iš pat pradžių jai šios stichijos patiko, dabar jau sulaukiu šiokių tokių pretenzijų, kad šaltoka. Keista suvokti, kad vyresniajai palmė, saulė, vandenynas yra normalu, o beržas, varlės ar užšalęs ežeras – jau egzotika. Bet aš esu laimingesnis, kad jos yra čia“, – pripažino Egmontas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Egmontas Bžeskas su dukra Amelija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Egmontas Bžeskas su dukra Amelija

Po skyrybų atskirai gyvenantis E.Bžeskas atviras – nors negali būti nuolat šalia, stengiasi kaip įmanoma dažniau su dukromis pasimatyti.

„Mes elgiamės standartiškai, dėl to didesnių problemų nekyla. Jos per mažos, kad suvoktų situaciją, sakyčiau, kad net ir pripratusios prie to, kad mes atskirai. Su Amelija gal didesnis ryšys yra, nes su ja ilgiau buvau, kai dar buvome šeimoje, su Elvija kiek mažesnis. Bet ji auga labai protinga mergina, tikra profesorė. Labai rimtai žiūri į kiekvieną reiškinį, daug greičiau mokosi, – pastebi tėtis. – Man svarbiausia, kad jos užaugtų protingos mergaitės, o mes, kad ir būdami atskirai, pasirūpinsime jų gerove, kad jos užaugtų tvarkingos, išsilavinusios. O visa kita parodys laikas“, – kalbėjo Egmontas.

Paklaustas, galbūt širdyje jau puoselėja naujus jausmus, šypsosi, kad kol kas ši situacija nepasikeitė.

„Mūsų ir Redos istorijoje nėra taip, kad dar kas nors būtų įsivėlęs, dalyvautų trečias žmogus. Mes tiesiog supratome, jog charakteriai šiek tiek skiriasi. Tai buvo mūsų abiejų sprendimas, kad geriau nebūti kartu. O kaip bus toliau – nežinau. Neturiu nieko, su kuo mane būtų galima jungti“, – atviravo E.Bžeskas.

Visgi pajuokavus, jog vėl būtų galima klijuoti „svajonių jaunikio“ etiketę, vyras tikina – niekada jos nenorėjo.

„Niekada netroškau juo būti, tiesiog taip išėjo. Tokie laikai: scena, muzika, karjera, tad pripaišydavo to, ko nereikia. Ar nepasiilgstu to etapo? Dabar mano gyvenimas daug ramesnis, tačiau dėl nė vieno etapo nesigailiu. Visa tai labai daug ko išmokė. Kaip sakau, nugyvenau penkių žmonių gyvenimus“, – juokėsi Egmontas.

Pasidžiaugęs, kad dabar grįžo prie šaknų ir daro tai, ką pagal specialybę daryti ir turėtų, drąsiai tikina – yra labai laimingas.

„Aš esu optimistas, visada juo buvau. Ir galiu drąsiai pasakyti, kad šiame gyvenimo etape viskas yra labai gerai. Visi sunkumai jau praeityje, tad tikrai esu laimingas“, – sako Egmontas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius