Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eleonoros Sebrovos klipo filmavimas Barselonoje baigėsi vagyste: neteko 15 tūkst. eurų vertos technikos

Atlikėja Eleonora Sebrova ir operatorius Mindaugas Urbikas, nuvykę į Barseloną filmuoti vaizdo klipo, net neįtarė, kad tai atneš tūkstantinius nuostolius – vagys pasisavino mašinos bagažinėje laikytą vaizdo įrangą, kurios vertė siekė 15 tūkst. eurų. Atlikėja neteko ir savo naujausio vaizdo klipo nufilmuotos medžiagos.
Befilmuojant Eleonoros Sebrovos klipą Barselonoje apvogtas operatorius: nuostoliai siekia 15 tūkst. eurų
Eleonoros Sebrovos klipo filmavimas Barselonoje baigėsi vagyste: neteko 15 tūkst. eurų vertos technikos / Asmeninio albumo nuotr.

Įrašu apie įžūlią ir tiek finansinių, tiek moralinių nuostolių pareikalavusią vagystę operatorius M.Urbikas pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“. Jis pripažino, kad vagystė buvo itin gerai apgalvota.

„Po kelių dienų filmavimo uždaroje, skulptoriaus Lorenzo Quinn dirbtuvių studijoje, išlindome ir į miestą nusifilmuoti vizualizacijų, tačiau nespėjau net apžiūrėti pirmos lokacijos, pirmos planuotos vietos filmavimui, o įranga, kuri buvo paslėpta, užrakinta ir palikta labai trumpam nuomotos mašinos bagažinėje – dingo. Dingo kaip į vandenį.

Kūnas nutirpo, kojos visiškai pakirstos, vistiek apibėgau visą parką, aikšteles, galbūt dar nepavėlavau, gal kažką pamatysiu... Tačiau dirbo profesionalai, galbūt ir buvau sekamas, jokios galimybės neatmetu, čia vagių sistemos atidirbinėjamos dešimtmečiais“, – apgailestavo M.Urbikas.

Asmeninio albumo nuotr. /Vaizdas iš įvykio vietos
Asmeninio albumo nuotr. /Vaizdas iš įvykio vietos

Mindaugas neteko visos vaizdo įrangos. Jam ypač skaudu, nes jis ją įsigijo ne per vienerius metus. Negana to, buvo pavogta ir brangi technika, kuri net nebuvo jo – ji buvo pasiskolinta.

„Tai, kas buvo pavogta, yra mano trumpos 4 metų karjeros bei didelio darbo vaisiai ir investicijos, kiekvienas užsakymas prisidėdavo prie mano didelių tikslų augti techniškai, viskas buvo investuojama į kokybę, praktiškumą, profesionalumą. Įgūdžių nepavogė, tačiau šiuo metu esu visiškai tuščias, be plaktuko rankose, sakyčiau, tik su kompiuteriu, kuriuo montuoju video ir rašau šį tekstą.

Praradau visus geriausius savo objektyvus, brangią – skolintą kamerą, nes maniškės buvo neskirtos kinui, tad nuomavausi kino kamerą. Dar kelis objektyvus, kuriuos skolinausi specifiškai šiai kamerai. Išorinį monitorių, įrašytuvą ir tikrai svarbią, gražią, veikiausiai ir nepakartojamą, nufilmuotą medžiagą video klipui kurti“, – apmaudo neslėpė M.Urbikas.

Mindaugas retoriškai klausia – kodėl tai atsitiko būtent jam? Jis neslepia, kad norint įsigyti techniką jam reikėjo be galo daug dirbti – vyras sau net negalėdavo leisti atostogų.

„Didžiausios pamokos yra skaudžiausios ir labiausiai pamokančios. 4 metus dirbau visai be atostogų, jokių kelionių į rytus, ką mėgsta fotografai po sezono... Ši kelionė turėjo būti darbas/atostogos, PAGALIAU, kad pakeisčiau šalį ir aplinką, nes laiko tam visai neskyriau, nors galvojau apie tai visuomet.

Asmeninio albumo nuotr. /Vaizdas iš įvykio vietos
Asmeninio albumo nuotr. /Vaizdas iš įvykio vietos

Net prieš 2 metus, kai 2 mėnesiams buvau pas brolį Skandinavijoje po sezono, ten kartu dirbome viešbučiuose, keitėme TV sistemas, pakeitėme gal 2000 televizorių 15-oje viešbučių, o iš to man pavyko įsigyti labai mylėtą, tačiau taip pat prarastą, 70-200 f2.8 objektyvą, su kuriuo padariau savo gražiausius kadrus...“, – socialiniame tinkle rašė M.Urbikas.

15min susisiekus su Eleonora Sebrova, ji neslėpė apmaudo – tokioje situacijoje teko atsidurti pirmąjį kartą. Po vagystės komanda kreipėsi į vietinę policiją, tačiau, kaip pati sako, didelės pagalbos nesulaukusi.

„Policija į įvykio vietą vagystės atveju nevažiuoja, reikėjo patiems keliauti į artimiausią nuovadą. Bet kadangi jie net neapžiūrėjo automobilio ir nepaėmė pirštų antspaudų, supratau, kad šansų atrasti vagis nėra“, – pasakojo atlikėja.

Po nelaimės komanda nenuleido rankų – aplink vagystės vietą priklijavo daug skelbimų, kuriuose už bet kokią informaciją siūlė atlygį.

Komanda liūdi ne tik dėl didelių finansinių nuostolių, bet ir prarasto vaizdo klipo – jie buvo spėję įgyvendinti beveik visą naujos Eleonoros dainos klipo idėją.

Asmeninio albumo nuotr. /Vaizdas iš įvykio vietos
Asmeninio albumo nuotr. /Vaizdas iš įvykio vietos

„Kol kas nežinome, kaip elgsimės dėl vaizdo klipo. Visų pirma reikia turėti įrankius, kad galėtume filmuoti iš naujo, todėl tikiuosi, kad Mindaugas greitai atsistos ant kojų. Dar sprendžiame, ar filmuosime toje pačioje vietoje“, – pasakojo atlikėja.

Eleonora neslepia liūdesio dėl prarastos vaizdo medžiagos, nes klipas siuntė išties stiprią žinutę. „Kaip tik su Lorenzo aptarėme problemą dėl Brunėjaus sultono sprendimo homoseksualus apmėtyti akmenimis. Tad mano idėja buvo atkreipti dėmesį, kad mes visi taptume tolerantiškesni vienas kitam, daugiau dėmesio skirtume meilei, todėl vaizdo klipe įamžintas ir mano bučinys su kita mergina“, – pasakojo Eleonora.

Daugiau nei 15 tūkstančių eurų siekiančius nuostolius patyręs Mindaugas prašo jam pagelbėti ir paaukoti tiek, kiek negaila, į nurodytą sąskaitą.

„Žinau, kad susivieniję žmonės gali padaryti labai daug, visais laikais tai buvo, yra – didžiausia galia, o šiais, tai yra daug paprasčiau.Tikėjimas ir tikslas. Tai žmones jungia, leidžia pasitikėti vieni kitais ir siekti bendro tikslo. O šitame, tikiuosi, neliksiu vienas, dėl to ir viešinu, dalinuosi, nes visus jus pažinau, tikiu, ne be reikalo.

Iš anksto labai, labai, labai dėkoju tiek už palaikymą, tiek ir paramą, kurios sulaukiu!“, – sakė M.Urbikas.

Asmeninio albumo nuotr. /Klipo filmavimo akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Klipo filmavimo akimirka

Praėjus keturioms dienos Mindaugas džiaugiasi, kad jo pagalbos prašymas buvo išgirstas – jau suaukota daugiau nei 4 tūkst. eurų, kas yra trečdalis patirtų nuostolių sumos. Jis sako, kad per šį trumpą laiką jau spėjo sulaukti ir darbo pasiūlymų su galimybe gauti avansą. Su operatoriumi susisiekė ir technika prekiaujančios įmonės, kurios pasiūlė nusipirkti technikos geresnėmis kainomis ir galimybę nemokamai ją išsinuomoti.

„Tai yra žmoniškas vienumas, supratimas, empatija, gėris, kuris yra visuose jumyse. Pamoka ir pavyzdys, ką gali bendrystė, praeities geri darbai ir draugai. Ačiū Jums už tai! Kamerą jau kitą savaitę užsakinėsiu ir gegužės pirmoje pusėje tikiuosi grąžinti ją nuomotojams!“, – geradariams dėkojo M.Urbikas.

Prisidėti prie paramos Mindaugui galite ir jūs šiais būdais:

https://igg.me/at/urbikasneedsyou

Revolut:
867918858
Mindaugas Urbikas
LT61 3920 0100 1694 2556

PayPal:
minurbikas@gmail.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius