Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Elle Martin Grigaitis Vilniuje pietaudama su „Naujomis pupytėmis“ pristatė ambicingą projektą

Trečiadienio popietę viename sostinės restoranų Žilvinas ir Elle Grigaičiai pakvietė žiniasklaidos atstovus iškilmingų pietų, kurių metu buvo plačiau pristatytas Elle muzikinis projektas Lietuvoje. Projektas BigScreenRecords.com startavo jau spalio mėnesį, tačiau tik dabar E.Martin Grigaitis oficialiai nusprendė supažindinti Lietuvos žiniasklaidą su savo planais.
Elle Grigaitis ir „Naujos pupytės“
Elle Grigaitis ir „Naujos pupytės“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Lietuvos muzikos rinkoje daug perspektyvių grupių ir atlikėjų, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių nėra žinomi užsienyje. Man norisi, kad daugiau žmonių išgirstų lietuviškų atlikėjų muziką, nes visi jie turi potencialą“, – portalui Žmonės.lt sakė E.Martin Grigaitis, kuri šiuo metu su savo sūnumi ir dukra vieši Lietuvoje. Moteris čia planuoja prabūti iki gruodžio 22-osios. Grigaičių šeima po to skris į Australiją, kur praleis didžiąsias metų šventes.

Moteris teigė, kad Lietuvoje santykiai tarp atlikėjų ir jų prodiuserių kartais yra siaubingi, mat pradedantieji muzikantai pasirašo sutartis ir beveik visą uždarbį palieka prodiuseriams. Kartais tokie įsipareigojimai tęsiasi ne vienerius, o kelias dešimtis metų. E.Martin Grigaitis sakė, kad nori pasirūpinti atlikėjais ir grupėmis, suteikti jiems daugiau laisvės ir galimybę uždirbti iš savo dainavimo.

„Prieš dvejus metus, kai čia lankiausi, išgirdau dainą. Labai norėjau ją parsisiųsti, bet niekur neradau. Paklausiau Žilvino, bet jis sakė, kad nėra tokios platformos internete, kur būtų galima tai padaryti. Niekur negalėjau jos net nusipirkti. Žinote, mano pirmasis vyras buvo susijęs su muzikos verslu, aš pati žinau tos virtuvės užkulisius. Grįžau į Australiją ir pasiūliau tam tikriems  žmonėms idėją sukurti naują projektą, kad žmonės galėtų susipažinti su lietuviška muzika“, – idėjos pradžią prisiminė Elle.

Pristatymo akimirka
Pristatymo akimirka

E.Martin Grigaitis pasakojo susitikusi su didžiausia Australijos įrašų kompanija, vėliau pakalbėjo su sūnumi, kuris turi verslą internete. „Susėdome visi, aptarėme idėjas ir kažkaip viskas sukrito į savo vietas. Šiuo metu mes pradedame dirbti su atlikėjas, kurie jau turi padarę įdirbį, tačiau vėliau ieškosime naujų talentų. Pas mane atsirado įkvėpimas kažkam padėti, kažką atrasti, kaip kažkada mano vyras su savo kolegomis atrado ir išpopuliarino Kylie Minogue. Atlikėjų, su kuriais bendradarbiausiu, muziką nuo sausio mėnesio bus galima įsigyti internetinėje platformoje „iTunes“, – kalbėjo Elle.

Paklausta, kokiais kriterijais vadovavosi rinkdamasi, su kuo pradėti bendradarbiauti, Ž.Grigaičio žmona pasakojo, kad asmeniniais jausmais nesivadovavo. „Man gali patikti kažkokia muzika, bet tai nereiškia, kad ji patiks kitiems. Reikia suprasti, ko nori klausytojai. Šiuo metu bandysime su vienu atlikėju orientuotis į Azijos rinką ir pabandyti šio regiono žmonėms pateikti kitokią muziką. Šis atlikėjas įprastai atlieka kitokio stiliaus muziką, bet verta pabandyti ir pažiūrėti, kas bus. Labai jaudinuosi ir tikiuosi, kad mums pasiseks, ir lietuviška muzika bus labiau prieinama užsienio rinkose“, – pasakojo Elle.

Moteris taip pat teigė nemananti, kad Lietuvos atlikėjai ir grupės yra neįdomūs ir negali turėti savo klausytojų rinkos užsienyje. „Lietuviai turi savitą dainavimo stilių, balsus ir tikrai nemanau, kad jiems neatsiras vietos pasaulyje. Labai noriu, kad ši maža valstybė atsirastų pasaulio muzikos žemėlapyje“, – savo viltis ir lūkesčius išliejo E.Martin Grigaitis.

Trečiadienio popietę Elle surengtuose pietuose dalyvavo grupės „Naujos pupytės“ narės, Alanas Chošnau ir Simona Milinytė. E.Martin Grigaitis taip pat pradės bendradarbiauti su operos primadona Nomeda Kazlauskaite-Kazlaus, tačiau ji dėl įtempto grafiko ir repeticijų renginyje nepasirodė.

Prieš tai portalo Žmonės.lt kalbinta Oksana Pikul-Jasaitienė džiaugėsi, kad buvo pasiūlyta bendradarbiauti. Atlikėja tuomet net neabejojo, kad šis bendradarbiavimas bus žingsnis į priekį grupės kelyje.

Pristatymo akimirka
Pristatymo akimirka

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius