-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ mikrofoną šiemet perleidžiantis D.Užkuraitis: „Niekas pasaulyje nevyksta amžinai“

Daugeliui lietuvių didysis „Eurovizijos“ konkursas asocijuojasi ne tik su įspūdingu šou, bet ir su ypač gerai atpažįstamu Dariaus Užkuraičio balsu bei jo taikliomis pastabomis apie vykstančius pasirodymus. Visgi šiemet mikrofoną jis perleidžia: kodėl?
Darius Užkuraitis
Darius Užkuraitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Niekas pasaulyje nevyksta amžinai“, – 15min komentuoja muzikologas, „LRT Opus“ programos įkūrėjas ir direktorius, „Eurovizijos“ „balsas“, muzikinių konkursų vertintojas, perleisdamas savo eurovizinį mikrofoną žurnalistui, nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų komisijos pirmininkui Ramūnui Zilniui.

Paklaustas, kodėl ir kieno iniciatyva buvo priimtas šis sprendimas, D.Užkuraitis prisipažino – 19-ika kartų prieš tai gavęs organizatorių kvietimą komentuoti, šiemet muzikologas jo tiesiog nesulaukė.

Visgi vyras skuba nuraminti didžiojo konkurso gerbėjus: jis niekur dingti kol kas nežada. „Šiemet turėsiu kitą vaidmenį, kurio dar negaliu įvardyti, kol jis nėra paskelbtas oficialiai. Taip pat šiais metais mes darysime eurovizinę savaitę radijuje“, – užsimena D.Užkuraitis.

Asmeninio albumo nuotr./Darius Užkuraitis Atėnuose 2006-aisiais
Asmeninio albumo nuotr./Darius Užkuraitis Atėnuose 2006-aisiais

Darius taip pat priduria pasitikintis savo kolega, kuriam atitenka atsakomybė nušviesti konkurso eigą, pasirodymų subtilybes ir kitas „Eurovizijos“ gerbėjams aktualias detales.

Visgi nors ir nėra tikras dėl ateities, bet vilties bent dar sykį „išbėgti į eurovizinę aikštelę“ D.Užkuraitis nepraranda: „Tikiuosi, kad jubiliejinį, 20-ąjį kartą, bus galimybė tai padaryti.“

15min komentaro kreipėsi ir į LRT televiziją. Gautame „Eurovizijos“ delegacijos vadovo Audriaus Giržado išaiškinime teigiama, kad minėtus pokyčius lėmė priimtas sprendimas „Euroviziją“ komentuoti iš vietos, o ne iš studijos Lietuvoje, kaip buvo įprasta anksčiau. Anot A.Giržado, R.Zilnys tam tiko labiausiai, nes, priešingai nei D.Užkuraitis, jau daugelį metų vyksta į kiekvieną „Eurovizijos“ konkursą.

„Šių metų „Eurovizijos" konkursas vyks Roterdame po metų pertraukos. Visi nekantriai laukiame, kaip organizatoriams pavyks įgyvendinti tokio mąsto konkursą pandemijos metu. Ramūnas Zilnys yra visiems gerai Lietuvoje žinomas populiariosios muzikos ekspertas, daug metų kalbinantis ne tik Lietuvos, bet ir užsienio muzikos atstovus. Praėjusiais metais, kai dėl pandemijos buvo atšauktas „Eurovizijos" konkursas, R.Zilnys komentavo per LRT televiziją transliuotą specialią televizijos ceremoniją „Eurovision: Europe Shine a Light", skirtą pagerbti visus tų metų konkurse turėjusius dalyvauti muzikos atlikėjus ir grupes.

Dar praėjusiais metais buvo priimtas sprendimas, kad „Eurovizijos" konkursą reikia komentuoti ne iš studijos Vilniuje, o stebint gyvai pasirodymus koncertų salėje, todėl šiais metais Ramūnas Zilnys „Euroviziją" Lietuvos žiūrovams komentuos tiesiogiai iš Roterdamo. Ramūnas jau daug metų vyksta į kiekvieną „Eurovizijos" konkursą, puikiai susipažinęs su daugelio šalių delegacijų atstovais, organizatoriais, atstovais spaudai. Šio konkurso „virtuvė" jam yra tikrai gerai pažįstama, todėl ir užimti komentatoriaus poziciją yra kur kas lengviau, nei žurnalistui, kuriam užkulisiai būtų naujiena. Manome, kad gyvas konkurso komentavimas su Ramūno profesionaliomis įžvalgomis iš koncerto salės, o ne iš Vilniaus, stebint per ekraną, bus dar įdomesnis LRT televizijos žiūrovams“, – komentavo A.Giržadas.

D.Užkuraitis „Euroviziją“ lygina su sporto rungtynėmis

Prieš metus 15min kalbintas D.Užkuraitis pasakojo apie savo kelią į šį konkursą, santykį su jo hitais, lietuvių muzikinį skonį, dalijosi mintimis apie tai, ar čia dar yra likę politikos ir kiek lietuviai prie to prisideda.

Paklaustas, ar net po 19-os metų kartu su konkursu jam nepabodo jo komentuoti, muzikologas buvo atviras – azartas jį veža iki šių dienų.

„Eurovizija“ yra tarsi toks muzikinis-sportinis žaidimas – kaip padaryti, kad būtum kuo aukščiau. Tas sportinis azartas mane lygiai taip pat pagauna kiekvienais metais iš naujo, visgi įdomu, ką kiti siunčia, ką kiti groja, kiek mūsų daina turi šansų, ar ji jų neturi...

Asmeninio albumo nuotr./Darius Užkuraitis Helsinkyje 2007-aisiais
Asmeninio albumo nuotr./Darius Užkuraitis Helsinkyje 2007-aisiais

Tas sportinis azartas visgi yra ir jis negali atsibosti. Juk jeigu tu žiūri futbolą, ar tau jis atsibosta, nors tu žiūri jį jau 50 metų? Ne. Tu turi savo komandą, tu už ją sergi. Tai „Eurovizija“ yra tarsi sportinės-muzikinės varžybos ir tas varžybinis momentas, manau, dar ilgai nieko nepaleis ir visiems bus įdomus“, – kalbėjo D.Užkuraitis.

Ar D.Užkuraitis klauso eurovizinių dainų savo malonumui? Ar jam pavyksta nuspėti, kas bus konkurso laimėtojas? Kokie lietuvių ir užsieniečių pasirodymai muzikologui buvo gražiausi? Apie tai ir dar daugiau skaityti galite čia:

„Eurovizijos“ balsas D.Užkuraitis: smagi atsiradimo konkurse istorija ir atsakymas, ką išties mano apie šou

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius