-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Butvilaitė ir M.Survilaitė komedijoje „Šeima“ tapo seserimis: „Mūsų personažai vieni iš normalesnių“

Savaitgalį, kai daug kalbame apie vėles, kapus ir mirtį, gali išgelbėti juokas. Taip mano lietuviškos šiurpių komedijos – „Šeima“ kūrėjai. Smagi, helovyninė Ramūno Cicėno komedija šeimai apie itin keistus seno dvaro gyventojus ir vaiduoklius lapkričio 3 dieną pasirodo Lietuvos kino teatruose.
Gailės Butvilaitė ir Monika Survilaitė
Gailės Butvilaitė ir Monika Survilaitė / Nikitos Sevcovo nuotr.

Sename Burbiškio dvare filmuotas debiutinis R.Cicėno ilgametražis kino filmas subūrė tikrą aktorių žvaigždyną – filme vaidina Kristina Kazlauskaitė, Vytautas Kaniušonis, Rimantė Valiukaitė, Kęstutis Cicėnas, Dainius Kazlauskas, Mindaugas Papinigis, Sigitas Račkys, kino režisierius Emilis Vėlyvis.

Nikitos Sevcovo nuotr./Monika Survilaitė
Nikitos Sevcovo nuotr./Monika Survilaitė

Istorija tarsi ir visai paprasta – gražiame dvare gyvena didelė, turtinga šeima. Viena iš šeimos dukterų šeimos teismui pristato būsimąjį savo sužadėtinį. Viskas būtų kaip ir gerai, jei tik šeimos nariai nebūtų tokie keisti. Ar pavyks jaunikiui atlaikyti lietuviškosios Adamsų šeimynėlės išbandymus?

Jaunikį į seną dvarą atsitempusios Mildutės vaidmenį sukūrė Venesueloje užaugusi, Lietuvos muzikos ir teatro akademiją baigusi, Oskaro Koršunovo kurso auklėtinė Gailė Butvilaitė. Gailė juokiasi, kad jos personažas yra bene pats normaliausias iš visos šeimos. Paklausta, ar Mildutė bent kiek primena ją pačią, aktorė sako, kad būtų galima lyginti abiejų impulsyvumą. „Iš tiesų man nepatinka būti per arti savęs, emocijos tampa ryškesnės, kai, kurdama vaidmenį, nuo savęs nutolstu. Tada gali žaisti, labiau atsiriboti. Tačiau visiškai nenaudoti to, kas yra tavo viduje, man rodos, sunkiai įmanoma“, – sako ji.

Darbą su režisieriumi R.Cicėnu „Šeimos“ filmavimuose G.Butvilaitė vadina dovana. „Kino aikštelėje režisierius manęs nė karto nepaliko likimo valiai, jaučiau jo dėmesį. Nė vieną sekundę nepasijutau blogai! Gera patirtis!“ – džiaugiasi ir pasakoja, kad kiekvienam vaidmeniui daug ruošiasi, kaskart mėgina jam rasti kuo daugiau opcijų, kurios galėtų tikti vienai ar kitai scenai, stengiasi į pasaulį žvelgti jo akimis, suprasti, ką jis galvoja, kaip žvelgia į kasdienybę.

Nikitos Sevcovo nuotr./Gailė Butvilaitė
Nikitos Sevcovo nuotr./Gailė Butvilaitė

Kiekvienam savo vaidmeniui aktorė turi knygelę, į kurią rašo pastabas. Mokydamasi tekstus daug kuria, ieško, mėgina, atranda. „Manau, jei man bus įdomu vaidinti, tai ir publikai bus įdomu žiūrėti“, – įsitikinusi aktorė.

Antrąją šeimos dukrą Sofiją komedijoje suvaidino socialinių tinklų žvaigždė, humoristė Monika Survilaitė. Ji sako „Šeimoje“ atsidūrusi visai netikėtai. „Greičiausiai pasitarnavo įdirbis – socialiniai tinklai ir juose mano kuriamas turinys“, – svarsto aktorė ir pasakoja vieną dieną gavusi žinutę, kurioje buvo rašoma, kad filmo režisierius R.Cicėnas ją norėtų matyti savo filme.

„Kad per sekundę apsispręsčiau, užteko dviejų žodžių – filmas ir Cicėnas. Ramūnas yra vienas iš tų aktorių, į kuriuos, dar būdama vaikas, žiūrėdavau per televiziją ir juokdavausi. Jis mane kviečia?! Aišku, kad – taip“, – prisimena Monika.

Filmo „Šeima“ stop kadras
Filmo „Šeima“ stop kadras

Perskaičiusi komedijos scenarijų, ji iškart suprato, kodėl buvo pakviesta. Monikos tipažas visiškai atitiko scenarijuje aprašytą šeimos dukters tipažą. „Užteko gauti skrybėlę, juodai nudažyti lūpas, paimti į rankas telefoną ir filmavimo aikštelėje tapo visiškai aišku, ką turiu daryti. Mano Sofija yra toje šeimoje yra viena iš normalesnių“, – juokiasi ir priduria, kad įsijausti į vaidmenį jai padėjo ir pačios šeima, kuri, anot jos, taip pat šiek tiek išprotėjusi – ir tėvai, ir seneliai, ir brolis. „Mes visi esame ne iš tų, kurie patylės, nusileis, visada turime ką pasakyti, drebiame tiesą į akis, net jei kitiems nepatinka. Man visada buvo sakoma: turėk savo nuomonę, mokėk save apsiginti, turėk tikslą ir jo siek, nepaisant kas nutiks.“

Nikitos Sevcovo nuotr./Gailė Butvilaitė
Nikitos Sevcovo nuotr./Gailė Butvilaitė

Lietuvos kino teatruose šiurpių komedija „Šeima“ pasirodo Vėlinių savaitgalį. Lapkričio pradžioje filmo premjera įvyks ir A klasės Talino „Juodųjų naktų“ festivalyje. Pirmą kartą į kino festivalio „Baltijos šalių filmų konkursas“ programą atrinkta iš privačių lėšų sukurta lietuviška komedija.

Stilinga, ironiška ir šiek tiek šiurpi komedija „Šeima“ Lietuvos kino teatruose – nuo lapkričio 3 dienos. Režisierius R.Cicėnas. Filme vaidina ir vaidenasi: K.Kazlauskaitė, D.Kazlauskas, R. Valiukaitė, V.Kaniušonis, E.Vėlyvis, M.Papinigis, S.Račkys, G.Butvilaitė, K.Cicėnas, M.Survilaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius