-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„G&G Sindikato“ hitas „Nenormalei“ atgimė naujam gyvenimui – suvienijo jėgas su latvių didžėjumi

Prieš porą metų „G&G Sindikatas“ kartu su JBC reperiu Broo išleido kūrinį „Nenormalei“, sugrąžinantį į „90-ųjų plotą pas draugelį Fabijoniškėse“. Sėkmės sulaukęs gabalas buvo įtrauktas į albumą „Duona Kasdieninė / Skeletai Spintoje“. Dabar prie dainos prikišo pirštus Latvijos didžėjus ir muzikos prodiuseris Kaspars Dubra: gimė drum‘n‘bass plaktukais energiją taškantis remiksas.
gg-sindikatas-6411b3538eb39
„G&G Sindikatas“ / Asmeninio archyvo nuotr.

„G&G Sindikato“ narys Artūras Matkevičius-Mamania braliuką latvį pažįsta daugiau nei 12 metų. „Jis daug kuria ir groja savo muzikos, yra absoliučiai į ją pasinėręs, tuo gyvena, – pasakoja Mamania. – Latvijoje repo scena – labai gyva. Gerai žinomas ir projektas „Krata“, jungiantis skirtingas kartas – seną repo vilką Čižiką ir daug žadantį jauną reperį Edavardį (jo vardo žaismas – „valgantis raides“) bei Dubrą, pastaruoju metu besimėgaujantį drum‘n‘bass ritmais. Šis didžėjus ir muzikos prodiuseris taip pat nemažai dirba su užsieniečiais, yra sukūręs gražių dalykų su Krafty Kuts ir kitais. Panevėžys pažįsta latvių futbolininką tuo pačiu Kasparso Dubros vardu, bet tai – tik sutapimas. O DJ Dubrą žino festivalio „Granatos Live“ publika, – jis ten grojo jau keletą metų iš eilės.“

Susitikęs kolegą latvį, DJ Mamania jam parodė savo grupės hitą „Nenormalei“, šis pasidalijo naujais „Krata“ pusfabrikačiais. Abudu pasikalbėjo apie galimas modifikacijas.

„Mamania yra geras draugas, ir kai jis manęs paklausė, ar nenorėčiau padirbėti su jų daina „Nenormalei“, iškart atsakiau: „Žinoma, kodėl gi ne!“. Vėliau jie man atsiuntė vokalų įrašus, o aš kaip tik buvau sukūręs keletą naujų semplų savo projektui. Tai, ką išgirdau, man labai patiko ir pajutau, kad „Sindikato“ hip hopas puikiai tinka su mano drum‘n‘bass bytu“, – kalba DJ Dubra.

„Jis užsivedė ir stebėtinai greitai padarė remiksą. Į darbą pažiūrėjo itin skrupulingai, tobulino iki pat pabaigos: nuo pirmosios „finalinės“ versijos, kurią atsiuntė, iki tos, kurią turime šiandien, buvo gal 12 variantų: vis kažką pridėdavo, patiuninguodavo, nors man ir ta pirmoji „paskutinė“ remikso versija labai patiko. Miela matyti, kai žmogus į savo darbą įdeda tiek daug energijos ir noro“, – sako DJ Mamania.

„Taip jau būna: padarai darbą, esi juo patenkintas, bet praeina kelios valandos ar dienos, ir užsimanai kai kurias vietas dar šiek tiek pakeisti. Taigi buvo „mega final“, „ultra final“ ir kelios kitos „final“ remikso versijos“, – juokiasi DJ Dubra.

Asmeninio albumo nuotr./G&G SIndikatas
Asmeninio albumo nuotr./G&G SIndikatas

Originaliai dainos „Nenormalei“ versijai „G&G Sindikatas“ su Broo yra nufilmavę vaizdo klipą, dėl kurio išsitraukė seną analoginę vaizdo kamerą ir užkūrė vakarėlį, koks galėjo įvykti 90-aisiais. Gerai atpažįstami „oldskūliniai“ tų laikų ritmai lėmė, kad publika ir šiandien kyla nuo kėdžių, kai tai užgroja.

DJ Dubra nusiteikęs pašokdinti dar stipriau. „Kai klausaisi jo remikso, savaime imi įsivaizduoti, kad esi reive, – sako Mamania. – Ypač patinka dainos vidurys: po Broo repo atsiranda papildomų garsų, įvairių dėmesį prikaustančių dalykų, kurių prikaišiojo Dubra. Po jo sukurto drum‘n‘bass pragrojimo labai organiškai įstoja Svaras. Tai neįprasčiausia gabalo dalis, kuri yra toliausiai nuo „Sindikato“ stiliaus, bet man labai patinka.“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„G&G Sindikatas“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„G&G Sindikatas“

Įdomu tai, kad latviai kiek anksčiau turėjo progos išgirsti dar vieną savitai išversto „G&G Sindikato“ kūrinio „Nenormalei“ versiją: sporto klubų tinklas, veikiantis tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje, įsigijo teisę šią dainą naudoti reklaminėje kampanijoje, tik kaimynams adaptuotoje versijoje „nenormalei“ pakeitė žodis „nerealiai“ ir tai buvo įdainuota pačių latvių.

Latvio DJ Dubra padaryto „Nenormalei“ remikso premjera:

VIDEO: G&G Sindikatas - Nenormalei (Dubra remix)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius