Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Martirosian gyvenime – svarbi naujiena: „Svajonės virsta realybe, kai apie jas prabylame garsiai“

10-uosius metus scenoje skaičiuojanti televizijos, radijo laidų ir renginių vedėja Gabrielė Martirosian žengė dar vieną rimtą žingsnį savo karjeroje ir tapo Nyderlandų renginių moderavimo meistriškumo agentūros „Masters in Moderation“ kartu su Vilniaus idėjų ir tendencijų festivaliu „Revolution“ organizuojamų renginių vedėjų meistriškumo programos dalyve.
Gabrielė Martirosian
Gabrielė Martirosian / Manto Gudzinevičiaus nuotr.

Įgyti tarptautinės patirties Gabrielę paskatino ne tik profesinės ambicijos, bet ir asmeninis ryžtas drąsiai prabilti apie slapčiausias karjeros svajones, rašoma pranešime spaudai.

„Dar būdama moksleivė išpūtusi akis stebėdavau, kaip vyresni mokiniai veda renginius Rugsėjo 1-osios, Kalėdų ar Valentino dienos proga ir visąlaik jaučiau stiprią intuiciją, kad ir aš privalau būti ten, kur tada stovėjo jie: scenoje. Tik buvau per daug kukli rodyti iniciatyvą ar garsiai prabilti apie svajonę, todėl beveik 10 metų tyliai laukiau, kol ji taps realybe. Dabar save bei kitus drąsinu apie svajones kalbėti garsiai ir aiškiai – patikėkite, yra didelė tikimybė, kad jos greitai išsipildys“, – šypsosi renginių vedėja G.Martirosian.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Gabrielė Martirosian
Ryčio Šeškaičio nuotr./Gabrielė Martirosian

Savyje atrasta drąsa garsiai prabilti apie sielai artimą profesiją ir nuoseklus kasdienis darbas, realizuojant išsakytas svajones, galiausiai atnešė saldų rezultatą – mylimą darbą, kuriam negaila paaukoti net poilsio dienas. Jau įgijusi pripažinimą kaip renginių vedėja ir moderatorė Lietuvoje, Gabrielė sako vis dažniau pagalvojanti apie tai, jog norėtų išbandyti save ir tarptautinėje renginių arenoje.

„Lietuvoje vis dar trūksta erdvės, kurioje būtų galima tobulėti kaip televizijos, radijo ar renginių vedėjams, ypač jeigu esi stipriai į asmeninį tobulėjimą orientuotas žmogus, todėl labai džiaugiuosi, kad „Revolution“ į Lietuvą atveža tarptautinius renginių vedėjų mokymus. Jau po pirmųjų susitikimų pajutau gavusi daugybę naudingų patarimų, kurie tikrai praturtins mano, kaip renginių vedėjos, darbą tiek tarptautinėje, tiek vietinėje rinkoje“, – šypsosi tarptautinių renginių vedėjų konkurso ir mokymų programos dalyve tapusi G.Martirosian.

Per savo karjerą Gabrielė jau yra vedusi tokius renginius, kaip nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas, Vilniuje vykęs NATO viršūnių susitikimas, Vilniaus 700-asis gimtadienis, didžiausias Baltijos šalyse idėjų ir tendencijų festivalis „Revolution“, o visai neseniai moderavo ir pirmąkart Lietuvoje įvykusį Trijų jūrų iniciatyvos verslo forumą.

Manto Repečkos nuotr./Gabrielė Martirosian
Manto Repečkos nuotr./Gabrielė Martirosian

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad mano vedamų renginių spektras yra toks platus, nes būtent kaita ir padeda išvengti rutinos. Kartu tai yra ir nuolatinis stimulas tobulėti, nes tenka vesti ir didžiausias konferencijas, ir privačias šventes, o kiekviena jų turi savitą bruožų rinkinį ir specifiką“, – apie renginių vedėjos profesiją pasakoja G.Martirosian.

Renginių paslaugų grupės „ReKūrai“ vadovas, idėjų ir tendencijų festivalio „Revolution“ iniciatorius Aurimas Kamantauskas papildo, kad Lietuvoje nuolat auga tarptautinių renginių skaičius, o kartu didėja ir anglakalbių renginių moderatorių poreikis. Tuo tarpu rinkoje žinomų profesionalių renginių vedėjų, laisvai galinčių vesti renginius anglų kalba, Lietuvoje yra labai mažai. Vienas iš Lietuvoje pirmą kartą rengiamo tarptautinio renginių vedėjų konkurso ir mokymų, kuriuose dalyvauja ir G.Martirosian, tikslų – užpildyti šią spragą ir atrasti naujus talentus, rašoma pranešime spaudai.

Manto Gudzinevičiaus nuotr./Gabrielė Martirosian, Aurimas Kamantauskas
Manto Gudzinevičiaus nuotr./Gabrielė Martirosian, Aurimas Kamantauskas

„Nors Lietuva neturi mokyklos ar universiteto, kuriuose būtų ugdomi renginių vedėjai, džiaugiamės, kad tarptautinio lygio profesionalai noriai bendradarbiauja ir atvyksta perduoti savo ilgametę patirtį mūsų šalies talentams. Pasauliniai renginiai šiandien kuria naujas tendencijas tam, kad atlieptų skirtingų požiūrių ir kultūrų auditorijos interesus. Akivaizdu, kad talentas, charizma, humoro jausmas, gebėjimas valdyti auditorijos dėmesį ir suprasti jos elgseną, emocijas – visa tai yra įgūdžiai, kuriuos privalo lavinti kiekvienas profesionalios karjeros siekiantis renginių vedėjas“, – pažymi A.Kamantauskas, tarptautinių renginių vedėjų mokymų Lietuvoje iniciatorius.

Gegužės 22-24 d. Vilniuje vyksiančio festivalio „Revolution“ inicijuota „Masters in Moderation“ renginių vedėjų meistriškumo mokymų programa startavo balandžio pradžioje. Drauge su G.Martirosian, programoje taip pat dalyvauja radijo laidų vedėjas ir grupės „Freestarz“ atlikėjas Aleksandras Kovganko, renginių vedėjas Aurimas Danielius bei renginių vedėjai iš kitų šalių – Lenkijos, Olandijos ir Vokietijos.

Manto Gudzinevičiaus nuotr./Gabrielė Martirosian
Manto Gudzinevičiaus nuotr./Gabrielė Martirosian

Savo patirtį renginių vedėjams perduos į Lietuvą gegužę atvyksiantis ilgametis renginių moderatorius bei Nyderlandų agentūros „Masters in Moderation“ įkūrėjas Jan-Jaapas In der Mauras, kuris jau yra vedęs panašius renginių moderavimo mokymus Londone, Amsterdame, Berlyne, Turine ir kitur.

„Atrinkti kandidatai pasižymi ne tik įgimtu talentu, bet ir stipriu noru tobulėti. Jie jau yra puikūs renginių vedėjai, tačiau su mūsų žiniomis apie tai, kaip užmegzti ryšį su bet kokia auditorija, ypač – tarptautine, kaip vesti interviu, diskusijas ir išsisukti nuo košmariškų situacijų, jie taps aukščiausio lygio profesionalais“, – tikina Jan-Jaapas In der Mauras.

Renginių vedėjų mokymai vyks hibridiniu būdu, derinant mokymų sesijas gyvai ir nuotoliu. Dalyviams bus suteikiamos vertingos žinios apie ryšio su auditoriją kūrimą, interviu ir diskusijų žanro išpildymą, tylos valdymą, sudėtingų situacijų, pavyzdžiui, kai netikėtai žlunga renginio scenarijus, įveikimą ir kita teorinė bei praktinė informacija. Trims geriausiai mokymuose pasirodžiusiems renginių talentams bus įteiktas kvietimas tapti antrojo idėjų ir tendencijų festivalio „Revolution“ vedėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius