Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaisras suniokojo „Dydžio revoliucijos“ nugalėtojos šeimos ūkinius pastatus, nuostoliai dideli

Šių metų Kalėdas buvusi „Dydžio revoliucijos“ nugalėtoja Vitalija Jonikytė sutiks slogiomis nuotaikomis – ketvirtadienio vakarą sudegė jos šeimos ūkiniai pastatai ir brolio naujai pastatytas garažas. 15min moteris prisipažino, kad išvydus liepsnose skęstančius pastatus, ją ištiko šokas.
Vitalija Jonikytė
Vitalija Jonikytė / Asmeninio albumo nuotr.

Nelaimė Vitalijos šeimoje įvyko ketvirtadienio pavakarę, kai tuo metu įmonės „Eso“ darbuotojai atliko remonto darbus. Dėl to visame Molynės kaime buvo atjungta elektra – mergina mano, kad tai galėjo būti nelaimingo atsitiktinumo dalimi.

„Dėl to, jog nebuvo elektros, namiškiai nėjo į lauką ir į tą patį garažą, kuriame brolis paprastai leisdavo vakarus. Todėl niekas nepastebėjo artėjančios nelaimės“, – įvykio detales prisimena mergina.

Pirmieji gaisrą pastebėjo ir gelbėjimo tarnyboms paskambino šalimais gyvenantys kaimynai. Panašiu metu, kaip pasakoja Vitalija, į jos šeimos namus atbėgo ir kiti kaimynai – šaukė, kad dega pastatai.

„Tada ir patys puolė skambinti pagalbos numeriu bei bandyti kažką išgelbėti, tačiau ugnis jau degė labai stipriai ir buvo apėmusi didelę dalį garažo, ūkinių pastatų. Nebebuvo įmanoma nieko iš garažo paimti“, – pasakoja Vitalija.

Asmeninio albumo nuotr./Sudegę Vitalijos Jonikytės šeimos ūkiniai pastatai
Asmeninio albumo nuotr./Sudegę Vitalijos Jonikytės šeimos ūkiniai pastatai

Ir nors kaimynui bei merginos mamai pavyko išgelbėti tvarte buvusias vištas, vėliau iš šio pastato bei šieninės nieko nebeliko. Liepsna pasiglemžė ir Vitalijos brolio naujai pastatytą garažą. Laimei, gaisrininkai atvyko greitai ir pavyko išvengti dar didesnės nelaimės – neužsidegė šalia stovintis kaimyno tvartas.

„Kaip vėliau paaiškėjo, elektra atsirado visur, tik ne mūsų šeimos namuose – tuo metu garaže įvyko trumpas jungimas. Deja, tiksli priežastis išlieka neaiški“, – 15min tikina V.Jonikytė.

Mergina džiaugiasi, kad gaisro metu nei vienas žmogus fiziškai nenukentėjo, o palankus to vakaro oras bei ugniagesiai neleido liepsnai plėstis.

„Labai pasisekė, jog nebuvo vėjo. Kaimelis įsikūręs ant Nemuno kranto, tad žiemos čia labai vėjuotos. Tačiau tas vakaras buvo išskirtinai ramus. Kas stipriai palengvino gaisro gesinimo darbus Jurbarko miesto, Raudonės miestelio bei Kidulių kaimo ugniagesiams, kurių operatyvaus ir greito reagavimo dėka pavyko išvengti daug didesnės nelaimės“, – dėkingumą išreiškė mergina.

Sudegė išsvajotas brolio garažas, o kartu ir visa įranga

Šeimai didelį skausmą sukėlė ir Vitalijos brolio sudegęs garažas. Pasirodo, jis buvo beįgyvendinantis savo seną svajonę – planavo pavasarį atidaryti motociklų bei keturračių remonto dirbtuves. Todėl tiek į patį garažą, tiek į jo įrangą buvo investuota daug pinigų.

„Sudegė naujas keltuvas, įvairūs įrankiai, suvirinimo aparatas, benzininis pjūklas, jo paties motociklas bei keturratis. Negana to, sudegė ir draugo saugoti žiemai palikti motociklas, keturratis. Taip pat žoliapjovės, trimeris, dviračiai...

Daug kitų smulkių daiktų, apie kuriuos dar ir pagalvoti šiuo metu nespėjome. Viską brolis darė savarankiškai. Kaip mokėjo – kiek sugebėjo. Vis juokaudavome, jog ten visas brolio gyvenimas. Tačiau dabar tai nebėra tik juokas, nes išties visas jo darbas, santaupos ir svajonės virto pelenais vos per 30 minučių“, – liūdesio neslepia Vitalija.

Šis nutikimas merginai priminė ir traumuojančią patirtį, kai užsidegus kaimynų tvartui jos mama drąsiai puolė gelbėti jame buvusių gyvūnų. Tuo metu Vitalijai, visai mažai mergaitei, buvo beprotiškai baisu žiūrėti, kaip į liepsnas eina jos mama.

Asmeninio albumo nuotr./Sudegę Vitalijos Jonikytės šeimos ūkiniai pastatai
Asmeninio albumo nuotr./Sudegę Vitalijos Jonikytės šeimos ūkiniai pastatai
Asmeninio albumo nuotr./Sudegusi Vitalijos Jonikytės šeimos ūkiniuose pastatuose buvusi įranga
Asmeninio albumo nuotr./Sudegusi Vitalijos Jonikytės šeimos ūkiniuose pastatuose buvusi įranga

„Bijojau tiek dėl jos gyvybės, tiek dėl tvarte esančių gyvūnų. Tikriausiai buvau per maža suvokti, kas iš tikro vyksta, tačiau tas aitrus dūmų kvapas ir sproginėjančio šiferio garsas įsiminė visam gyvenimui.

Tad atvykus į šeimos namus ir savo akimis pamačius liepsnose skęstančius pastatus ištiko šokas. Kol kas sunku užmigti vakarais. Tiek brolis, jo žmona, tiek mama – visi psichologiškai jaučiasi panašiai“, – apie gaisro sukeltus jausmus pasakoja mergina.

Vis dėlto V.Jonikytė džiaugiasi, kad tokią sunkią akimirką į pagalbą atskubėjo kaimynai, šeimos nariai bei artimiausi draugai. Atsirado ir nepažįstamųjų, kurie taip pat panoro padėti.

„Ne vien pinigai šiuo metu svarbūs. Kas gali paremia statybinėmis medžiagomis, mediena. Apie garažą šiuo metu nebesvajojame, bet labai stengiamės kuo greičiau viską išvalyti ir atstatyti tvartą, kuriame gyveno vištos – visgi joms reikia namų ir kuo greičiau“, – 15min sako Vitalija.

Ir nors mergina tikina, kad jos brolis pats pagalbos neprašytų, tačiau ji pati mano, jog net ir šios situacijos metu nedidelė pagalba padėtų pakelti dvasią: „Leistų pasijusti, jog nesi vienas, o yra tavo nelaimei neabejingų žmonių. Ypač šiuo Kalėdiniu laikotarpiu, manau, labai svarbu palaikyti vieniems kitus. Paskleisti tą magišką Šventinę dvasią.“

Todėl V.Jonikytė tiek čia, tiek socialiniuose tinkluose dalijasi sąskaita, kuri skirta rinkti paramai nuo gaisro nukentėjusiems jos šeimos nariams. Sąskaitos numeris, į kurią galite pervesti pinigus: LT297300010134030642 („Swedbank“). Gavėjas, mokėjimo paskirtis: PARAMA, Liudas Jonikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius