Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Garsios Lietuvos moterys – apie Velykų tradicijas ir margučius su „Swarowski“ kristalais

Garsios Lietuvos moterys papasakojo, kaip švenčia Velykas, kaip margina kiaušinius ir kokių tradicijų laikosi. Netikėčiausią kiaušinių marginimo techniką atskleidė Inga Paksaitė.
Garsios moterys
Garsios Lietuvos moterys papasakojo, kaip švenčia Velykas. / Zebra.lt nuotr.

Inga Paksaitė kiaušinius margina nagų dailės priemonėmis

Inga Paksaitė-Stumbrienė Velykoms stengiasi padaryti įvariaspalvių margučių, naudodama įvairais dažymo technikas, tačiau viena originaliausių – marginimas nagų dailei skirtomis priemonėmis: „Kadangi turiu nagų dailės patirties, tai kiaušinių dažymiu naudojame ne tik specialius kiaušinių dažus, bet ir nagų dailės priemones. Tokiu būdu yra lengviau išpiešti paukštelius, gėlytes. Taip pat klijuojam blizgučius ir „Swarovski“ kristaliukus. Darėm tokius kiaušinius dukters mokyklėlei, tai visi buvo nustebinti, kad nematyti margučiai“, – pasakojo Inga.

Velykas Inga su šeima švenčia pas tėvus, o stalą puošia įvairiais velykiniais aksesuarais – viščiukais, žolytėmis, krepšeliais.

Moteriai patinka ir vašku dažyti kiaušiniai, tačiau nagų dailės priemonėmis marginti daug paprasčiau: „Visada stebėdavausi, kaip seneliai taip kruopščiai ir margai nudažo kiaušinius vašku, man taip niekad nepavykdavo, tad ieškodama originalaus būdo, pradėjau naudoti nagų dailės kursuose gautus įgūdžius.“

Velykas Inga su šeima švenčia pas tėvus, o stalą puošia įvairiais velykiniais aksesuarais – viščiukais, žolytėmis, krepšeliais.

Agnei Armoškaitei svarbus Velykų atributas – šokoladinis kiškis

Laidų vedėja Agnė Armoškaitė sako, jog kiaušinių dažymo tradicijomis negali pasigirti, tačiau suburti šeimą jai tikrai sekasi: „Stengiuosi suburti vaikus į kiaušinių dažymo šventę, dažome lukštais ir spalvomis, bet svarbiausia visai šeimai pabūti kartu daugiau, nei įprastai galime.“

Vienas mėgstamiausių moters velykinių patiekalų yra farširuota žuvis, tiesa moteris jos pati negamina, tačiau žada išmokti. Šios pavasario šventės proga Agnė puošia namus subtiliais niekučiais parsivežtais iš užsienio ar pirktais Lietuvoje Kaziuko mugėje. Jos namuose labai svarbūs Velykų atributai – šokoladiniai kiškiai.

Katažina Nemycko Velykas švęs televizijos studijoje

Katažina Nemycko šias Velykas švęs netradiciškai – „Chorų karuose“, jos draugė į studiją atveš kiaušinių. Iki tol moteris šią pavasario šventę minėdavo kartu su tėvais. Pirmiausia, keliaudavo į bažnyčią, tada susėdę prie papuošto ir margučiais nukrauto stalo pietaudavo, vėliau svečiuodavosi pas gimines.

Jos šeimoje stengiamasi pridaryti įvairių margučių – mama dažo lukštais, kiti piešia, o Katažina dažniausiai klijuoja lipdukus.

Katažina Nemycko šias Velykas švęs netradiciškai – „Chorų karuose“.

Natalijos Bunkės šeimoje dvigubos linksmybės

Natalijos Bunkės šeimos laukia dvigubos šventės – katalikų ir stačiatikių. Kadangi atlikėja yra užaugusi stačiatikių šeimoje, jos Velykos bus ne šią, o dar kitą savaitę, tačiau jos vyras yra iš katalikų šeimos, tad N.Bunkė žada marginti kiaušinius ir šį savaitgalį.

„Per stačiatikių Velykas kiaušiniai dažomi tik raudonai, nebūna margi. Kartais aprišam įvairiom žolelėm ir dedam į dažus. Pagal tradicijas ant Velykų stalo visada būna aguoninis pyragas. Kai su seserim buvome paauglės daužydavome ir ridendavme kiaušinius, tačiau užaugus tai nebebuvo aktualu, o dabar gimus sūnui tikriausiai atgaivinsime šią tradiciją“, – pasakojo Natalija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius