-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gelbėkit vaikus“ paramos koncerte paaukota milžiniška suma: U.Siparės debiutas su „Olialia“ ir ašaros

Penktadienio vakarą, LNK televizija žiūrovus pakvietė į jau 14-ąjį „Gelbėkit vaikus“ paramos vakarą. Jo metu nestigo puikios muzikos, kurią dovanojo garsūs šalies atlikėjai, nuoširdžių pokalbių su žmonėmis, savo gyvenimu liudijančiais, koks svarbus vaikystėje yra saugumas ir geras pavyzdys, pokalbių ir gerų darbų, kuriuos atlikti – aukoti – buvo kviečiami visi televizijos žiūrovai. Iš viso per 3,5 val. trukusį gerumo telemaratoną jie paaukojo daugiau nei 207 000 eurų.
„Gelbėkit vaikus“ paramos koncertas
„Gelbėkit vaikus“ paramos koncertas / LNK nuotr.

Parama bus skirta organizacijos „Gelbėkit vaikus“ dienos centrų išlaikymui, juos lankančių vaikų edukacijoms bei psichosocialinei pagalbai.

Kol yra atsidavusių ir aukojančių žmonių – vaikai turi galimybę atrasti kitokį pasaulį

„Kartu mes jau 14-a metų. Mes užauginome tris vaikų kartas ir kiekvienas, prisidėjęs prie šių vaikų sotesnės, šiltesnės kasdienybės bei geresnės ateities, yra dalis vienos didelės šeimos. Televizijos žiūrovai yra dalis šios didelės šeimos – šeimos, kuri neleidžia mums palūžti, neleidžia palūžti su įvairiausiomis, sudėtingiausiomis gyvenimo situacijomis susiduriantiems vaikams ir priverčia juos patikėti savo svajonėmis ir ateitimi“, – sakė „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė. Aplink ją LNK studijoje sėdėjusios moterys iš visos Lietuvos, iš įvairiuose šalies miestuose veikiančių vaikų dienos centrų, pasak R. Dičpetrienės, savo gyvenimus ir širdis yra atidavusios vaikams. – „Tai vaikų dienos centrų vadovės, pedagogės, socialinės darbuotojos. Kol yra tokių žmonių, kol yra žmonių, kasmet išgirstančių mūsų prašymą aukoti, stebinčių šį paramos vakarą per LNK, žinau, kad mes išliksime ir mūsų vaikai turės galimybę atrasti kitokį pasaulį. Ačiū Jums už tai!“

LNK nuotr./Paramos koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka
LNK nuotr./Paramos koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka

Apie dienos centrus, kaip vietą, kur vaikams saugu, kalbėjo ir pirmieji koncerto vedėjos Rūtos Mikelkevičiūtės pašnekovai – septynis vaikus globojantys Edita ir Aidas. Pats pas globėją augęs Aidas, nors sunkiai prisimena tuos metus, kai lankė vaikų dienos centrą – tuomet buvo pirmokas ar antrokas, sako visada žinojęs, kad vaikų dienos centre saugu, yra ką pavalgyti. „Galėsi eiti saugiai žaisti, padarysi pamokas ir negausi barti nuo mokytojos kitą dieną, kad neatliktai kažkokių užduočių“, – dalinosi Aidas. Pasak jo žmonos Editos, vaikų dienos centras – ta vieta, kur vaikai gali džiaugtis vaikyste, kur gali pažaisti, kur jaučiasi saugūs, kur gauna dėmesio ir meilės iš ten dirbančių darbuotojų. „Dėl to labai svarbu aukoti, kad tie vaikai galėtų pamatyti ne tik tamsiąją, ne tik liūdną gyvenimo pusę, bet ir tą gražią, kad ji gali būti šviesi, žaisminga“, – sakė Edita.

Kunigas Ričardas Doveika: „Mes neturime nei vieno svetimo vaiko“

Paramos vakare tradiciškai viešėjęs kunigas Ričardas Doveika, suaukotai sumai perkopus 150 tūkst., sakė, jog tai – pasitikėjimo vakaras, pasitikėjimo iškilmė. „Mes neturime nei vieno svetimo vaiko. Mes turime vaikus, kurie šitoj valstybėj gali augti ir, kuo sudėtingiau mums gyvenime yra, kuo labiau bauginami ar gąsdinami esame, tuo labiau pasistenkime, kad mūsų vaikai lakstytų miestų gatvėse, krykštautų, išdykautų, nes tokie vaikai sakys „mes kartu galime viską“, nes krykštaujantis vaikas miesto gatvėje yra saugumas, taika, yra ramybė ir džiaugsmas. Yra ateitis dabarty. Nuoširdžiai linkiu ir tikiu, kad „Gelbėkit vaikus“ organizacija, visi vaikų dienos centrai yra tas vilties pliūpsnis, tos ramybės, širdies ramybės, to padrąsinimo, kad viskas bus gerai ir bus gerai, kai mes kartu“, – sakė kunigas R.Doveika.

LNK nuotr./Paramos koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka
LNK nuotr./Paramos koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka

Pasak jo, kiekvienas, vakaro metu paaukojęs 3, 5, 10 eurų ar didesnę sumą, vaikams artėjančių Velykų progą dovanoja ne Maldyvus, ne burlentes, ne saulėtus, smagius ir vasariškus paplūdimius, bet sriubos lėkštę, išmoktą pamoką, teisingai atliktą užduotį, džiaugsmą, klegesį. „Noriu paprašyti

visų Lietuvos žiūrovų: šį vakarą padovanokime kiekvienam Lietuvos vaikui vilties margutį. Vilties margutį, kuris Velykų rytą reiškia, kad šitie vaikai, išėję iš sudėtingiausių situacijų, jį išlukštenę atrastų gyvenimą, kad išlukštentas margutis jiems bus galimybė būti“, – sakė kunigas. Pasak jo, per tokius vakarus, per tokias organizacijas mes susikuriame meilės, tikrų santykių visuomenę: „Kai baigiasi tikėjimas, kai kartais išnyksta viltis – visą laiką lieka tikra meilė, o meilė niekada neapgauna ir mes savo vaikams galime skirti tą jausmą.“

LNK nuotr./Paramos koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka
LNK nuotr./Paramos koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka

Sunkią vaikystę patyręs žmogus gali būti stiprus

Koncerto metu Rūtos Mikelkevičiūtės kalbintas muzikinio projekto „X Faktoriaus“ dalyvis Deividas Valma, remdamasis savo skaudžia vaikystės patirtimi, kai gimė moterų pataisos namuose, o vėliau pats pasiprašė į vaikų globos namus, ragino žiūrovus aukoti sakydamas: „Mes privalome rūpintis vaikų ateitimi, jeigu mes norime, kad vaikai užaugę jaustųsi saugūs, jaustųsi pilnaverčiai ir kad jų nekamuotų problemos. Vaikystė turi būti sklandi, laiminga, ji neturi būti užkrauta papildomais nereikalingais rūpesčiais. Ji turi būti laisva, džiugi – kad vaikai krykštautų ir tas džiaugsmas plistų visur.“ Paklaustas, kaip jautėsi koncertuodamas vaikų globos namuose, kuriuose pats ir užaugo, Deividas sakė, jog jam buvo labai svarbu vaikams perduoti savo patirtį ir parodyti, koks stiprus gali būti žmogus, atėjęs iš tikrai sunkios vaikystės.

Tokius pokyčius, kai vaikystėje patyrę tėvų nepriežiūrą, priklausomybes, psichologinį ir fizinį smurtą, suaugę žmonės gyvena visavertį, sėkmingą gyvenimą, atskleidė ir koncerto metu rodyti siužetai. Pirmasis pasakojo apie Marių, kuris netekęs sesers ir brolio, slaugęs sunkiai sirgusią močiutę ir tėtį, galiausia išvyko į Jungtinę Karalystę tam, kad užsidirbtų pinigų ir nusipirktų savo vaikystės namus. Antrasis siužetas supažindino su Egle, kuri vis dar gyvena viename mieste su priklausomais tėvais ir broliais bei stengiasi apsaugoti savo jaunesnę seserį – pasiima ją iš tėvų namų kiekvieną kartą, kai socialiniai darbuotojai aptinka juos geriančius. Eglė su vyru vakar vakarą taip pat buvo LNK studijoje ir gyvai stebėjo paramos koncertą. Trečiojo siužeto herojus – Robertas, kuris ankstyvoje vaikystėje netekęs mamos, augęs pas dėdę ir tetą, galiausiai pats pasiprašė į vaikų globos namus, kad kuo greičiau išmoktų savarankiškumo. Baigęs virėjo profesiją, šiuo metu jis dirba viename geriausių sostinės restoranų. Į koncertą Robertas neatvyko, nes jam ką tik buvo atlikta žandikaulio operacija, kuri turėjo išvaduoti iš nuo vaikystės kamavusios sąkandžio problemos ir kuriai reikalingus 17 tūkst. eurų Robertas per savaitę susirinko pats kepdamas bei parduodamas tartaletes.

LNK nuotr./Paramos koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka
LNK nuotr./Paramos koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka

Vakaro vedėjos Ugnės Siparės staigmena – daina su „Olialia“ kolektyvu

Tarp siužetų ir pokalbių studijoje skambėjo vakaro svečių – garsių šalies atlikėjų dainos. Paramos koncerte pasirodė ir savo paramą vaikams muzika dovanojo grupė „Žemaitukai“, atlikėjai Gabrielius Vagelis, Natalija Bunkė ir jos sūnus Kristupas, Simona Nainė ir „Olialia“ vaikai, Rūta Ščiogolevaitė, Vaida Genytė ir Aistė Pilvelytė, Liepa Mondeikaitė, Evgenya Redko, Dainotas Varnas, grupės „Pikaso“, „The Roop“, „Queens of Roses“, „FC Baseball“, „Sadboi“. Natalija Bunkė, grupės „Pikaso“ ir „FC Baseball“ aukojusiems ir burtų būdu atrinktiems žiūrovams dovanojo bilietus į jų koncertus. Antroji paramos vakaro vedėja Ugnė Siparė ne tik kalbino atlikėjus, bet ir pati ryžosi pasirodyti su „Olialia“ kolektyvu, kai paramos suma perkopė 150 000 eurų. Trečiasis koncerto vedėjas – aktorius Viačeslavas Mickevičius visą vakarą linksmino vaikus studijoje ir žiūrovus kitapus ekranų įvairiais magijos ir cirko triukais. Vakarą baigė atlikėjos Katažinos Zvonkuvienės ir aktorės Andros Kavaliauskaitės jautrus pasirodymas, skirtas kitokiems vaikams.

Iš viso vakaro metu telefonų numeriais 1407 (auka 3 eurai), 1416 (auka 5 eurai), 1415 (auka 10 eurų) bei portale „Aukok.lt“ (neribota suma) LNK žiūrovai paaukojo daugiau nei 207 000 eurų. Per visus 14-a „Gelbėkit vaikus“ paramos koncertų, kuriuos transliavo LNK televizija, paaukota jau daugiau nei 1,5 mln. eurų.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius