-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gerda ir Andrius Žemaičiai neseniai gimusiam sūnui suteikė retą ir išskirtinį vardą

Prieš kelias savaites antrojo sūnaus susilaukusi „TV pagalbos“ žvaigždė Gerda Žemaitė (37) kartu su sutuoktiniu Andriumi Žemaičiu neslepia gyvenantys pačiomis nuostabiausiomis akimirkomis. Balandžio 3-ią gimęs sūnus išpildė jų seną svajonę, o dabar Gerda 15min skaitytojams atskleidė, kokį unikalų vardą po ilgų diskusijų jam suteikė.
Gerda Žemaitė ir Andrius Žemaitis
Gerda Žemaitė ir Andrius Žemaitis / TV3 nuotr.

15min primena, kad kūdikis pasaulį išvydo balandžio 3-iąją, o džiugią žinią portalui patvirtino Andrius Žemaitis. Tąkart kalbėdamas su portalu prodiuseris pripažino, kad dėl sūnaus vardo vyko įnirtingos diskusijos, tačiau tėvams pavyko sutarti dėl vieno – nutarė, kad sūnaus vardas bus tarptautinis.

Kaip tarė, taip ir padarė. Praėjus kelioms savaitėms Gerda Žemaitė patvirtino, kad sūnui suteikė tarptautinį ir retą vardą – pavadino Nikolu. Išvertus iš graikų kalbos, šis vardas reiškia „žmonių pergalė"

„Labai daug vardų variantų svarstėme, galiausiai vieną dieną man toptelėjo į galvą būtent Nikolas. Nebuvo taip, kad sėdėjau, varčiau vardynus ir juose radau, šis vardas pats mus susirado (šypteli). Iš karto vardą pasakiau Andriui, jam jis labai patiko. Nesutikome nė vieno artimo žmogaus, kuris būtų pasakęs, kad vardas jiems nelabai gražus – visiems patinka“, – 15min pasakojo Gerda Žemaitė.

„TV pagalbos“ žvaigždė pripažino svarsčiusi sūnų pavadinti Luku, tačiau šios idėjos atsisakė dėl vardo populiarumo. Kaip patys sako, tik pagalvoję, kiek darželyje ar mokykloje sutiks vaikas bendravardžių, nusprendė paieškoti ko nors išskirtinesnio.

„Nors labai norėjome sūnų pavadinti Luku, nes pusseserės dukros vardas Luka“, – juokėsi G.Žemaitė.

Pora svarstė ir apie Jono vardą – taip norėjo pagerbti amžinatilsį Gerdos tėvą, tačiau ir dėl šio pasirinkimo paskutinę sekundę persigalvojo.

TV3 nuotr. /Gerda ir Andrius Žemaičiai
TV3 nuotr. /Gerda ir Andrius Žemaičiai

G.Žemaitė sako, kad grįžus namo po gimdymo buvo sunku įsivažiuoti į naujagimio ritmą, visa tai užtruko keletą dienų.

„Grįžai, vaikas verkia, nežinai net ko imtis“, – pirmąją dieną prisimena moteris. Dabar G.Žemaitė džiaugiasi pavasarišku oru ir laukia dienos, kai galės su sūnumi pasivažinėti gamtoje.

Nėštumo laikotarpis porai nebuvo lengvas – kurį laiką Andrius ir Gerda jaudinosi dėl vaiko sveikatos. Jiedu ne juokais buvo išsigandę dėl galimo persileidimo. Tačiau visas abejones išsklaidė genetiniai tyrimai.

„Rezultatai parodė, kad kūdikis sveikas – jam neprognozuojamos ligos, apsigimimai. Abejonės dingo, tačiau baimė, kad vaikas gims per anksti buvo. Vis dėlto tai normalu, panašiai jaučiasi visos nėščiosios“,– pasakoja Gerda.

Gerda pasakoja, kad jos vyresnėlis sūnus Markas, nepaisant beveik 16 metų skirtumo, brolį priėmė labai šiltai – „TV pagalbos“ žvaigždė juokauja, kad sūnus kiekvieną dieną brolį Nikolą bučiuoja ir nešioja.

Visą gimdymą su Gerda buvo jos vyras Andrius. Jis moterį labai palaikė. Gerdai buvo atliktas Cezario pjūvis – jau antras jos gyvenime. Tačiau dėl to moteris nepergyvena, sako, kad jautėsi lygiai taip pat, kaip moterys įprasto gimdymo metu.

„Aš juokauju, kad tai nebuvo operacija, tai labiau buvo Cezario gimdymas. Viską mačiau, dalyvavau operacijoje, man uždėjo vaiką ant krūtinės, manau, kad tas jausmas buvo toks pat, kaip savaime gimdant. Pirmasis Cezario pjūvis, kai gimė Markas, buvo visai kitoks – gimdyme nedalyvavau, nes man buvo narkozė“, – kalbėjo Gerda.

Norinčias pastoti vidutinio amžiaus moteris G.Žemaitė drąsina – ir siūlo nustoti savo galvose brėžti linijas. Svarbiausia norėti ir jausti savo širdimi: „Man tas jausmas natūraliai atėjo, aš labai norėjau, svajojau ir mačiau tik mažus vaikus aplinkui. Brandi motinystė yra visai kitokia: į viską žiūrime skirtingai, esame labiau pakantesnės ir skausmui, ir bemiegėms naktims. Raginu moteris nebrėžti sau ribų galvoje, tai tik stebuklas, kuris papuošia mūsų gyvenimą.“

Šis vaikelis – itin laukiamas Andriaus ir Gerdos šeimoje. Pora apie bendrą atžalą svajojo iškart po vestuvių.

„Gal po metų kokių, bet tikrai norėtume vieno bendro vaiko, o mūsų šeima jau ir taip nemaža (Gerda turi vieną, o Andrius keturis vaikus – red.)“, – 2017 metais, prieš savo vestuves 15min yra sakiusi Gerda.

Iš pirmų santykių Gerda turi sūnų, Andrius – tris sūnus ir dukrą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gerdos Žemaitės kūdikio sutiktuvių vakarėlyje – dviguba šventė, žinomos draugės ir melsvi saldėsiai

Tuokėsi dukart

Iki sužadėtuvių, kurios įvyko 2016 metais, G.Stiklickienė ir A.Žemaitis draugavo ne vienerius metus. Jie susipažino tuomet, kai Gerda pradėjo dirbti laidoje „TV pagalba“. Kolegiška draugystė palaipsniui, kaip patys sako, peraugo į šiltus jausmus.

15min primena, kad pora 2017 metais iškėlė net dvejas vestuves. Pirmąsias – balandį Tailande, vienu du. O kitas – gegužę gimtojoje Marijampolėje, su artimaisiais.

Tiek Gerdai, tiek Andriui ši santuoka antroji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius