-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gian Luca išpildė seną svajonę: per tiek metų Lietuvoje dar niekada nėra to daręs

Daugiau nei 13 metų Lietuvoje gyvenantis italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco jau seniai perprato daugybę įvairiausių tik lietuviams būdingų savybių, tradicijų ir pomėgių. Tačiau kai kas iki pat šios dienos vis dar liko nebandyta.
Gian Luca Demarco
Gian Luca Demarco / TV3 nuotr.

Sekmadienį pasirodysianti laida „La maistas“ jos vedėjui yra ypatinga, mat šis pagaliau patyrė tai, ką visuomet norėjo išbandyti – poledinę žvejybą, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

Apsilankęs grilio eksperto Mindaugo sodyboje, Gian Luca kartu su juo aiškinosi šios žvejybos paslaptis ir svarbiausiomis jų dalinsis su žiūrovais. O kad belaukiant laimikio nesušaltų, virtuvės šefas čia pat, ant ledo, paruošė sotų troškinį su avinžirniais ir šonine.

Visi tie, kurie kada nors yra susimąstę apie poledinę žvejybą, turėtų žinoti kelias svarbias taisykles. Viena jų – kaip nuspręsti, kada ant ledo žvejoti yra saugu?

„Manau, kad dabar didžiuosiuose telkiniuose ledas dar nėra toks storas – ten didesnė masė vandens. Ten, kur tvenkinys yra mažesnis, automatiškai ir ledas yra kur kas stabilesnis. Ant tokio mes galime net vaikščioti. Tad reikėtų bent 10 centimetrų storio ledo“, – pasakojo Gian Lucai Mindaugas.

Įdomu tai, kad dažniausiai poledinė žvejyba neturi aiškios pradžios ir galo – sezonas šiai žvejybai prasideda nuo pat pirmo ledo.

„Geriausias – pirmas ir paskutinis ledas“, – sakė vienas iš žvejų.

TV3 nuotr./Gian Luca Demarco
TV3 nuotr./Gian Luca Demarco

Vis dėlto net ir išsiaiškinęs keletą svarbiausių taisyklių, Gian Luca nebuvi užtikrintas, kad žuvis užkibs ir jam, o jo bičiuliai ėmė juokauti, kad virtuvės šefo namo neišleis tol, kol jis nepagaus upėtakio.

„Tuoj paskambinsiu žmonai ir pasakysiu, kad, greičiausiai, namo negrįšiu dar savaitę ar dvi“, – savo ruožtu sakė virtuvės šefas.

Poledinė žvejyba neatsiejama nuo žvarbaus oro, todėl Gian Luca nuspręs pagaminti net ir pačią šalčiausią dieną sušildysiantį troškinį. Savo sočiam patiekalui virtuvės šefas iš anksto buvo paruošęs sultinį, avinžirnių, pjaustytos šoninės ir svogūnų.

Pradėkite gaminti šį troškinį nuo šoninės. Pirmiausiai pakepkite ją, tuomet pridėkite svogūnus, o vėliau supilkite ir sultinį. Avinžirnius sudėkite paskutinius, o galiausiai viską pagardinkite druska ir pipirais. Tuomet kuriam laikui troškinį palikite pasitroškinti.

„Termosą su sultiniu atsinešiau dėl dviejų priežasčių. Pirmiausiai dėl to, kad aš esu italas – negalvojau, kad šiandien švies saulė ir buvau įsitikinęs, kad čia sušalsiu. O antra, vištienos sultinys duoda papildomą skonį“, – sakė jis.

Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius