-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giedrius Savickas prakalbo apie laimės ir sėkmės receptą: jam reikia tik keturių ingredientų

Artėjant gražiausiai pavasario šventei, kulinarijos laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ – duoklė Velykų karaliui kiaušiniui. Laidos vedėjas Giedrius Savickas į savo virtuvę šįkart pasikvietė seną bičiulį, aktorių Audrių Bružą. Kartu vyrai ragavo virtus kiaušinius, pagamintus pagal įvairių tautų tradicijas. Be kiaušinių receptų, G.Savickas atskleidė ir receptą laimei ir sėkmei. Anot jo, jam reikės tik keturių paprastučių ingredientų.
Giedrius Savickas
Giedrius Savickas / LNK nuotr.

„Kai man pasakė, kad filmuosime laidą apie kiaušinius, iškart pagalvojau apie tave. Jei kiaušiniai – tai Audrius Bružas“, – pristatydamas bičiulį juokavo „Valgoma ar nevalgoma“ vedėjas Giedrius Savickas.

Naujausiai lnk.lt laidai G.Savickas ruošėsi įtemptai – domėjosi, kaip virtus kiaušinius valgo svečiose šalyse gyvenantys žmonės.

„Lietuvoje įprasta valgyti su druska, pipirais, juoda duona, balta duona, su sviestuku ir majonezu. Azijos šalyse valgoma su soja, Meksikoje – su salsa, Tailande kiaušiniai būna su čili ar kokiu aštresniu padažu, dar kitur valgoma su krienais“, – pasakojo laidos vedėjas.

Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr./„Valgoma ar nevalgoma“
Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr./„Valgoma ar nevalgoma“

Įvairius receptus laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ jis išbandė kartu su Audriumi Bružu. Giedrius kiaušinius virė kietai, o jo kolega – skystai. Besišnekučiuodami seni bičiuliai pasakojo istorijas iš vaikystės. A.Bružas stebino draugą, nes vaikystėje neturėjo problemų dėl nemėgstamo maisto – tėvai leisdavo valgyti ką nori ir kiek nori.

„Aš gyvenau ketvirtame aukšte – esu tiek sriubos išpylęs pro langą, kad ten ir bulvės ir morkos suderėjo“, – savo patirtimi dalinosi Giedrius Savickas.

Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr./„Valgoma ar nevalgoma“
Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr./„Valgoma ar nevalgoma“

Ruošdamas įvairiose pasaulio vietose mėgstamus kiaušinių receptus, Audrius Bružas papasakojo apie prieš kelis dešimtmečius vykusią kelionę į Austriją, kuri ypač įsiminė dėl kuriozo prie šventinio stalo.

„Buvau išvažiavęs į Austriją su katalikiška programa. Buvo Naujieji metai ir įvyko nelabai katalikiškas vakarėlis, kita dieną kankino apsinuodijimas. Su bičiuliu ėjome pas vyresnio amžiaus austrų šeimą. Jie buvo nukloję stalą įvairiais patiekalais, bet nekalbėjo angliškai, o mes nemokėjome vokiškai. Mano draugas buvo gyvybingas, o aš tik pavalgau ir iškart – į tualetą, kol kiti aristokratiškai sėdėjo prie stalo“, – juokėsi Audrius Bružas.

Besidalinant šmaikščiomis istorijomis ir ragaujant virtus kiaušinius, paaiškėjo universalus sėkmės receptas. Giedrius Savickas išdavė, kad jam reikia keturių paprastų ingredientų.

„Pasiimkite bloknotus ir užsirašykite: Audrius Bružas, kiaušiniai, druska ir vanduo – tai viskas, ko reikia jūsų šeimai, laimei ir tikslams pasiekti“, – sakė vedėjas.

Du seni draugai ir savi bei egzotiški kiaušinių receptai – naujausioje lnk.lt laidoje „Valgoma ar nevalgoma“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius