Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitas valgymas – dailios figūros priešas

Jei greitai valgote, tai sustokite ir pamąstykite, nes greitas valgymas gali prisidėti prie svorio augimo, mat skrandis neturi laiko perduoti smegenims informacijos, jog jis pilnas, praneša mokslininkai.
Valgymas
Valgymas / Photos.com

Tyrėjai nustatė, kad godus valgymas sulėtina ir suvaržo hormono, esančio jūsų skrandyje, veiklą. Tai reiškia, kad suvalgote per daug maisto, kol smegenys supranta, kad skrandis jau pilnas. Tai dažnai gali lemti persivalgymą, informuoja telegraph.co.uk.

„Dauguma mūsų girdėjo, kad greitai valgydami galime persivalgyti, o tai gresia nutukimu. Mūsų atliktas tyrimas tai patvirtino, – sakė gydytojas Alexanderis Kokkinos. – Mūsų tyrimas atskleidžia sąsajas tarp greito valgymo ir persivalgymo – valgymo greitis gali paveikti tai, kaip greitai hormonas duos signalą smegenims.“

Gydytojas A.Kokkinos ir jo komanda ištyrė 17 savanorių, kurie turėjo suvalgyti 300 ml ledų skirtingu greičiu. Savanorių, kurie ledus valgė 30 minučių, skrandyje buvo aptikta aukštesnė koncentracija hormonų PYY ir GLP-1, kurie susiję su sotumu.

„Mūsų tyrimo rezultatai atskleidžia, jog šiuolaikiniai žmonės, paveikti darbo ir gyvenimo sąlygų, maitinasi greičiau ir didesniais kiekiais nei anksčiau. Be to, įspėjimas, kurį girdėdavome, būdami vaikai, jog „godus valgymas padarys mus storus“, turi fiziologinį paaiškinimą“, – sakė gydytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius