Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 22

Grėtė Krutovienė: apie ją išgelbėjusį Mikutavičiaus patarimą ir dovaną, kurios dovanoti nevalia

Ragavusi aktoriaus duonos, žibėjusi seriale „Nekviesta meilė“, baigusi verslo vadybą, Grėtė Krutovienė sako pagaliau grįžusi ten, kur geriausiai jautėsi dar vaikystėje, – tarp gyvūnų. Įkūrusi šunų dresūros akademiją patarimų negaili nė vienam. O prasidėjus šventiniam laikotarpiui, interviu žurnalui „Ji“ Grėtė išsakė griežtą nuomonę dėl kalėdinių dovanų.
Grėtė Krutovienė
Grėtė Krutovienė / Redos Mickevičiūtės nuotraukos

Kokiomis nuotaikomis išgyvenate tamsųjį sezoną?

Pasakysiu atvirai – anksčiau būdavo, tik ateina ruduo ar pavasaris, ir užklumpa depresyvios nuotaikos. Dabar suprantu, kad ne sezonas lemia mūsų būseną, psichologinį nusiteikimą, aš pati galiu priimti sprendimą, kaip jaustis. Aišku, nemeluosiu – šiltasis metų laikas man labiau prie širdies nei niūrusis. Visgi ir jis yra žavus, o netikėtai išlindusi saulė ypač džiugina.

Esate turėjusi patirties ir gerai žinote, ką reiškia ilgesniam laikui įklimpti į depresiją. Kas šiandien jums padeda nuo jos išsivaduoti?

Anksčiau, kai apimdavo liūdesys, labai dėl to išgyvendavau. Skaičiau daug knygų, lankiausi pas psichoterapeutę, ėjau į saviugdos kursus... Nemažai į save investavau. Išlavinau tam tikrus įgūdžius ir dabar daug geriau save suprantu, jaučiu ir galiu sau padėti. Nebebijau ir paliūdėti kurį laiką, tik svarbu neužsisukti tame liūdesyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius