Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grigaitis priverstas prisiminti savo užpuolimą

Ką darytumėte, jei vidury dienos gatvėje jūsų akivaizdoje kažkas užpultų merginą ir sumuštų ją ginti pasiruošusį draugą? Skambintumėte policijai, bandytumėte pats apginti ar praeitumėte pro šalį ? Kaip reaguoja praeiviai į smurtą gatvėje? Šitą pabandė išsiaiškinti laidos „Valanda su Rūta“ kūrėjai, todėl Vilniuje, Gedimino prospekte , specialiai inscenizavo smurto sceną. Samdyti aktoriai, kraujas, smūgiai, merginos riksmas... Keletas praeivių pabandė užpultiesiems padėti. Bet didžioji dalis abejingai žingsniavo pro šalį.
Žilvinas Grigaitis
Žilvinas Grigaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prieš keletą metų panašiai buvo užpultas ir verslininkas Žilvinas Grigaitis. Iki šiol gali dėkoti likimui, kad į užpuoliką atsisuko veidu.

„Jeigu būtų kirsta į pakaušį, medikai man nebūtų galėję padėti“, – sakė verslininkas.

Tai atsitiko ne dieną ir nors vaizdo stebėjimo kameros veikė, nusikaltėlis iki šiol nesurastas. Pagalbos Žilvinas taip pat ilgokai nesulaukė , artimiausias policijos komisariatas buvo remontuojamas, o pro šalį važiavęs vairuotojas pavėžėti atsisakė. Išgąsdino kraujas, kuris būtų ištepęs jo automobilio saloną. Pagalbos verslininkas iš tautiečių nesulaukė. Jam padėjo anglų kalba šnekantis užsienietis.

„Kodėl dauguma nusikaltėlių, padariusių žiaurius nusikaltimus, taip ir lieka nenubausti ?“ – klaus šį ketvirtadienį laidos „Valanda su Rūta“ vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

„Nusikaltimai vis žiauresni, o nusikaltėliai vis jaunesni. Paauglius ir vaikus labai sudėtinga nubausti, net ir įrodžius jų kaltę“, – paaiškins laidoje dalyvaujanti prokurorė.

Galbūt paveiktas prieššventinės nuotaikos, galbūt laidos dalyvių emocijų, laidoje dalyvavęs jauno amžiaus nusikaltėlis viešai prabils apie atgailą ir atsiprašys savo aukų.

„Valanda su Rūta“ – šiandien 19.40 val. per LNK

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius