Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grigiškėse suspindo naujojo šimtmečio eglė: žaliaskarės įžiebimo šventė – ypatinga

Šeštadienio vakarą tūkstančiai Grigiškių gyventojų susirinko miesto bažnyčios aikštėje ir drauge įžiebė, simboliškai naujojo šimtmečio pradžią žyminčią miesto eglę, šiemet išsiskiriančia savo elegancija, gracingais elementais ir sentimentaliomis detalėmis iš vaikystėje skaitytų pasakų.
Grigiškės įžiebė naujojo šimtmečio eglę
Grigiškės įžiebė naujojo šimtmečio eglę / Organizatorių nuotr.

Visas Lietuvos Kalėdų egles galite pamatyti ČIA.

„Pastaruoju laikotarpiu tarsi ore tvyrojo mintis, kad svarbiausia ne dekoracijų didumas, pompastika ar renginių gražumas, svarbiausia, kad mūsų visų Kalėdos - taptų atsitiktinių susitikimų, susipažinimų laikas ir proga. Didžiuojuosi, kad kartu su visomis Grigiškių įstaigų ir organizacijų bendruomenėmis visą gruodžio mėnesį savo gyventojams galėsime pasiūlyti kultūrines-edukacines veiklas, kurių metu šventiniai susitikimai su kaimynais tiesiog neišvengiami. Esu dėkinga visiems už nepaprastą kūrybiškumą ir stebuklu virtusį susitelkimą“ – kalbėjo Grigiškių seniūnijos seniūnė Donata Lukašenkovienė.

Grigiškės įžiebė naujojo šimtmečio eglę
Grigiškės įžiebė naujojo šimtmečio eglę
Grigiškės įžiebė naujojo šimtmečio eglę
Grigiškės įžiebė naujojo šimtmečio eglę

Pirmą kartą Grigiškių 100-mečio istorijoje šventės metu šurmuliavo ir amatininkų mugė, kurioje gyventojai įsigijo rankų darbo dovanų, įvairiausių skanėstų ir gėrybių. Vakaro kulminacija tapo įspūdingas muzikos ir lazerių spektaklis ir net 50-ies aktorių-personažų Kalėdų šventės inscenizacija.

„Šiemet, kaip niekad, šventėje buvo jauku, norėjosi pabūti kuo ilgiau. O karieta su žirgais primena pasaką „Pelenė“, net grįžę namo būtinai skaitysime dar kartą šią pasaką“ – kalbėjo grigiškietė Milda.

Renginio organizatoriai, Grigiškių kultūros centras, džiaugiasi, kad prie miesto Kalėdinių renginių įgyvendinimo kasmet dosniai prisideda ir vietos verslas. „Verslo pasitikėjimo dėka kasmet grigiškiečiams galime pasiūlyti profesionalias kultūrines programas, kurios augina ir turtina bendruomenę, gyventojams tai labai svarbu“ – kalbėjo Grigiškių kultūros centro direktorius Jonas Auriukas.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius