Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į antrąjį „Naisių vasaros“ sezoną sudėtos dar didesnės Rolando Skaisgirio viltys (nuotraukos)

Pirmadienio popietę „Belmonto“ pramogų ir poilsio centre esančiame restorane „Seklyčia“ buvo švenčiamos senosios Kalėdos ir pažymėta antrojo serialo „Naisių vasara“ sezono pradžia. Serialo kūrybinė grupė pirmąją naujo sezono seriją kartu stebėjo dideliame ekrane bei atskleidė naujas su serialu susijusias idėjas.
Pristatymo akimirka
Serialo aktoriai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gruodžio 13-oji lietuviams buvo ypatinga diena: nuo seno tą dieną pagerbiama namų ugnis, languose uždegamos žvakės, įžiebiamos lempelės – taip švenčiama šv. Liucijos, arba Šviesos ir jos laukimo, diena. Būtent šią dieną „Naisių vasaros“ kūrybinė grupė ir pasirinko naujojo sezono pristatymui.

Antrojo serialo sezono pristatyme dalyvavo ir aktoriai Agnė Grudytė-Guobienė (Eli), Aurimas Žvinys (Pijus), Rimas Bagdzevičius (Gediminas), Velta Anužienė (Sigita), Vaida Kavaliauskaitė (Jurga), Elida Dubinskytė-Šimaitė (Auksė), Sigitas Jakubauskas (Žiniuonis), Gabija Ryškuvienė (Erinija), filmo režisierius Saulius Balandis ir kiti.

Serialo prodiuseris Rolandas Skaisgirys teigė besitikintis, kad antrasis serialo sezonas bus dar sėkmingesnis už pirmąjį, laimėjusį „Sidabrinės gervės 2010“ apdovanojimą. 

Serialo mecenatas Ramūnas Karbauskis renginio metu užsiminė apie tolimesnius serialo kūrybinės grupės planus: kitų metų liepos 9–10 dienomis planuojama vėl rengti festivalį visai šeimai „Naisių vasara“. Šįkart festivalis išsiplės, jame bus dvi scenos, skirtos vaikams ir jų tėveliams.

Netrukus turėtų startuoti ir „Naisių vasaros“ teatras, ateityje populiarinsiantis Lietuvos literatų kuriamą meną. Serialo kūrėjų planuose – ir meninio filmo vaikams kūrimas.

R.Karbauskio teigimu, praėjusį sezoną serialą stebėjo žmonės iš 65 pasaulio šalių, todėl ir ateityje išliks galimybė serialo herojų nuotykius stebėti internete.

Vakaro metu buvo pristatyti ir septyni „Rokiškio pieno“ gamybos produktai, pavadinti „Naisių vasaros“ gaminių vardu. Serialo kūrėjų teigimu, pirkdami šiuos produktus žmonės dalį pinigų skirs lietuviškų filmų kūrimo fondui.

Renginyje pasirodė ir garso takelį serialui sukūrusi roko grupė „Thundertale“, atlikusi kelis muzikinius kūrinius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius