-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į šventę Raudondvario dvare rinkosi kviestinė publika: atvyko ir V.Mauručaitė su dukra Vasha

Paveikslų paroda „Kadras“, gyvo garso muzikos koncertas, mūsų šalies paveldu pripažinto vyno degustacija, istorinė ekskursija – tai tik dalis įvykių, kuriais mėgavosi į Kauno rajone esančiame Raudondvario dvare vykusią šventę pakviesta publika.
Kultūros šventės Raudondvario dvare svečiai
Kultūros šventės Raudondvario dvare svečiai / Erlendo Bartulio nuotr.

„Kadruoti gyvenimo akimirkas savo akimis ir pateikti jas žiūrovui per meną, – taip savo darbų ekspozicijos idėją perteikė tapytoja, interjero dizainerė Jūratė Miliauskaitė Laurinaitienė, – Paroda turi itin įdomią koncepciją, kurioje paveikslai ne tik užfiksuoja vizualines akimirkas, bet ir suteikia galimybę žiūrovui įsijausti į juose vaizduojamus personažus bei jų patirtis“.

Autorė pridūrė – jos siekis, kad „Kadras“ skatintų žiūrovus susimąstyti apie tai, kas juos supa ir viską „pasverti“ iš naujo.

Erlendo Bartulio nuotr./Jūratė Miliauskaitė Laurinaitienė
Erlendo Bartulio nuotr./Jūratė Miliauskaitė Laurinaitienė
Erlendo Bartulio nuotr./Renginys Raudondvario dvare
Erlendo Bartulio nuotr./Renginys Raudondvario dvare

„Viena iš meno misijų – padėti peržiūrėti ir pervertinti kasdienius daiktus, suteikiant jiems naujų reikšmių bei prasmės“, – sako J.Miliauskaitė-Laurinaitienė.

Panašią misiją kaip tapyba turi ir gyva muzika. Tuo neabejoja pianistė Evelina Pilipavičiūtė. Ji – unikali menininkė, koncertmeisterė, dainininkė, VDU muzikos akademijos dėstytoja, koncertuojanti Lietuvoje ir pasaulyje su garsiausiais operos dainininkais.

Baigusi studijas pas žymiausius šalies dėstytojus, E.Pilipavičiūtė fortepijono bakalauro laipsnį įgijo VDU muzikos akademijoje pas prof. R.Rikterę, magistrą – doc. D.Račį. Dainavimo bakalauro laipsnį – pas prof. V.Prudnikovą.

Atlikėjos muzikinis repertuaras yra ypač platus – nuo klasikos iki populiarios muzikos aranžuočių. Tąsyk ji atliko įsimintiniausiose kino juostose skambančias melodijas.

Erlendo Bartulio nuotr./Evelina Pilipavičiūtė
Erlendo Bartulio nuotr./Evelina Pilipavičiūtė
Erlendo Bartulio nuotr./Povilas Meškėla ir Gediminas Juodeika
Erlendo Bartulio nuotr./Povilas Meškėla ir Gediminas Juodeika

Savo balsu svečius džiugino vienas ryškiausių Lietuvos roko dainininkų Povilas Meškėla. Daug koncertuojantis ir šiuo metu į naujų projektų kūrimą susitelkęs atlikėjas taip pat neabejojo – menas yra visa ko esmė.

Daug publikos dėmesio renginyje sulaukė ir vyndariai Irmantas Adamonis bei Marijus Jakinevičius, pristatę ne tik sertifikuotus mūsų šalies paveldo vynus, bet ir analogų neturintį pomidorų vyną. 2022 metais pietų Lietuvoje buvo įkurta pirmoji natūralios fermentacijos vaisių uogų gamybos vyninė „Miella vyninė“. Dvi šeimos įgyvendino svajonę atidaryti vyndarystės verslą prie kurio rankų darbu prisideda ir abiejų šeimų nariai – vaikai, tėvai ir giminaičiai.

Erlendo Bartulio nuotr./Renginys Raudondvario dvare
Erlendo Bartulio nuotr./Renginys Raudondvario dvare

Jau pirmasis kartas parodė, jog Irmantas su Marijumi eina teisingu keliu. Lietuviško vyno čempionate vyninė pristatė keturis vaisių uogų vynus ir laimėjo tris bronzos ir vieną sidabro medalį, o vyšnių sausas ir abrikosų pusiau saldus vynai pripažinti geriausiais savo kategorijoje.

Vyndariai įgavę pasitikėjimo ir toliau eksperimentuoja su įvairiais vaisiais, uogomis, jų kombinacijomis bei skoniais. Šiai dienai vyninės asortimentą sudaro – vyšnių, obuolių, serbentų, šilauogių, svarainių, bruknių, šaltalankių, braškių ir kiti vynai. Menui bei istorijai dedikuotai šventei specialias vaišes paruošė ir šias sritis išmanantys virtuvės šefai.

Erlendo Bartulio nuotr./Viktorija Mauručaitė ir Gabrielė Vashaa
Erlendo Bartulio nuotr./Viktorija Mauručaitė ir Gabrielė Vashaa

Renginį viename įspūdingiausių atgimusių renesanso architektūros paminklų Lietuvoje vainikavo daugybę pikantiškų smulkmenų atskleidusi ekskursija su puošnia istorine dama virtusia Raudondvario dvaro pilies gide. Ryškiausią pėdsaką pilies istorijoje paliko paskutiniai jos šeimininkai grafai Tiškevičiai. Jiems valdant pilis tapo ištaiginga grafų rezidencija, kurioje buvo sukauptos didžiulės paveikslų, meno dirbinių, retų knygų bei egzotiškų augalų ir gyvūnų kolekcijos.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius