-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą grįžę „Unicef“ misijos Tanzanijoje dalyviai: „Atrodo, kad mūsų nebuvo mėnesį“

Po savaitės, praleistos tolimojoje Tanzanijoje, antradienį į Lietuvą grįžo „Unicef“ misijos dalyviai – aktorius Giedrius Savickas, kulinarė Beata Nicholson ir aktorė Virginija Kochanskytė. Kartu su jais į kelionę leidosi „Unicef Lietuva“ vadovė Jovita Majauskaitė ir buvęs TV3 programų direktorius Jurgis Jefremovas, kuris šį kartą atsakingas už misijos pabaigoje Lietuvoje vyksiantį paramos koncertą.
Virginija Kochanskytė, Jovita Majauskaitė, Giedrius Savickas ir Beata Nicholson
Virginija Kochanskytė, Jovita Majauskaitė, Giedrius Savickas ir Beata Nicholson / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Į misiją Tanzanijoje komanda išvyko rugpjūčio 9 dieną ir Afrikoje jie praleido beveik savaitę.

Vos nusileidę Vilniaus oro uoste, misijos dalyviai vietoje surengė spaudos konferenciją, kurioje papasakojo apie laiką, praleistą Tanzanijoje, pasidalijo vis dar šviežiais prisiminimais ir emocijomis.

Kadangi misijos dalyviai po ilgos kelionės atgalios, trukusios parą, buvo pavargę, spaudos konferencija truko trumpai, tačiau rimtų kalbų apie išgyvenimus netrūko.

„Gyvenant įprastą gyvenimą savaitė su trupučiu praeina ir net nežinai, ką veikei, o dabar atrodo, mūsų nebuvo mėnesį. Galvojau, kad čia jau bus obuolių, tačiau pamiršau, kad dar ne ruduo“, – kalbėjo B.Nicholson.

Jos kolega G.Savickas tikino, kad per šią kelionę kiekviena diena buvo istorija ir misijos dalyviai pamatė daugiau, nei kai kurie nepamato per visą gyvenimą. „Jei jums atrodo, kad Afrikoje vaikai gyvena gerai, tai aš čia Lietuvoje gyvenu kaip Oprah Winfrey“, – žodžių į vatą nevyniojo aktorius.

Jis taip pasakojo apie stiprias Tanzanijos mergaites, kurios kiekvieną dieną į mokyklą eina 7 kilomterus. „Žinot, aš ten pavalgiau geriau, nei geriausiame sostinės restorane, nes jos man atidavė tai, kas geriausia, tai, ko jos neturi“, – susižavėjimo ir pagarbos pažintiems Afrikos žmonėms neslėpė Giedrius. „Jos jam atidavė didžiausią dalį, sau pasiliko labai mažai“, – antrino V.Kochanskytė.

„Mes nenorime jiems pirkti daikų, pvz., tosterių, jiems reikia paprasčiausių dalykų, nes jie nesiskundžia, kad neturi elektros. Jiems niekas nepirks rūbų ar nestatys namų, jiems tiesiog reikia maisto, kuris būtų ne vanduo. Mes iš tų turime labai daug ko pasimokyti“, – teigė G.Savickas.

Aktorius teigė, kad norint padėti žmonėms, reikia žinoti, kaip tai padaryti. „Unicef“, pasak jo, yra profesionalai, kurie žino, ko labiausiai reikia Afrikos šalims. „Pastatyti medicinos įstaigą tereikia 11 tūkst. litų, pas mus kai kurie turbūt tiek išleidžia televizoriaus pirkimo“, – apie Afrikos realybę kalbėjo V.Kochanskytė.

Paklausti, ką pirmiausia padarys išėję pro oro uosto duris, misijos dalyviai teigė, kad labiausiai nori namo. „Grįšiu namo, apkabinsiu šeimą, nusiprausiu...“ – sakė B.Nicholson.

Unicef misijos dalyviai
„Unicef“ misijos dalyviai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius