Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 05

I.Puzaraitės-Žvagulienės verslas atsidūrė spąstuose: „Slaugytojos grėbia lapus, valo langus“

Atlikėjai bei verslininkei Inetai Puzaraitei-Žvagulienei prieš porą metų kilo verslo idėja atidaryti senelių namus. Rodos, šiandien sumanymas jau turėtų būti įgyvendintas, tačiau žinomai moteriai kelią pastojo biurokratinis mechanizmas. O visas procesas tiek užsitęsė, kad I.Puzaraitei-Žvagulienei kyla minčių, jog institucijos leidimų išdavimą vilkina specialiai. Tuo metu darbuotojų kolektyvui tenka dirbti ne tiesioginį darbą, bet grėbti lapus ir valyti langus.
Ineta Puzaraitė-Žvagulienė, Ąžuolas Žvagulis, senelių namai
Ineta Puzaraitė-Žvagulienė, Ąžuolas Žvagulis, senelių namai / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Kaip portalui Žmonės.lt pasakojo I.Puzaraitė-Žvagulienė, nors viskas įrengta ir paruošta jau seniai, problemos kilo pradėjus bendrauti su valstybinėmis institucijomis.

„Tikrai negalvojau, kad didžiausia problema bus pastato paskirties pakeitimas. Mes viską įrengėme pagal socialinės globos įstaigoms keliamus reikalavimus, pritaikėme pastatą, kad atitiktų neįgaliųjų poreikius, kad atitiktų gaisrinės saugos keliamus reikalavimus ir t.t. Tikrai labai atsakingai dirbome ties kiekvienu pakeitimu, konsultavomės su ekspertais ir specialistais“, – pasakojo atlikėja.

Asmeninio albumo nuotr./Ineta Puzaraitė-Žvagulienė
Asmeninio albumo nuotr./Ineta Puzaraitė-Žvagulienė

Pasak Inetos, nebuvo daryta ir pastato rekonstrukcija, kurios atveju, viskas taptų kiek sudėtingiau. Tačiau net ir su paprastu remontu viskas užtruko labai ilgai.

„Kadangi nei aš, nei kolegos nesame specialistai paskirties keitimo procesuose – samdėme kvalifikuotus žmones, kad viskas eitųsi kaip per sviestą. Su mūsų projektu dirbo architektai, matininkai, įvairių sričių ekspertai. Ir kai pagaliau priėjome galą, gavome statybų leidimą, užbaigėme statybų procesą, gavome tai patvirtinančią statybų užbaigimo deklaraciją, visi kartu dirbantys žmonės jau sveikino, kad pagaliau baigėsi mūsų vargas, galėsime prisidavinėti licencijoms. Taigi, beliko tik pateikus deklaraciją įregistruoti pasikeitusį paskirties faktą nekilnojamo turto registre“, – mintimis dalijosi verslininkė.

Iškilę nesklandumai sujaukė planus

Tačiau, anot Inetos, visai netikėtai Registrų centras atmetė prašymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius