Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į rinkimų garvežio paskutinį vagoną įšokęs Audrius Bružas skelbia laisvę šiukšlinti

Įkvėptas pavasarinės šilumos apnuogintų šiukšlių nuplikusiose pakelėse beigi pakalnėse ir žinomo ukrainiečių komiko sėkmės pirmajame Ukrainos prezidento rinkimų ture, lietuvių komikas, teatro ir kino aktorius Audrius Bružas nusprendė iškrėsti balandžio 1-osios pokštą ir pradėjo rinkimų agitaciją ragindamas žmones pasirašyti už laisvę šiukšlinti.
Audrius Bružas
Audrius Bružas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

VISAS AKCIJOS „DAROM 2019“ NAUJIENAS SEKITE ČIA

Kadangi registracija į prezidento rinkimus baigėsi dar vasario 18 d., A. Bružas nesismulkina ir taikosi tiesiai į monarchus, apsiskelbdamas Lietuvos šiukšlinimo karaliumi. Jo rinkiminė misija – šiukšlinti šalies teritorijoje, Europos Sąjungoje ir net visame pasaulyje, įskaitant jūras ir vandenynus.

„Renku parašus, kad miške galima būtų šiukšlinti, mieste būtų galima šiukšlinti, net per langus būtų galima šiukšlinti“, – įkalbinėjo vilniečius A.Bružas.

Daliai agituojamų piliečių atsisakius šiukšlinti Vilniuje, kandidatas išsitraukė propagandinį kozirį siūlydamas tai daryti ne Vilniuje, o Kaune arba Klaipėdoje. „Ar jūs norite sukiršinti tautą? Tauta mėgsta šiukšlinti: nekiršinkime tautos!“ – karščiavosi rinkimų kandidatas.

VIDEO: Audrius Bružas skelbia laisvę šiukšlinti

Tiesa, išplatintame vaizdo įraše pastebėtos vadinamojo šiukšlynų prezidento komandos narės – tai artėjančios akcijos „Darom“ vadovės. Pilietinis judėjimas „Darom“ iš tikrųjų organizuoja ne politinius rinkimus, o šiukšlių rinkimus.

Turimais duomenimis, šiais metais visoje Lietuvoje „Darom“ šiukšlių rinkimai vyks balandžio 27-ąją. Netrukus „Darom“ organizacija ketina paskelbti oficialią poziciją šiukšlių rinkimų klausimu greičiausiai paneigdama tariamo kandidato rinkimines nuostatas.

Savo ruožtu agitaciją pradėjęs A.Bružas neketina taip lengvai sudėti savo ginklų ir pakuočių. „Palaikančių nedaug, bet išlieka stipriausi. Mes pasieksime savo. Aš juos surasiu – tuos, kurie už celofaną“, – tikino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius