-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ieva Zasimauskaitė su šiurpu prisimena dieną, kai vos išvengė nelaimės

Greitas gyvenimo tempas mus verčia daug dalykų daryti vienu metu. Valgydami skaitome, bendraudami žvilgčiojame į telefoną. Šimtu procentų atsiduoti vienam dalykui, kurį darome, jau yra iššūkis, tačiau tai gali nuvesti į pražūtį, ypač kai reikia ypatingo atidumo ir susikaupimo. Dainininkė Ieva Zasimauskaitė dalinasi savo istorija, kai dėl nelemto įpročio vos išvengė nelaimės.
Ieva Zasimauskaitė
Ieva Zasimauskaitė / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Dėl neapdairumo vos nesukėlė avarijos

Ne vienerius metus automobilį vairuojanti Ieva neslepia, kad ir pati ne kartą pasinaudojo telefonu vairuojant: „Deja, taip. Buvo nemalonu dėl to, nes žinojau, kad blogai darau.“

Pasielgusi neteisingai, dainininkė prisimindavo šokiruojantį vaizdo įrašą, po kurio telefono į rankas nebesinorėdavo imti.

123RF.com nuotr./Telefono naudojimas vairuojant
123RF.com nuotr./Telefono naudojimas vairuojant

„Esu mačiusi pamokantį vaizdo įrašą apie neįgaliojo vežimėlyje sėdinčią mergaitę, kuri kartą vairuodama pasižiūrėjo į telefoną. Man šiurpas pereina per kūną, kai pagalvoju apie šią istoriją“, – sako ji.

Vaizdo įrašas prieš Ievos akis išdygo ir po to, kai pati kartą vos nesukėlė avarijos: „Esu porą kartų ir pati taip padariusi. Gerai, kad pavyko išvengti avarijos.“

Pasižadėjimai ne visada suveikia

Dainininkė tikina, kad po šių situacijų tenka sau iš naujo pasižadėti taip nesielgti. Tačiau pasižadėjimo ilgai nesilaikoma – iš įpročio ir vėl pažiūrima į telefoną, atsiliepiama į skambučius. Tokiais atvejais Ieva stengiasi sau priminti, kad iki nelaimės gali likti tik viena sekundė.

„Visada pagalvoju, kas būtų, jei per gatvę bėgtų vaikas. Neįsivaizduoju, kaip tektų gyventi, jei pažiūrėjus į telefoną aš padaryčiau didžiulę nelaimę. Man tai būtų baisi tragedija“, – liūdesio neslepia Ieva.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ieva Zasimauskaitė

Noras viską daryti vienu metu

Ieva mano, kad šias avarijas keliuose lemia ir žmonių noras viską daryti vienu metu.

„Mūsų protai neramūs ir mes dažnai nesugebame daryti tik vieno dalyko. Jei valgome, pasiimame telefoną, jei einame į tualetą – taip pat. Vairavimas galėtų būti gera meditacija, jei mes tik vairuotume, bet mums tai yra nesąmonė. Galvojame, kad reikia papildomai dirbti, reikalus tvarkyti“, – pastebi dainininkė.

Vietoj telefono – laisvų rankų įranga

Nenorėdama pakartoti tų pačių klaidų, I.Zasimauskaitė įsigijo laisvų rankų įrangą. Dabar kelyje ji ne tik saugesnė, bet ir budresnė.

„Labai padeda tokiomis situacijomis, kai vairuoji, nes supranti, kad žmogui gali paskambinti ir kitu metu, nebūtina skambinti ar rašyti jau tą pačią akimirką. Neimi telefono į ranką ir turi laiko pagalvoti apie skaudžias pasekmes“, – mano dainininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius