TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iglei Bernotaitytei suėjo 18 metų, dovana – jau garaže: „Iki pilnos laimės trūksta teisių“

Lapkričio 15-ąją „X Faktoriaus“ nugalėtoja Iglė Bernotaitytė švenčia pilnametystę. Sulaukusi 18-os pagaliau ji galės išriedėti į gatves su garaže jau kurį laiką stovinčiu dailiu automobiliu. O visų kitų privalumų ir pareigybių, tapus pilnamete, Iglė sako, galėtų ir nebūti – tas suaugusiųjų gyvenimas ją kiek gąsdina.
Iglė Bernotaitytė
Iglė Bernotaitytė / Asmeninio albumo nuotr.

Gimtadienių švęsti nemėgsta

Šiemet Iglė Bernotaitytė savo gimtadienio labai laukė tik dėl vienos priežasties – tapusi pilnamete, galės pagaliau įgyti vairuotojo pažymėjimą.

„Viskas jau procese, jau netrukus laikysiu egzaminą. Marijampolėje yra tragiška rutina, iš kurios bandysiu kuo greičiau ištrūkti. Ačiū Dievui, kad turiu Vilniuje darbų, čia dažnai važinėju dėl įvairių fotosesijų, koncertų, tai tą kasdienybę taip paįvairinu. O tam automobilio man labai reikia, tėčio versti vežioti jau nebenoriu“, – 15min šypsodamasi pasakojo mergina.

Asmeninio albumo nuotr./Iglė Bernotaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Iglė Bernotaitytė

Laukimo kančias dar labiau paaštrina jau prieš kurį laiką tėvų padovanotas automobilis.

„Viską išrinkti patikėjau tėčiui, jis puikiai tame nusimano, likau labai patenkinta – mėlynos spalvos kaip mano akys, mažytis, gražus „Volkswagen Polo“ automobilis. Nebegaliu sulaukti, kada galėsiu jį vairuoti!“ – džiaugėsi ji.

Visgi paprastai Iglė savo gimtadienių nelaukia ir švęsti nemėgsta. „Iki 14-ojo gimtadienio mama rengdavo man labai gražias šventes, ateidavo draugai, šeima, sugalvodavo visokių veiklų, niekada nebūdavo liūdna. Bet vėliau, kai pačiai reikėjo pradėti organizuoti, viskas pasikeitė. Nemėgstu pati to daryti, nes reikia prisiimti atsakomybę, jaučiuosi nepatogiai. Kitų gimtadieniai man daug labiau patinka“, – juokėsi I.Bernotaitytė.

Aišku, šiemet neeilinė proga ir tikrai ne paprastas gimtadienis, tad jį tikrai paminės: „Trečiadienį, per tikrąją šventę, būsiu su šeima, o savaitgalį važiuosiu į Vilnių. Nedarysiu didelio baliaus, bet su artimiausiais draugais nueisim pavakarieniauti, o po to – kur likimas nuves.“

Asmeninio albumo nuotr./Iglė Bernotaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Iglė Bernotaitytė

Beje, gimtadienio proga Iglė savo gerbėjams padarė staigmeną – pristatė antrąją dainą ir klipą „Kas bus toliau“.

TAIP PAT SKAITYKITE: 18-ąjį gimtadienį švenčianti Iglė pristato dainą ir klipą „Kas bus toliau“

VIDEO: IGLĖ "Kas Bus Toliau"

Geriausia dovana – laiškai

Kai vieni suka galvas, niekaip nesugalvodami, ką padovanoti jubiliatui, Iglės draugams ši užduotis kur kas lengvesnė.

„Man pati geriausia dovana yra laiškai. Visi visada klausia, ko noriu dovanų, o aš jų paprašau parašyti laišką. Tada klausia, ką jame rašyti, bet būtent čia ir duodu pasukti galvą. Gėlės nuvysta, o laiškai lieka visam laikui“, – kalbėjo mergina.

Iglė laiškus ir pati rašo, ir itin mėgsta juos skaityti nuo pat vaikystės. Pasak atlikėjos, vasaros stovyklose didžiausias džiaugsmas jai būdavo slaptasis paštas. O laimėjus „X faktorių“, norinčių ką nors jai parašyti ant popieriaus lapo, atsirado dar daugiau.

Asmeninio albumo nuotr./Iglė Bernotaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Iglė Bernotaitytė

„Kai laimėjau projektą, viename tinklalapyje buvau pasakiusi savo adresą. Gavau be galo daug laiškų, kuriuos laikau stalčiuje ir vis paskaitau.

Aš ir pati labai mėgstu rašyti visus prisiminimus, nutikimus, gražias mintis... Todėl savo draugams taip pat dovanoju laiškus, kur būna tiek daug visko prirašyta“, – sakė ji.

Tad šiemet ilgesnio dovanų sąrašo Iglė nepateikė, tik užsiminė, kad jau seniai svajoja apie tatuiruotę.

Sunkiausi metai gyvenime

„Šie metai visada išliks vieni ryškiausių, bet kartu ir patys sunkiausi gyvenime metai. Tiek daug visko įvyko... – prisipažįsta Iglė. – Skūrą užsiauginau labai storą, bet vis dar esu nepakankamai stipri visiems išbandymams. Dar kai žinau, kiek jų laukia, tai nerimas kyla... Draugystės, skyrybos, draugo mirtis, po „X faktoriaus“ nebėra, kur pasislėpti, turiu būtinai su visais bendrauti. Man reikėjo greitai išmokti užkalbinti publiką, kad ji jaustųsi patenkinta, ko ilgai nesugebėjau daryti. Dabar po truputį man pradeda sektis.“

TAIP PAT SKAITYKITE: „X Faktoriaus“ nugalėtoja Iglė Bernotaitytė išsiskyrė su „radistu“ Ignu Leliu

Skūrą užsiauginau labai storą, bet vis dar esu nepakankamai stipri visiems išbandymams

Tačiau kad ir kiek teko išgyventi sunkių akimirkų, savo gyvenimu ir puikiai besisekančia karjera ji be galo džiaugiasi. „Esu labai laiminga. Kai maža buvau, šokdavau ir įsivaizduodavau, kad esu dainininkė. Dabar tai, apie ką tik svajojau, vyksta iš tikrųjų“, – šypsojosi ji.

Per šiuos metus ji įgavo ir daug pasitikėjimo savo talentu – vos tik laimėjusi „X faktorių“ Iglė netgi sudvejojo, ar tikrai buvo verta laimėti.

Asmeninio albumo nuotr./Iglė Bernotaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Iglė Bernotaitytė

„Nenoriu per daug pasitikėti, nes po to prasideda žvaigždžių liga. Labai daug tokių pavyzdžių matau. Aišku, nesakau, kad ir pati nesu sirgusi. Juk mano gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, bet kaip Samas sakė – visi suserga, bet vieni daugiau, o kiti greit pasveiksta. Mano mama visada primena, kas esu, aplaužo sparnus. Todėl abiem tėvams esu labai dėkinga.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Premjera: Iglės vaizdo klipe – aistringi bučiniai, dūžtančios lėkštės ir užsakytas lietus

VIDEO: IGLĖ LEISK BANDYT

Pasak Iglės, kai ji tokia jauna tiek daug pasiekė, toji sukakusi pilnametystė kiek gąsdina.

„Juk pati būsiu atsakinga už visus savo veiksmus. Šią vasarą turėjau gerą pamoką gyvendama Vilniuje. Galėjau susitaupyti daug pinigų, bet to nepadariau, nes nežinau, kur buvo mano protas. Viską išleidau nereikšmingiems dalykams, kurie dabar sukišti mano spintoje. Galima buvo ir be jų apsieiti, ir prisidėti prie laukiančių išlaidų, kai atsikraustysiu į Vilnių“, – sakė ji.

12-oje klasėje besimokanti Iglė sako nusprendusi iškart į universitetą nestoti – pailsės, daugiau savęs atiduos muzikai ir tvirtai apsispręs, ką studijuoti.

„Dar nežinau, ko noriu, nenorėčiau po to mesti studijų. O be to, norisi pamatyti, kaip man su muzika seksis“, – kalbėjo ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ X Faktoriaus nugalėtoja Iglė Bernotaitytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./ X Faktoriaus nugalėtoja Iglė Bernotaitytė

Ko sau palinkėtų? „Dabar jaučiu tokį akmenį ant krūtinės – reikia išlaikyti teorijos egzaminą. Atrodo, kad kai turėsiu vairuotojo pažymėjimą, tai tas akmuo nukris ir gyvenimas palengvės 120 proc. Todėl sau palinkėsiu lengvai išlaikyti egzaminą. Taip pat mokėti atsirinkti draugus, nors tą jau esu padariusi, ir džiaugiuosi savo nedideliu, bet labai geru draugų ratu. Ir dar puikiai išsilaikyti abitūros egzaminus. Ir sveikatos bei energijos tolimesniuose muzikos darbuose“, –15min sakė Iglė Bernotaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius