Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Inga Stumbrienė su šeima Naujuosius sutiko Egipte: „Po sprogimo prie piramidžių patys ten nevyksime“

Šiais metais Inga Stumbrienė su šeima Naujuosius metus nusprendė pasitikti kiek kitaip – Afrikoje, maudantis jūroje, mėgaujantis karštomis saulės voniomis... Tiesa, Stumbrams buvo neramu – prieš pat jų skrydį Egipte prie turistų autobuso sprogo bomba.
Inga Stumbrienė ir Aivaras Stumbras
Inga Stumbrienė ir Aivaras Stumbras / Tomo Zu, asmeninio albumo nuotr.

Nuolat keliaujanti Stumbrų šeima nuo Lietuvos šaltuko nusprendė kuriam laikui pabėgti į karštąjį Egiptą.

„Egipte esame lankęsi keletą kartų prieš kokius 8 metus, ten atostogaudavome, kol vaikai buvo maži. Dėl trumpo skrydžio ir gero oro rinkdavomės šią kryptį. Tad šį kartą buvo smalsu po tiek metų pertraukos vėl apsilankyti“, – 15min pasakojo Inga Stumbrienė.

Tiesa, šios krypties Ingos akiratyje pastaruosius metus nebuvo – moteris nenorėjo rizikuoti savo šeimos sveikata.

„Puikiai žinojau apie prieš kelerius metus vykusius neramumus, tad iš pradžių šios šalies net nesvarsčiau. Tačiau keletas draugų, kurie čia neseniai viešėjo, patikino, kad viskas saugu“, – sakė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė
Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė

Į užsienį šeima nusprendė vykti tarpušvenčiu. Iš pradžių svarstė apie Prancūziją, tačiau galiausiai nugalėjo Šarm aš Šeichas.

„Šiais metais planavome Naujuosius sutikti Lietuvoje, tačiau vaikai buvo labai išsiilgę kelionių, tad nusprendėme kažkur netoli ištrūkti.

Iš tiesų, iš pradžių norėjome rinktis Prancūziją, tačiau dėl protestų Paryžiuje ir susišaudymo Strasbūre šios minties atsisakėme“, – prisipažino moteris.

Prieš pat Stumbrų skrydį visą pasaulį sukrėtė žinia, jog Kaire, netoli piramidžių, šalia turistų autobuso sprogo bomba. Tačiau šeima visgi nusprendė savo planų neatšaukti, nes kelionė jau buvo užsakyta: „Iš pradžių planavome vykti ir prie piramidžių, tačiau manau, kad šios minties tikrai atsisakysime. Dėl kitų ekskursijų dar neapsisprendėme.“

Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė
Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė

Taip sutapo, kad Stumbrai Egipte atšventė ir Naujuosius metus. Jie buvo kitokie, nei jie paprastai mini Lietuvoje, bet ne ką mažiau įdomūs.

„Neturime tradicijos būtinai kažkur ištrūkti per šią šventę, tačiau pastaruosius metus vis suplanuojame kokią nedidelę pažintinę kelionę, kad pamatytumėme, kaip įvairios šalys pasitinka Naujuosius.

Šįkart viešbutyje buvo surengta labai graži šventė su naujametine vakariene, dideliu koncertu, fejerverkais. Viešbutis tiesiog mirgėjo nuo gausybės šventinės atributikos“, – 15min pasakojo Inga Stumbrienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje