Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ingos Stumbrienės šeima Naujuosius sutiko Laplandijoje: fotosesijai su Kalėdų Seniu visi pasipuošė raudonai

Inga Paksaitė-Stumbrienė Naujuosius metus šiemet pasitiko neįprastai. Su šeima ji kelioms dienoms išvyko į Laplandiją: pasigrožėjo tikra suomiška žiema, aplankė Kalėdų Senį ir iš arti pamatė, kaip šventiniu laikotarpiu vaikų pamėgtame regione dirba elfai, kaip kuriama kalėdinė nuotaika.
Inga Stumbrienė su vyru Aivaru ir vaikais Estela ir Gabrieliumi
Inga Stumbrienė su šeima / Asmeninio albumo nuotr.

„Vaikai labai norėjo pamatyti Kalėdų Senį – tai buvo vienintelis dalykas, kuris viliojo mane važiuoti į tokį didžiulį šaltį“, – Žmonės.lt linksmai pasakojo I.Stumbrienė.

Tuo metu Laplandijoje termometro stulpelis buvo nukritęs iki 24 laipsnių šalčio. Ir nors Lietuvoje Naujųjų naktis taip pat nepagailėjo šaltuko, ten, Suomijoje, esą ir šaltis kitoks, todėl prieš vykstant į kelionę Stumbrų šeimai teko atitinkamai pasiruošti.

Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė
Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė

„Draugai patikino, kad bus tikrai šalta, tačiau nepabūgome ir gerai pasiruošėme: turėjome kombinezonus, šiltus batus, termodrabužius, specialius kremus – apie viską pagalvojome“, – sakė Laplandijoje su vyru Aivaru ir vaikais Estela bei Gabrieliumi tris dienas praleidusi I.Stumbrienė.

Šiaurinėje Suomijos dalyje šeima buvo pirmą kartą, todėl dar prieš vykdami kruopščiai apgalvojo, ką jie ten norėtų pamatyti, ką išbandyti.

Stumbrai aplankė Kalėdų Senio kaimelį, taip pat – ir Kalėdų Senio parką, įrengtą ant kalno, čia įkurdintos Kalėdų Senio pagalbininkų elfų dirbtuvės, kuriose jie moko atvykusius ir meduolius kepti, ir gražų žodį pasakyti, ir visaip kitaip kuria šventinę nuotaiką.

Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė
Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė

„Labiausiai mums patiko pasivažinėjimas rogėmis su elniais. Ten susitikome su gidu iš Lietuvos, kuris mus nuvežė į tikrą elnių fermą, galėjom juos ir paglostyti, ir pamaitinti. Galiausiai paskui juos pakinkė ir leido mums pasivažinėti mišku – įspūdinga“, – pasakojo pašnekovė.

Naujuosius metus šeima palydėjo ledo viešbutyje, ten, ledo restorane, sutiko ir 2016-uosius.

Ar I.Stumbrienė dar kartą norėtų Naujuosius sutikti Laplandijoje? „Net nežinau. Buvo įdomu, tačiau ten su vyru nukeliauti norėjome dėl vaikų. Turėjome begalinį norą jiems parodyti Kalėdų Senį, tol, kol jie dar tiki juo“, – sakė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė
Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė
Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė su dukra Estera
Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė su dukra Estela

Pasak jos, planas pavyko – Estela ir Gabrielius iki šiol gyvena įspūdžiais iš susitikimo su Kalėdų Seniu. Tiesa, jį šeima aplankė du sykius: ir gruodžio 31-ąją, ir sausio 1-ąją. „Pirmą kartą jie paprašė jo dovanų, o kitą dieną atvyko už jas padėkoti. Norėjome sustiprinti įspūdį ir pabrėžti, kad už dovanas reikia jausti dėkingumą“, – sakė I.Stumbrienė.

Fotosesijoje su Kalėdų Seniu Stumbrų šeima įsiamžino pasipuošę raudonais drabužiais. Pasak Ingos, raudona spalva asocijuojasi ne tik su šventiniu, kalėdiniu laikotarpiu, bet ir su prasidėjusiais Raudonos ugninės beždžionės metais. 

Daugiau kelionės Laplandijoje akimirkų – nuotraukų galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius