Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ingrida Martinkėnaitė per plauką vos neteko visų santaupų: į panašią situaciją patenka antrąkart

Atlikėja Ingrida Martinkėnaitė antradienį pradėjo žvaliai, tačiau vienas pokalbis nuotaiką kaip reikiant nuslopino. Patekusi į telefoninių sukčių apgaulę, dabar moteris pataria, kaip išvengti nusikaltėlių pinklių.
Ingrida Martinkėnaitė, telefoniniai sukčiai
Ingrida Martinkėnaitė, telefoniniai sukčiai / Vida Press ir 15min nuotr.

15min susisiekus su žinoma moterimi, ji neslėpė apmaudo dėl įvykusios situacijos. Ingrida pasakoja, kad viskas nutiko labai greitai – namie ji užsiėmė buitiniais darbais, prižiūrėjo dukrą Evą. Ir staiga sulaukė skambučio iš esą SEB banko darbuotojo.

„Banko darbuotoju prisistatęs asmuo iš pradžių teiravosi, ar aš esu namuose, tada pasakojo apie įvykdytą pinigų pervedimą į Kazachstaną, esą iš mano sąskaitos buvo pervesta 500 eurų. Pabrėžė, kad reikia staigiai stabdyti šią situaciją, o tai padaryti galima iš karto atsisiuntus programėlę, kuri neva užtikrins saugumą asmeninėje sąskaitoje“, – apie telefoninių sukčių skambutį pasakoja Ingrida.

Jau atsisiuntus programėlę jai toptelėjo mintis, kad kažkas su šiuo skambučiu negerai. Tačiau sukčiai taip gerai užkalbėjo dantį, kad Ingrida iš pradžių net nespėjo suvokti, jog tai gali būti apgaulė. Vis tik pradėjus vesti asmeninius duomenis, moteris suprato, kad reikia staigiai numesti ragelį.

„Su šia programėle, anot jų, galėčiau apsaugoti savo duomenis. Sakiau, kad neturiu jos. Tai jie man paaiškino, kaip atsisiųsti ir kokius duomenis suvesti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Telefoninis sukčius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Telefoninis sukčius

Ir kai pradėjau sakyti savo duomenis, nes paprašė prisijungimo kodų, supratau, kad kažkas negerai. Jie pradėjo mane spausti, nes ir pati aiškinausi situaciją, klausinėjau tam tikrų dalykų. Tada staigiai padėjau ragelį, ištryniau programėlę. Iškart paskambinau tikram bankui ir užblokavau visas sąskaitas“, – prisimena moteris.

Antro skambučio iš sukčių nesulaukusi Ingrida stebisi, kad viskas įvyko meistriškai greitai – jie kalbėjo kaip tikri banko darbuotojai, o programėlę, kurios pavadinimo nepamena, siuntėsi ne šiaip iš kažkokio internetinio puslapio, o būtent iš „Google Play“.

„Tikrai jiems viską būčiau pasakiusi, nes viską darė tikrai meistriškai. Žinojo ir mano elektroninį paštą, kitus duomenis. Tiesą sakant, informacijos apie mane jie turėjo nemažai“, – sako I.Martinkėnaitė.

15min pasiteiravus, ar po šio įvykio ji ketina kreiptis į teisėsaugą, kad sukčiai būtų sugauti, moteris sako nesikreipsianti. Anot Ingridos, jie nespėjo nuimti jokių pinigų, tad jokių nuostolių ji nepatyrė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ingrida Martinkėnaitė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ingrida Martinkėnaitė

„Dabar galiu tiesiog įspėti sekėjus ir kitus žmones, kad būtų budresni šiuo periodu, nes visiems sunku. O ir banko darbuotojai sakė, jog labai suaktyvėjo sukčių veikla. Kai visi namie, bando kitaip įsilaužti į pinigines. Tai gali užklupti kiekvieną. Net tą pačią dieną viena sekėja pasakojo, kad iš jos irgi bandė išlupti pinigus. Matyt, dėl finansiškai sudėtingos padėties žmonės bando visais būdais pralobti. Tačiau netgi tada, kai esame užsisukę darbuose, niekada negalima niekam sakyti savo duomenų“, – pataria Ingrida.

Beje, tai nėra pirmas kartas, kai sukčiai bandė išvilioti iš žinomos moters pinigus. Panaši situacija nutiko prieš 10 metų, kai atostogaudama Karibuose ir bandydama atsiskaityti su kreditine kortele, suprato, kad nuo jos buvo nuskaityti pinigai.

„Po šio įvykio iškart paskambino banko darbuotojai. Paaiškino, kad visi pirkimai įvyko kažkur Pietų Afrikoje. Nuo mano kortelės buvo padaryti pavedimai, nuimti pinigai, bet bankas man viską grąžino. Kalbėjo labai panašiai kaip tie vagys, todėl gal ir patikėjau.

Klausė, ar aš namie, ar turiu prie savęs kortelę. Uždavinėjo labai panašius klausimus. Na, žodžiu, tiesiog reikia žinoti, kad tokiomis situacijomis turime būt budrūs“, – sako I.Martinkėnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas