Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš žurnalisto lūpų – neeilinė istorija, kaip trumpikės išdavė valstybinę paslaptį

Gyvenimo būdo laidoje savo istorijomis dalinosi žinomi Lietuvos žmonės, kurie savo prisiminimus sudėjo į knygas. Ne vienas pasakojimas privertė išsižioti. Kaip vyriški apatiniai atskleidė valstybinę paslaptį? Kodėl prancūzai atleidžia neištikimybę? Iš ko jaunystėje didžiulius pinigus uždirbdavo Andrius Užkalnis?
Erika Umbrasaitė, Andrius Užkalnis ir Skirmantas Pabedinskas
Erika Umbrasaitė, Andrius Užkalnis ir Skirmantas Pabedinskas / 15min nuotr.

„Kone visos tarybiniais metais patirtos istorijos yra vertos knygos puslapių. Pavyzdžiui, už televizijos ekrane parodytus reportažus ne kartą teko aiškintis saugumiečiams. Viena tokių istorijų – pasakojimas apie vyriškus apatinius. Filmavome siuvyklą, kuri gavo naujas siuvimo mašinas. Paminėjau, kad su nauja įranga bus pasiuvama kur kas daugiau apatinių tarybinės Lietuvos vyrams.

Ši naujiena ne juokais įpykdė aukštus pareigūnus, mat aš, pasirodo, įvardindamas siuvamų trumpikių kiekius, išdaviau valstybinę paslaptį. Esą priešai pagal įvardintus kiekius ir trumpikių dydžius galėjo apskaičiuoti kiek Lietuvoje yra kariuomenei tinkamų vyrų“, – pasakojo TV žurnalistas Skirmantas Pabedinskas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Žurnalistas Skirmantas Pabedinskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Žurnalistas Skirmantas Pabedinskas

Tuo metu rašytojas ir žurnalistas Andrius Užkalnis, neseniai pristatęs knygą apie pirmąjį Lietuvos atkurtos nepriklausomybės dešimtmetį, pasidalino kita ne ką mažiau kurioziška situacija.

„Buvo laikai, kai Lietuvoje atsirado pirmieji bananai. Tada jų kilogramas kainuodavo šešis dolerius ir nusipirkti jų galėjai tik vadinamose valiutinėse parduotuvėse. O tai reiškė, kad jų nusipirkti galėjo tik pasiturintieji.

Gavau aš dolerių ir, žinot, ką padariau? Nusipirkau bananų. O tada išdidžiai ėjau Vilniaus gatve ir juos valgiau. Valgiau taip, kad į mane visi žiūrėtų. Vardan to dėmesio buvo verta išleisti šešis dolerius“, – juokėsi A.Užkalnis prisipažinęs, kad anais laikais uždirbdavo gerokai daugiau nei jo mama ir galėdavo sau leisti rengtis importiniais drabužiais bei valgyti gurmanišką maistą.

Viganto Ovadnevo nuotr./Andrius Užkalnis
Viganto Ovadnevo nuotr./Andrius Užkalnis

Specialiai į gyvenimo būdo laidos filmavimą iš Prancūzijos atvykusi rašytoja Erika Umbrasaitė studijoje dalinosi gyvenimo Prancūzijos provincijoje ypatumais.

„Per dešimt metų, kuriuos su vyru gyvename Dordonės regione, pastebėjau daugybę prancūziško gyvenimo įdomybių. Pavyzdžiui tai, kaip jie subtiliai reaguoja į meilės romanus. Visi žino, kad daugeliui prancūzų turėti meilužį ar meilužę – savaime suprantamas dalykas. Net yra numatytas laikas meilės pasimatymams – nuo 12 iki 14 val. ir nuo 17 iki 19 val.

LNK nuotr./Laidos „Valanda su Rūta“ akimirka
LNK nuotr./Laidos „Valanda su Rūta“ akimirka

Paskutinis skandalas, kai buvo paviešintas kandidato į Paryžiaus merus Benjamino Griveaux vaizdo įrašas, kuriame jis tenkino savo aistrą, puikus įrodymas, kaip prancūzai subtiliai reaguoja lovos reikalus. Niekas nekalė politiko prie kryžiaus. Prancūzai atleidžia neištikimybę, kas lietuvaičiams labai sunkiai suvokiama, nes mano, kad „nuėjimas į kairę“ gali atgaivinti išsikvėpusius santykius“, – pasakojo rašytoja Erika Umbrasaitė.

LNK laida „Valanda su Rūta“ ketvirtadienio vakarą, 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius