Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išėjusi į pensiją senjorė Austina atrado aistrą: „Jei galėčiau, tai ir į namus negrįžčiau“

74 metų senjorė Austina Pocienė kažkada dirbo stiklo fabrike, vėliau įkūrė savo gėlių verslą, o išėjusi į pensiją stačia galva nėrė į nuo vaikystės puoselėtą svajonę – keliones. Moteris drąsiai keliauja ne tik po egzotinius kraštus, juokaudama, kad jeigu tik galėtų, į namus visai negrįžtų, bet ir eilinę dieną, pasičiupusi draugę už parankės, skuba į autobusų stotį, nusiperka bilietus be išankstinio planavimo ir traukia bet kuria kryptimi nuotykių ieškoti.
Senjorė Austina Pocienė
Senjorė Austina Pocienė / Evaldo Rudžio nuotr.

Kaip ir kiekvieną šeštadienį, „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus vėl žadins senjorų norus pildanti laida „Pirmi kartai. 60+“, kurioje dalinamasi ne tik senjorams aktualia šių dienų informacija, bet ir unikaliomis istorijomis, kurių herojai, laužydami mitus apie savo amžių, išpildo ilgai kauptas svajones ir pasiryžta išbandyti dalykus pirmą kartą savo gyvenime.

Šios savaitės laidos herojė – 74 metų Austina Pocienė, kuri išėjusi į pensiją atrado didžiulę aistrą – keliones. Vien šiemet moteris jau yra aplankiusi penkias šalis, o į laidos filmavimo aikštelę atskubėjo kone tiesiai iš oro uosto, po kelionės saulėtoje Portugalijoje.

„Kai aš pradėjau keliauti, man ir Lenkija buvo egzotika, o dabar... Ko gero, jeigu tik galėčiau, keliaučiau nuolatos, negrįžčiau net namo. Tai savotiškas turtas, nes po kelionių vartant nuotraukas, gali antrą kartą keliauti, tik jau atsiminimų keliu“, – laidoje pasakojo moteris.

Tų prisiminimų iš kelionių senjorė prikaupusi apsčiai. Vienas įsimintiniausių vizitų jai buvo Amerikoje, mat šią šalį aplankyti Austina pasakoja svajojusi nuo vaikystės, kuomet mama siūdavo jai sukneles iš medžiagų, atsiųstų iš už Atlanto.

„Nuo vaikystės aš labai norėjau pamatyti Ameriką ir taip kortos iškrito, kad sūnus vyko tenai ir mes, trys draugės, prisijungėm kartu. Buvo fantastiška kelionė, atrodė, kad ir maistas, ir žemė ten kitokia. Amerikoje gyvenantys žmonės yra kur kas laisvesni, jie į parduotuves užsuka vilkintys pižamas, neturi kompleksų, nes kaip nori, taip gyvena“, – patyrimais dalijosi senjorė.

Nepaprastą įspūdį Austinai paliko ir kitas kraštas – Japonija, kur vyresnio amžiaus žmonės itin gerbiami. Tačiau atradimų senjorei netrūksta ir Lietuvoje, mat jeigu ji nevyksta į tolimesnę kelionę, vienos dienos išvyką susiorganizuoja spontaniškai ir iš anksto daug neplanuojant.

„Kuomet neturiu ką veikti, čiumpu draugę už parankės, kartu nueiname į autobusų stotį ir vykstame pirmu pasitaikiusiu maršrutu į kitą Lietuvos miestą. O ten jau praleidžiam visą dieną, pačios iššniukštinėjame, atrandam nematytų objektų. Kartais užtenka tiesiog pajūryje išgerti puodelį kavos ir vėl grįžti atgal namo“, – pasakojo senjorė.

Tiek daug keliauti Austina pradėjo tik išėjusi į pensiją. Prieš tai moteris dirbo stiklo fabrike, stiklo gaminių apdailintoja, o vėliau įkūrė savo gėlių verslą. Visgi, daug ką pasaulyje mačiusi, daug kur pabuvojusi ir daug ką patyrusi, senjorė laidos metu išduos vieną paslaptį – pramogą, prie kurios jai dar neteko prisiliesti.

„Niekada nesu žaidusi golfo, nors keliaujant po pasaulį ne kartą mačiau plačius golfo laukus, tačiau kas per žaidimas juose vyksta – tik įsivaizduoti galiu“, – atviravo moteris.

Būtent todėl laidos kūrybinė komanda Austiną pakvies į Donato Gurnio golfo studiją, esančią Kaune, bei išpildys jos svajonę. Pasak trenerio, golfui nėra reikalingas specialus fizinis pasiruošimas, todėl šį sportą išmėginti gali kiekvienas, o svarbiausia, tai ilgaamžiška veikla, kuria užsiimti žmogus gali visą gyvenimą, kol juda, nepriklausomai nuo metų, užrašytų pase.

Laida „Pirmi kartai. 60+“ – šeštadieniais, 17 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius