-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingą eglę namuose papuošę Patricija ir Ali Gadžijevai: „Saugome ją tarsi žandarai“

Gražiausių metų švenčių Patricijos ir Ali Gadžijevų šeima laukia kone visus metus. Kavinių tinklo „Ali šokoladinė“ įkūrėjams meilę Kalėdoms įskiepijo tėvai, o nostalgiški prisiminimai skatina pasaką kurti ir savo namuose.
Patricija ir Ali Gadžijevai su sūnumi Ajumi
Patricija ir Ali Gadžijevai su sūnumi Ajumi / Akvilės Razauskienės nuotr.

Pats pirmasis Kalėdų laukimu užsidegė jauniausias šeimos narys – dvejų metukų Ajus. Jau lapkričio gale mažasis pradėjo dairytis pro langus tikėdamasis išvysti jo dovanų sąrašą jau turintį Kalėdų Senelį.

Pirmąją žiemos dieną namuose sužibo ir Kalėdų eglė, kasmet vis didesnė eglė Gadžijevų šeimoje kelerius metus iš eilės puošiama vis tais pačiais žaisliukais.

„Nuo pat mūsų su Ali santykių pradžios, kai dar nebuvo Ajaus, eglutę puošiame tik stikliniais žaisliukais. Kiekvienas jų man – itin brangus, atgaivina prisiminimus. Kelis iš jų padovanojo mama, o man beprotiškai gražu, kai vaikai žaisliukus perima iš tėvų“, – 15min pasakoja „Ali šokoladinės“ bendraturtė Patricija Gadžijeva.

Per kelerius metus šeimai pavyko sukaupti keliasdešimt papuošimų, tačiau moteris pasirūpina ir naujais žaisliukais. Atsargas tenka papildyti ir dėl naujausios šeimos narės – mišrūnės Kudlės.

Akvilės Razauskienės nuotr. /Patricija ir Ali Gadžijevai su sūnumi Ajumi
Akvilės Razauskienės nuotr. /Patricija ir Ali Gadžijevai su sūnumi Ajumi
Akvilės Razauskienės nuotr. /Augintinė Kudlė
Akvilės Razauskienės nuotr. /Augintinė Kudlė

„Ji mėgsta palįsti po eglute, apuostinėti dovanas. Kol kas didesnių nelaimių nepatyrėme, tačiau, jeigu neprižiūrėtume ir prie eglutės tarsi žandarai nestovėtume, eglė tikriausiai jau būtų nuversta“, – juokiasi P.Gadžijeva.

Jau trečias Kalėdas su pirmagimiu Ajumi mininti šeima eglę, grojant muzikai, puošia drauge. Visgi moteris pripažįsta, kad medis didžiausią džiaugsmą kelia būtent jai.

„Ali negali atsistebėti, kad aš kasmet eglute džiaugiuosi tarsi vaikas. Ją puošiant sūnus taip pat netveria laime, bet tai trunka tą vieną vakarą. Vėliau apie medį jis pamiršta“, – šypsosi mama.

Akvilės Razauskienės nuotr. /Patricijos ir Ali Gadžijevų sūnus Ajus
Akvilės Razauskienės nuotr. /Patricijos ir Ali Gadžijevų sūnus Ajus
Akvilės Razauskienės nuotr. /Patricijos ir Ali Gadžijevų sūnus Ajus su augintine Kudle
Akvilės Razauskienės nuotr. /Patricijos ir Ali Gadžijevų sūnus Ajus su augintine Kudle

Ir nors Kalėdos be eglutės Gadžijevų šeimoje neįsivaizduojamos, prakalbus apie šventes atmintyje iššoka prisiminimai apie bendrą šeimos stalą. Jau ne vienerius metus pirmoji Kalėdų diena minima būtent šiuose namuose.

Šiais metais teks rūpintis ir Kūčių stalu, tad, kaip atskleidžia Patricija, pasiruošimasis prasideda likus kelioms dienoms.

„Jau šiandien galutinai suderinsime sąrašą, bėgsime į parduotuves. Patiekalų nebus daug, tačiau norisi, kad šventinis maistas būtų skanus, kokybiškas, o tai reikalauja laiko“, – sako P.Gadžijeva.

Puikiai virtuvę išmananti šeima savo svečius lepins tradiciniais lietuviškais patiekalais, kuriuos papildys šiuolaikinės virtuvės gardumynai.

„Kad ir kaip keistai beskambėtų, man šventinis stalas yra neįsivaizduojamas be silkės, anties ir mūsų desertų. Tik aš niekada nepabėgu nuo mamos vaikystėje mums per šventes gamintų patiekalų – neįsivaizduočiau Kalėdų be baltos mišrainės“, – šypsosi moteris.

Akvilės Razauskienės nuotr. /Patricija Gadžijeva su sūnumi Ajumi
Akvilės Razauskienės nuotr. /Patricija Gadžijeva su sūnumi Ajumi

Tokią meilę šventėms P.Gadžijeva paveldėjo iš savo mamos. Kone savaitę vykstantis pasiruošimas Kalėdoms – vienas gražiausių išlikusių vaikystės prisiminimų.

„Mama nuo pat mažens skiepijo, kaip svarbu per šventes būti kartu, rodė didžiulį norą suburti šeimą. Prisimenu visas savo Kalėdas, ruošimąsi, kepamus pyragus ar tortus. Tą patį stengiamės daryti ir savo šeimoje“, – prisiminimais dalijosi „Ali šokoladinės“ bendraturtė.

Kalėdų Senelis jau sulaukė Ajaus dovanų sąrašo, o tėvai laiškų nusprendė nesiųsti. Patricija Gadžijeva juokiasi, kad Senelis pats kuo puikiausiai sugeba išrinkti tai, ko nori širdis: „Tikriausiai turi labai gera klausą.“

Visgi po itin darbingo gruodžio mėnesio šeimoje geriausia dovana – bendras laikas kartu.

„Šie metai buvo labai intensyvūs, darbingi – pamatydavau vyrą ryte ir jau tik vakare, prieš eidama į lovą. Tad sau pasižadėjome, kad 2018-ieji metai bus ramesni, dažniau džiaugsimės tuo, ką esame nuveikę. Kartais atrodo, kad tam tikros akimirkos dingsta tiesiog per greitai“, – sako Patricija, sau ir žmonėms linkėdama harmoningų, laimingų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius