Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Leonavičiūtė įsiamžino atviroje V.Žilinsko fotosesijoje: „Sukūrėm vasarą, kai už lango minusas“

Lietuvą vis labiau džiuginant pavasariškiems orams, garsus fotografas Vilmantas Žilinskas pristatė „karštą“ ir vasarišką fotosesiją, kurioje įsiamžino sveikatingumo ir sporto trenerė Jolanta Leonavičiūtė. Atviros nuotraukos jau netruko sulaukti didelio dėmesio, vis dėlto V.Žilinskas šypteli – fotosesijos mintis kur kas gilesnė, nei gali pasirodyti iš pradžių.
Jolanta Leonavičiūtė
Jolanta Leonavičiūtė / Vilmanto Žilinsko nuotr.

Kaip portalui Žmonės.lt pasakojo V.Žilinskas, idėja surengti būtent tokią vasarišką fotosesiją kilo tikrai ne atsitiktinai.

„Iki vasaros – daugiau nei du mėnesiai, saulę žiemos metu matome vos kartą į savaitę, tad nusprendėme susikurti dirbtinį paplūdimį nelaukiant vasaros. Tai tarsi apsilankymas soliariume – supranti, kad netikra, bet vitaminas D vis tiek gaminasi. Fotostudijoje įjungiau visus turimus šildytuvus, termometras rodė 27 laipsnius, saulę pakeitė galingos apšvietimo lempos ir vuolia – turim karštą vasarą, kai už lango minusas.

Savo nuotraukose dažnai pasitelkiu smėlį, vandenį, baseinus kaip foną. Man gamta ir jos materijos atrodo neatsiejama nuo moters grožio. Smėlio smiltys, palmės lapai bei vandens lašai – pats tinkamiausias vasaros „rūbas“ moters kūnui“, – apie vizualinę idėją pasakojo V.Žilinskas.

Tiesa, priduria 15 metų moteris fotografuojantis V.Žilinskas, ši fotosesija, kaip ir visos jo kitos, savyje slepia gilesnę prasmę. Ja fotografas nori dar kartą atkreipti dėmesį į moters meilės sau ir pasitikėjimo savimi stygių, padrąsinti mylėti savo kūną.

„Bet supraskite – mylėti vis tik yra veiksmažodis, todėl noriu pabrėžti, kad tą reikia iš tiesų ir daryti veiksmais: prižiūrėti, puoselėti, gyventi aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą, negaišti laiko savigraužai ir toksiškam elgesiui, dar nuo romėnų laikų žinomas posakis „Sveikame kūne – sveika siela“.

V.Žilinskas priduria, kad atėjus pavasariui kiekvienai moteriai linki pažadinti savyje esantį moteriškumą, skleisti jį, nesigėdyti savo kūno, pasitikėti savimi labiau.

„Turbūt nėra nieko labiau žavinčio nei savimi pasitikinti ir savo kūną bei sielą puoselėjanti moteris. Ir dar linkiu mažiau pavydo, tai neturi nieko bendro su sveiku protu ir sąmoningumu. Tik su jūsų menka saviverte.

Jūs sakysite, „bet, o kam čia demonstruotis prieš visus, tegul sau pasilieka ir tas nuotraukas“. Ir jūs būsite visiškai teisūs, tačiau tebūnie Jolantos drąsa ir laisvė daryti tai, ką ji nori pavyzdys toms, kurios bijo ir nedrįsta. Ir tai nebūtinai turi būti apie nuotraukų viešinimą. Mėgaukitės gyvenimu, gyvenkite jį kiekvieną dieną ir mažiau galvokite, kas ką apie jus galvoja ir kalba. Tie, kurie renkasi gyventi svetimus gyvenimus – dažnai neturi nieko džiuginančio savuosiuose“, – įsitikinęs V.Žilinskas.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius