Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

J.Žižė grįžo į soc. tinklus ir sako kovosianti prieš patyčias: „Pradedam naują bangą be brukalų“

Sulaukusi kritikos dėl skandalingai nuaidėjusio instagramo konkurso jo organizatorė Julija Žižė buvo priėmusi sprendimą kuriam laikui pasitraukti iš socialinių tinklų. Dabar, praėjus mėnesiui, ji į juos sugrįžo ir sako, kad sugrįžo kitokia. „Pradedam naują bangą be brukalų, kur bus atsakoma už kiekvieną pasakytą žodį ar padarytą veiksmą“, – teigia prieš patyčias ketinanti kovoti Julija.
Julija Žižė
Julija Žižė / Organizatorių nuotr.

Apie sugrįžimą į socialinius tinklus ir sprendimus, kuriuos priėmė, J.Žižė savo draugams ir sekėjams pranešė ketvirtadienio rytą.

„Atsikvėpiau, pailsėjau, buvau daug su savimi, su šeima, draugais... Daug mąsčiau ir džiaugiuosi, kad gyvenu ir vis mokausi. Kalbėti, rašyti, galvoti ir jausti atsakingai. Suprasti, kad nėra vienos tiesos. Nes jų daug. Visų skirtingos... TIESOS. Ir kuri iš jų pranašesnė? O kuri turi nusileisti? Ir apskritai – ar turi?

Pastaruoju metu supratau aiškiai tik vieną dalyką – bet kokia kaina vengsiu tų, kurie be jokių vidinių įsipareigojimų prie savo vardo deda grotažymę #AŠ PRIEŠ PATYČIAS ar #AŠ PRIEŠ SMURTĄ ir, nė neatvėsus klaviatiūrai, kuria šie žodžiai buvo spausdinti, viešoje erdvėje imasi rašyti įžeidžiančius komentarus, neva juokais, bet iš tiesų skaudžiai pašiepdami įrašinėja podkastus, niekina sutrikusius ar menkina kitaminčius.

Aš stengsiuosi elgtis kitaip. Dėsiu visas pastangas, kad mintimis, žodžiais bei darbais išpildyčiau lūkesčius tų, kuriems reikia paramos atsilaikant prieš smurtą. Aš su Jumis. Pabrėšiu, prieš bet kokį smurtą. Ir ne mažiau širdį ar kūną žalojančias patyčias.

Esu seniai išmokusi vieną svarbiausią savo gyvenimo pamokų – kiekvienas žodis ar darbas grįžta su kaupu, tad mano sąžinė senai rami.

Tai, kas mūsų nenužudo, padaro stipresniais, įžvalgesniais, atsakingesniais, tyrinėjančiais, atidžiau besirenkančiais.

Pasirinkau ir aš. Žinau, tikrai, kad kokia buvau, jau niekada nebebūsiu. Kasdien gyvensiu taip, kad rytoj būčiau geresnė pati savęs versija. Dirbsiu daugiau bei ilgiau, bet dirbsiu savo sveikesnei gyvenimo kokybei, tiek aplinkos, tiek kūno ir sielos. Gilinsiuos, klausiu, analizuosiu, tikrinsiu tam, kad būčiau tikra dėl to, ką pati vartoju ir ką jums, savo ištikimiausiems, rekomenduoju arba apie ką pasakoju.

Konsultuosiuosi su ekspertais, mokslininkais, turinčiaisiais skirtingas nuomones, kartu rasim bendrą kalbą, savo TIESĄ.

Pradedam naują bangą be brukalų, kur bus atsakoma už kiekvieną pasakytą žodį ar padarytą veiksmą! Ir gal pabandom nuo šiol bendrauti be vaidybos, be filtrų, be naudos sau, be kaukių? Ką manai, ar pats, ko šitaip trokšti, sugebėsi atlaikyti?“ – feisbuke ir instagrame rašė J.Žižė.

View this post on Instagram

Atsikvėpiau, pailsėjau, buvau daug su savimi, su šeima, draugais... daug mąsčiau ir džiaugiuosi, kad gyvenu ir vis mokausi. Kalbėti, rašyti, galvoti ir jausti atsakingai. Suprasti, kad nėra vienos tiesos. Nes jų daug. Visų skirtingos... TIESOS. Ir kuri iš jų pranašesnė? O kuri turi nusileisti? Ir apskritai – ar turi? Pastaruoju metu supratau aiškiai tik vieną dalyką – bet kokia kaina vengsiu tų, kurie be jokių vidinių įsipareigojimų prie savo vardo deda grotažymę # AŠ PRIEŠ PATYČIAS ar # AŠ PRIEŠ SMURTĄ ir, nė neatvėsus klaviatiūrai, kuria šie žodžiai buvo spausdinti, viešoje erdvėje imasi rašyti įžeidžiančius komentarus, neva juokais, bet iš tiesų skaudžiai pašiepdami įrašinėja podkastus, niekina sutrikusius ar menkina kitaminčius. Aš stengsiuosi elgtis kitaip. Dėsiu visas pastangas, kad mintimis, žodžiais bei darbais išpildyčiau lūkesčius tų, kuriems reikia paramos atsilaikant prieš smurtą. Aš su Jumis. Pabrėšiu, prieš bet kokį smurtą. Ir ne mažiau širdį ar kūną žalojančias patyčias. Esu senai išmokusi vieną svarbiausią savo gyvenimo pamokų - kiekvienas žodis ar darbas grįžta su kaupu, tad mano sąžinė senai rami. Tai, kas mūsų nenužudo, padaro stipresniais, įžvalgesniais, atsakingesniais, tyrinėjančiais, atidžiau besirenkančiais. Pasirinkau ir aš. Žinau, tikrai, kad kokia buvau, jau niekada nebebūsiu. Kasdien gyvensiu taip, kad rytoj būčiau geresnė pati savęs versija. Dirbsiu daugiau bei ilgiau, bet dirbsiu savo sveikesnei gyvenimo kokybei, tiek aplinkos, tiek kūno ir sielos. Gilinsiuos, klausiu, analizuosiu, tikrinsiu tam, kad būčiau tikra dėl to, ką pati vartoju ir ką jums savo ištikimiausiems rekomenduoju arba apie ką pasakoju. Konsultuosiuosi su ekspertais, mokslininkais, turinčiaisiais skirtingas nuomones, kartu rasim bendrą kalbą, savo TIESĄ. Pradedam naują bangą be brukalų, kur bus atsakoma už kiekvieną pasakytą žodį ar padarytą veiksmą! Ir gal pabandom nuo šiol bendrauti be vaidybos, be filtrų, be NAUDOS SAU, be kaukių??? Ką manai, ar pats, ko šitaip trokšti, sugebėsi atlaikyti?

A post shared by J U L I J A Ž I Ž Ė (@julija_zize) on

15min primena, kad spalį internete nugriaudėjo naujiena apie dar neregėtą konkursą, pavadinta analogų neturinčia „influencerių“ padėkos akcija sekėjams. Jame panorę dalyvauti žmonės instagrame privalėjo pasekti konkurso ir tokių asmenų kaip Natalija Bunkė, Gerda Žemaitė, Gintarė Gurevičiūtė ar Paulius Morkūnas paskyras instagrame. Taip pat turėjo dalytis žinia apie konkursą, įvykdyti dar keletą sąlygų.

Tačiau šis „influencerės“ J.Žižės inicijuotas konkursas jau nuo pat pradžių buvo apipintas skandalais. Iš pradžių jis imtas vadinti sekėjų pirkimu, kritikuotas dėl prizų, tokių kaip plastinė krūtų operacija. Vėliau diskusijos virė dėl to, kad pagrindinis prizas – BMW X3 – yra pačios J.Žižės automobilis, kurį pati iš JAV įsigijo naudotą, o kai kurie prie konkurso sutikę prisidėti „influenceriai“ turėjo susimokėti po 500 eurų.

Asmeninio albumo nuotr./Julija Žižė
Asmeninio albumo nuotr./Julija Žižė

Spalio 19 dieną buvo išrinkti konkurso laimėtojai. Paaiškėjo, kam atiteks BMW X3 bei kiti smulkesni prizai, kas tapo pretendentėmis gauti krūtų plastinę operaciją. Atrodytų, išrinkus laimėtojus audros turėjo nurimti. Tačiau taip nebuvo.

Konkursas imtas vadinti neskaidriu, reikalauta perrinkti nugalėtoją, mat internautai atkapstė, kad BMX X3 laimėtojas valdo įmonę, kuri padeda įsigyti iš JAV atgabentus automobilius. J.Žižės dovanojamas automobilis taip pat buvo atgabentas iš JAV, kas daliai konkursą stebėjusių žmonių sukėlė įtarimą.

Įtarimą jiems sukėlė ne tik tai. Atsirado teigiančių, kad laimėtojas esą neįvykdė būtinų sąlygų prizui gauti (instagrame nepasekė visų anketų, kurias reikėjo pasekti, nesidalino reikiamais įrašais), taip pat tokių, kurie stebėjosi, kaip taip greitai konkurso organizatoriai susisiekė su laimėtoju, tarsi jau būtų iš anksto turėję jo telefono numerį. Vis dėlto pats Lukas Abeciūnas 15min teigė visas konkurso sąlygas įvykdęs ir jokių ryšių su J.Žižė iki tol neturėjęs.

Galiausiai J.Žižė atsiprašė savo sekėjų už padarytas klaidas ir nusprendė laikinai atsitraukti nuo socialinių tinklų.

„Aišku, kad prisiimu visą atsakomybę ir visą kaltę dėl konkurso metu padarytų klaidų. Labiausiai atsiprašau savo kolegų dėl ne iki galo aiškių taisyklių ir, aišku, savo sekėjų dėl neatskleistų ketinimų“, – vaizdo įraše prieš mėnesį teigė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius