Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis paminėjo 10-ąsias vestuvių metines: „Tai – tarsi atspirties taškas“

Dainininkai Vidas Bareikis ir Jurga Šeduikytė paminėjo jau jubiliejines, dešimtąsias savo vestuvių metines. Kaip ir įprasta, jas atšventė tradicinėje vietoje, ten kur susipažino, susituokė ir pakrikštijo sūnų. Be to, įsiamžino ir tradicija tapusioje fotosesijoje.
Vidas Bareikis, Jurga Šeduikytė su sūnumi Adu
Vidas Bareikis, Jurga Šeduikytė su sūnumi Adu / Asmeninio albumo nuotr.

J.Šeduikytė 15min sakė, kad jau seniai tapo įprasta, jog kasmet rugpjūčio 28-ąją savo santuokos metines ir sūnaus Ado gimtadienį ji su Vidu ir kitais brangiais žmonėmis pažymi Juodkrantėje. Čia pora susipažino, susituokė ir pakrikštijo savo atžalą.

„Nebereikia nieko planuoti, nes tas žmogus, iš kurio mes nuomojamės butą, jau žino, kad kitais metais tą pačią dieną vėl bus tas pats, tie patys žmonės – apie dešimt pačių artimiausių, su kuriais palydime vasarą, pakalbame apie ateities planus ir tiesiog pabūname“, – apie tai, kaip leidžia šią ypatingą dieną, pasakojo Jurga.

Asmeninio albumo nuotr./Vidas Bareikis, Jurga Šeduikytė su sūnumi Adu
Asmeninio albumo nuotr./Vidas Bareikis, Jurga Šeduikytė su sūnumi Adu

Šiemet pora minėjo jau dešimtąsias vestuvių metines, o sūnui sukako 11 metų. Jurga neslepia, kad ši proga jos šeimai – be galo svarbi.

„Tai tarsi toks atspirties taškas, kaip kad būna Kalėdos, kažkam galbūt Naujieji metai arba Velykos, arba šeimos kažkokia šventė. Ji tiesiog yra kitokia, labai asmeniška. Tą dieną tu išmoksti kažką naujo, tiesiog nusiramini ir įsistatai save į tą ritmą, kuris bus rudenį grįžus į Vilnių“, –15min teigė J.Šeduikytė.

Juodkrantėje leisdama šią dieną Jurga sako turinti ir šeimos tradicijų, kurias kasmet stengiasi puoselėti.

„Einame prie bažnyčios, taip pat visada surengiame šeimos fotosesiją, anksti būtinai keliaujame maudytis prie jūros. Dalyvauja mano vaiko krikšto mama, sesuo su šeima, kartais ir Ado draugai“, – pasakojo atlikėja.

Kūdikis – naujas albumas

V.Bareikio ir J.Šeduikytės sūnui – jau 11 metų. Paklausta, ar neplanuoja šeimos pagausėjimo, moteris teigė tokių planų kol kas neturinti, nes viskas turi vykti natūraliai.

„Šiuo metu šeimos pagausėjimas, apie kurį galvoju, yra naujas albumas, ir labai sunkiai dirbu, kad tas kūdikis pavyktų, kad būtų gera klausytis. Nes anksčiau būdavo etapai, kai tiesiog negalėdavau girdėti savo dainų, kadangi tai buvo susiję su mano sunkesniais gyvenimo etapais, o dainos man tas būsenas primindavo“, – atviravo Jurga.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Šeduikytė su sūnumi Adu
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Šeduikytė su sūnumi Adu

Tiesa, vėliau tų dainų Jurga perklausė, nes išleido geriausių dainų albumą. Tada ji pamatė, kad tie kūriniai – tarsi dienoraštis.

„Pasirodo, dainomis aš jį rašiau, nes kai jos vienoj krūvoj, atsimenu, kas kaip buvo, apie ką vienas ar kitas kūrinys. Tai jeigu norite mane pažinti, ir suprasti, kokį pasaulį aš matau, apie ką svajoju, nes svajonės yra svarbi gyvenimo dalis ir linkiu nepamiršti svajoti, žinokite, kad tose dainose esu aš“, – šyptelėjo Jurga.

Ieškojimų metai

Kalbėdama su 15min J.Šeduikytė prisipažino, kad pastarieji metai kūrybine prasme jai buvo gana intensyvūs. Išleistas jos geriausių dainų albumas, surengtas išskirtinis koncertas Hallgrímskirkja bažnyčioje Reikjavike. Šiuo metu ji dirba ir prie naujo, netrukus pasirodysiančio rokinės muzikos albumo, ruošiasi žiemos turui per Lietuvą.

„Labai daug veiklos, bet dabar ji daugiau susijusi su vidiniais ieškojimais. Šiais metais išmokau ilsėtis. Tai, kad suradau tinkamą būdą poilsiauti, man yra labai didelė pergalė“, – patikino Jurga.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Šeduikytė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Šeduikytė

Anot J.Šeduikytės, tai buvo kūrybinių ieškojimų metas, nes teko atsakyti į labai daug klausimų apie discipliną.

„Kai kurie sako, kad reikia nuolatos dirbti, jog mūza surastų tave dirbantį, bet man tas dalykas pasiteisina labai retai“, – pripažino moteris.

Todėl Jurga surado kitą metodą tinkamai paskirstyti laiką, skirtą kūrybai. Ir tuomet, kaip pati išsireiškė, viskas pajudėjo iš sustingimo pozicijos.

„Supratau, kad pusvalandis per dieną yra kritinis laiko tarpas, kai supranti, ar šią dieną pavyks kažką sukurti, ar ne.. Jei ne, tada nereikia gaišti laiko ir likusią dienos dalį išnaudoti prasmingai, o jei taip, būna, kad ir iki ryto prasėdi“, – kalbėjo J.Šeduikytė.

Ji pasakojo, kad neseniai perdėliojo savo gyvenimo prioritetus ir gyvenimas dėl to nušvito kitomis spalvomis. Tai turėjo teigiamos įtakos ir kūrybai.

„Man 39-eri ir visą laiką pro pirštus žiūrėdavau į kalbas apie viduramžio krizę, bet supratau, kad ta teorija pasiteisina. Akmens amžiuje žmonės mirdavo sulaukę 30-ies, o dabar gyvename gerokai ilgiau ir nuo 30-ies yra laikas, kuris turėtų būti skirtas labai stiprioms savęs paieškoms.

Nuo šiol skiriu daugiau laiko savo poreikiams ir džiaugiuosi, nes kūryba pradėjo judėti. Jaučiu, kad esu sistemos dalis ir mano misija yra viską padaryti maksimaliai, kaip tik galiu, bei būti geriausia, atviriausia, nuoširdžiausia, aktyviausia, ramiausia savo pačios versija“, – išmoktomis pamokomis dalijosi J.Šeduikytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius