Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką praleidau? Galerijose – ryškiausi pastarojo meto renginiai ir vakarėliai

Nors už lango oras nedžiugina, pastaruoju metu lietuviai rado, kaip praskaidrinti nuotaikas. Kviečiame pamatyti kadrus iš ryškiausių pastarojo meto renginių, kuriuose šypsenų tikrai nestigo!
Neseniai praūžę ryškiausi renginiai
Neseniai praūžę ryškiausi renginiai / 15min klijuotė

Lietuviai talentus demonstravo užsienyje

„M.A.M.A.“ persikėlė į Londoną

Spalio 1 dieną Londone įvyko išskirtinis renginys „M.A.M.A Londonas“, kurį organizavo Lietuvos muzikos apdovanojimus vykdanti asociacija „M.A.M.A“ ir didžiausias lietuviškų renginių organizatorius užsienio lietuviams „WackyEvent“. „O2 Indigo“ koncertų salėje pasirodė tokios lietuvių žvaigždės, kaip Justinas Jarutis, Vidas Bareikis, „The Roop“, Vaidas Baumila, Inga Jankauskaitė, Jessica Shy ir „8 kambarys“.

Leon Somov ir Dileta mūzų ieškojo Indijoje

Muzikinis duetas Leon Somov & Dileta šią ir praėjusią savaitę svečiavosi ir koncertavo Indijoje. Gastrolių Indijoje metu grupė surengė solinį koncertą Indijos sostinėje Naujame Delyje bei pasirodė viename svarbiausių Indijos muzikos renginių – Ziro muzikos festivalyje. Vienas garsiausių Lietuvos muzikos prodiuserių Leon Somov taip pat sugrojo savo DJ programą Ziro festivalio atidarymui skirtame vakarėlyje, kuriame skambėjo ir soliniai Leon Somov muzikos kūriniai bei keli bendri darbai su kitais Lietuvos atlikėjais.

Kelionės metu Leon Somov & Dileta su grupe ne tik koncertavo, bet ir geriau susipažino su Indija – aplankė šventyklas, turgų, Indijos vartus, mėgavosi indiška virtuve ir netgi mokėsi nuimti ryžių derlių.

Brangiausio lietuviško filmo „Vesper“ premjera

Rugsėjo 26 d. vakarą Vilniaus kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ rinkosi kviestiniai svečiai. Čia įvyko lietuviško mokslinės fantastikos filmo „Vesper“ premjera. Garbingus svečius pasitiko ne tik filmo režisierė Kristina Buožytė, bet ir specialiai „Vesper“ sukurtas dronas.

„Bix“ nostalgija

Rugsėjo 24 dieną Vilniaus Vingio parke praūžė festivalis „Vilniaus fejerija“. Renginio metu dešimt tūkstantinei klausytojų miniai kultinė roko grupė „Bix“ pristatė naujausią albumą – dviguba vinilo plokštele išleistą „Berlin `89“. Koncerto metu „Bix“ atliko legendinius kūrinius, skambėjusius Vakarų Berlyne 1989 metais, ir didžiausius karjeros hitus.

Taip pat vakaro programoje skambėjo „Bix“ specialiai paruošti solidarumo su Ukraina kūriniai – „Kalina (Stop War)“ bei kartu su reperiu Gvidu Rope-R.Guido atlikta „Eurovizijos“ laimėtojų „Kalush Orchestra“ daina „Stefania“. „Bix“ albumą „Berlin `89“ pristatys koncertuose Kaune spalio 15 dieną ir Berlyne spalio 30 dieną.

Koncertas Berlyne bus vienas ypatingiausių grupės pasirodymų per visą karjerą – „bixai“ lygiai po 33 metų sugrįžta į klubą „Quasimodo“, kuriame 1989 metais, dešimt dienų iki Berlyno sienos griūties, buvo sugrotas legendinis „Bix“ koncertas Vakarų Berlyne!

Projekto „Substance“ 4-asis gimtadienis

Vos prieš mėnesį Vilniaus centre atsidaręs naktinis klubas „Tunelis“ pritraukė būrį smagaus vakaro ieškančių žmonių. Štai rugsėjo 30 d. klube buvo paminėtas projekto „Substance“ 4-asis gimtadienis.

Nuo 2018 m. jaunimą džiuginantis projektas išties nustebino elektroninės muzikos garsais – buvo galima išgirsti tokių garsių vardų muziką kaip „QuadGRIND“, „Lucky Clover“, „eFly“, „Anthis“.

Todėl nenuostabu, kodėl į klubą rinkosi ne tik šio muzikos žanro gerbėjai, bet ir kiti smalsuoliai. Kiekvienas jų pagal girdimą muziką sukosi, šoko ir kitaip linksminosi iki paryčių.

Grupės „Hypocrite“ pirmasis koncertas

Ne vienerius metus savo klausytojus džiuginanti grupė „Hypocrite“, kurią sudaro aktorius Edgaras Bechteris, operos atlikėjas Dmitrijus Kudrin ir AntanasJ, pristatė staigmeną – bare „Akcentai“ rugsėjo 30 d. surengė pirmąjį koncertą.

Ir, pasirodo, vakarėlis buvo kaip reikiant užkurtas, mat į jį užsuko ir kitos žinomos grupės – „2Kvėpavimas“, Adrina, Ironvytas, AntanasJ ir kiti.

„Nežinojome, ko tikėtis, nes tai buvo mūsų pirmas pasirodymas. Norėjome tarsi prisidengti vakaru saviems, bet iš tiesų susirinko labai daug žmonių iš visos Lietuvos. Tas tikrai peržengė visus mūsų lūkesčius. Nuotaika buvo nereali“, – džiaugiasi E.Bechteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius