Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdos Simonai Lipnei – jautrus ir liūdnas metas: „Gyvenimas pasikeitė prieš porą metų“

Verslininkė, nuomonės formuotoja ir žavių trynukų mama Simona Lipnė – moteris, kuri jau seniai daugeliui tapo pavyzdžiu, kaip sėkmingai derinti karjerą bei šeimyninį gyvenimą. O TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ Simona su žiūrovais pasidalino ne tik savo mitybos paslaptimis, bet ir priežastimi, kodėl jau kurį laiką jos šeimoje Kalėdos nebėra tokios, kaip anksčiau.
Simona Lipnė laidoje pasidalijo savo mitybos paslaptimis
Simona Lipnė laidoje pasidalijo savo mitybos paslaptimis / Evaldo Rudžio nuotr.

Kaip kiekvieną šeštadienį, pas laidos vedėją Iloną Juciūtę atvyksta dar vienas žinomas Lietuvos veidas. Šįkart tai verslininkė ir nuomonės formuotoja S. Lipnė, kurios gyvenimą interneto platybėse seka net 130 tūkstančių žmonių.

Mikita Photography nuotr./Simona Lipnė, Mindaugas Lipnius
Mikita Photography nuotr./Simona Lipnė, Mindaugas Lipnius

Laidos vedėjai ir žiūrovams Simona atskleidė savo TOP 3 ingredientus, iš kurių I.Juciūtė turėjo sukurti patiekalą ir pagaminti jį kartu su viešnia. Žinomos moters pasirinkti ingredientai bus išskirtiniai ir gurmaniški. Tai – trumai, gorgonzolos sūris ir žalia mėsa.

Evaldo Rudžio nuotr./Simona Lipnė laidoje pasidalijo savo mitybos paslaptimis
Evaldo Rudžio nuotr./Simona Lipnė laidoje pasidalijo savo mitybos paslaptimis

Iš šių produktų Ilona pasiūlė viešniai sukurti prabangų ir puikiai kalėdiniam stalui tinkantį patiekalą – jautienos karpačio su degintu sviestu, pistacijomis, trumais ir sūriu įdarytomis bulvėmis. Kaip viešnia jį įvertino?

Begamindamos patiekalą, moterys leidosi į jaukų ir nuoširdų pokalbį. Anot Simonos, bėgant metams, jos skonis stipriai pasikeitė – šiandien ji mėgsta tuos produktus, kurių daugelis vis dar baidosi.

„Kad ir kaip juokingai nuskambėtų, bet viskas ateina su amžiumi. Pastebėjau, kad su metais man pradėjo patikti taip vadinami „šlykštesni“ dalykai... Kuo kitiems neskaniau, tuo skaniau man. Žalia žuvis ir žalia mėsa yra tai, ką aš tikrai labai mėgstu, todėl ir restoranuose tokius patiekalus užsisakinėju ganėtinai dažnai. Kažkur nuvykusi ir paragavusi karpačio ar tartarą, iškart galiu įvertinti restoraną ir jo kokybę. Visai neseniai buvome Dubajuje ir lankėmės Pietų Afrikos kilmės restorane. Ten aš valgiau wagyu karpačio su trumais ir, galiu drąsiai sakyti, kad už tą skonį nėra nieko tobulesnio“, – pasakojo Simona.

Evaldo Rudžio nuotr./Simona Lipnė laidoje pasidalijo savo mitybos paslaptimis
Evaldo Rudžio nuotr./Simona Lipnė laidoje pasidalijo savo mitybos paslaptimis

Tuo tarpu prabangiuosius trumus S. Lipnė pripažino atradusi visiškai atsitiktinai. O šiandien jiems negali atsispirti ir Simonos vaikai – tikri mažieji gurmanai!

„Kunigiškėse, kur turime savo vasaros namus, nesenai atsidarė parduotuvė, turinti išskirtinių maisto produktų. Ten nusipirkau dešros su trumais, kurią pradėjau valgyti tiesiog kasdien. Galiausiai pastebėjau, kad renkantis patiekalus, visur pradėjau ieškoti trumų. Net mano du vaikai jau yra jų ragavę! Dukra Emilija išvis mėgsta keisčiausius dalykus, o kai paragavo picos su trumais, sakė, kad nuo šiol tai yra jos mėgstamiausias dalykas“, – juokdamasi kalbėjo nuomonės formuotoja.

Bepasakodama apie vaikų mitybą, Simona prisiminė ir savo vaikystę. Tiesa, kitaip nei jos trynukai, nuomonės formuotoja dažniausiai rinkdavosi kuo įmanoma paprastesnius patiekalus.

„Aš užaugau su ganėtinai paprastu maistu, kadangi dažnai sau valgyti ruošdavausi pati. Augau išsiskyrusioje šeimoje – mama dažnai daug dirbdavo, o sesės buvo vyresnės ir jau turėjo savo gyvenimus. Todėl aš buvau šeimos pagrandukas, kuris, galima sakyti, augo pats. Būtent todėl mano patiekalai, kuriuos aš sau gamindavausi pati, būdavo tikrai paprasti – dešrelės, makaronai, varškėtukai ar virtinukai“, – prisiminimais dalinosi Simona.

Iki gražiausių metų švenčių likus vos daugiau nei savaitei, Simona laidoje pasidalino ir savo šeimos kalėdinėmis tradicijomis. Tiesa, moteris neslėpė – šios Kalėdos nebus tokios, kokios būdavo anksčiau...

Evaldo Rudžio nuotr./Simona Lipnė laidoje pasidalijo savo mitybos paslaptimis
Evaldo Rudžio nuotr./Simona Lipnė laidoje pasidalijo savo mitybos paslaptimis

„Gyvenimas pasikeitė prieš porą metų. Visą laiką būdavo taip, kad vieną Kalėdų dieną praleisdavome pas tėtį, o kitą – pas mamą. Kadangi dabar nebeliko nei tėčio, nei mano babuškos, šios Kalėdos bus kitokios. Jau praėjusios šventės buvo liūdnos, tačiau dabar suprantu, kad iš artimiausio šeimos rato yra likusi tik mama... Esu labai pasiilgusi tokių švenčių, kai visi būdavome šeimoje, ir visi galėdavo atvykti. Žinoma, mes stengiamės išsaugoti ir sukurti tas kalėdines tradicijas dabar jau savo vaikams. Norime, kad jie suprastų, jog šventės turi būti šeimoje. Tai – be galo svarbu“, – kalbėjo S. Lipnė.

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius