-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdų rezidencijoje – būrys įžymybių: įvertino M.Petruškevičiaus dekorą ir prakalbo apie šventes

Pačioje Vilniaus širdyje įsižiebė neabejotinai viena įspūdingiausių miesto vitrinų. Tūkstančiai kalėdinių lempučių, dvylika gyvų eglių, dešimtys raudonų vyšnių ir šimtai prabangių žaisliukų – visi galėjo atpažinti neabejotinai efektingiausius kalėdinius dekorus Lietuvoje ir už jos ribų kuriančio Manto Petruškevičiaus braižą.
Vakarėlis Kalėdų rezidencijoje
Vakarėlis Kalėdų rezidencijoje

Tokią pradžią šventiniam sezonui paskelbė Kalėdų rezidencija pačių svečių pavadintas restoranas „Sugamour“, rašoma pranešime spaudai. Žymiausias šalies dekoratorius Mantas Petruškevičius kasmet stengiasi pranokti patį save ir miestiečiams bei miesto svečiams sukurti tikrą kalėdinę pasaką, kuri taptų ne tik traukos vieta, bet ir erdve gražiausioms šventinėms nuotraukoms.

„Esu laimingas, kad gavau visišką laisvę išpildyti savo idėjas. Idėja pasirinkti „vyšnios“ temą šovė visai netikėtai. Dažnai žmonės naudoja tokį išsireiškimą „vyšnia ant torto“, apie tai pagalvojus kilo mintis, jog raudona vyšnia kalėdinėse dekoracijose atrodys ypatingai, norėjau, kad viskas atrodytų tarsi maža dėžutė, kurią atidarius ir į kurią įėjus galėtum rasti daug desertų, o ypač, dažnai pasakose matomų pyragaičių su vyšniomis.

Mano visus kuriamus Kalėdų laikotarpio dekorus įkvepia vaikystės pasakos, mano paties prisiminimai ir tos tikros šiltos Kalėdos, kurias turėdavau, kai buvau vaikas. Čia viskas apie namus, apie šilumą, apie tikrus, o ne suvaidintus dalykus“, – apie savo sukurtą pasakiško grožio dekorą susirinkusiems pasakojo M.Petruškevičius. ​

Vakarėlis Kalėdų rezidencijoje
Vakarėlis Kalėdų rezidencijoje

​Atidaryti itin lauktą sezoną skambant kalėdinėms Martyno Kavaliausko atliekamoms dainoms ir paragauti naujų desertų skonių susirinko ir būrys žinomų žmonių: nuomonės formuotoja Indrė Burlinskaitė-Vaisieta su vyru Liudu, Oksana Pikul su sūnumi Dominyku, fotografas Gediminas Žilinskas su sūnumi Kosmosu, stilistė Milda Metlovaitė, verslininkė Kristina Ivanova, modelis Simona Starkutė, verslininkė Erika Vitulskienė, drabužių kūrėja Sandra Šernė, aktorė Gražina Baikštytė, laidų vedėja Asta Stašaitytė bei daugybė kitų žinomų veidų.

Šventinė nuotaika vis tik jaučiama ne tik mieste, bet ir susirinkusiųjų svečių namuose. Kol vieni jau papuošę kalėdines eglutes, kiti pasakojo šią tradiciją paliekantys tik Kūčių vakarui. Verslininkė bei makiažo meistrė Oksana Pikul atskleidė, jog apie kalėdinį laikotarpį galvoti pradeda dar spalį.

„Kadangi turiu savo įmonę, apie puošybą pradedame kalbėti labai anksti. Su dizainere kartu renkamės idėjas, planuojame biudžetą, dalinamės vizijomis, kaip šiemet norime matyti savo patalpas. Man svarbu, kad gražu būtų ne tik man, bet ir klientų akims.

Vis tik namams laikas ateina tik gruodį. Turime gražią tradiciją šeimoje kasmet statyti gyvą eglę, kurią vėliau pasodiname šalia namo esančiame miške. Vis tik gaminimo rūpesčiais jau kelinti metai neapsikrauname. Kartu su mama juokaujame, kad daug maloniau šį vargą palikti profesionalams, todėl ne retai šventinio stalo valgius užsakome beveik pagamintus, kad maisto ruošimui nereikėtų praleisti daug laiko ir visas jis liktų laikui su šeima“, – apie savo tradicijas pasakojo Oksana Pikul.

Vakarėlis Kalėdų rezidencijoje
Vakarėlis Kalėdų rezidencijoje

Tuo tarpu nuomonės formuotoja Indrė Burlinskaitė-Vaisieta su vyru Liudu atskleidė, jog didelio dėmesio namų puošybai neskiriantys. Šventinė dvasia yra visai kituose dalykuose, sako žinoma pora, kuriai Kalėdos yra ypač sentimentali šventė – būtent tą dieną Liudas visos šeimos akivaizdoje prieš kelerius metus paprašė Indrės rankos.

„Iš tiesų namuose praleidžiame mažai laiko ir kaip patys sakome – gyvename ant lagaminų, ypač šventiniu laikotarpiu, todėl visus šventinius reikalus dažniausiai pasiliekame paskutinei minutei. Džiaugiamės, jog mūsų abiejų šeimos bendrauja itin glaudžiai, todėl visas šventes galime praleisti visi kartu, nesiblaškydami po skirtingus namus, tėveliai papuošia namus, paruošia stalą, susirenka dešimt skirtingų kartų šeimos narių.

Per daug nesureikšminame dovanų vienas kitam ir neapsikrauname, vienas kitam esam geriausios dovanos. Mums šis laikotarpis turi daug šiltesnių prasmių, nei nereikalingų menkniekių pirkimas, bet šeimos narius ir draugus visada gera kažkuo pradžiuginti. Turime gražią tradiciją prieš Kalėdas dovanomis pradžiuginti bent jau kelias, sunkiai besiverčiančias šeimas“, – savo tradicijomis dalinasi Indrė ir Liudas Vaisietos.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius